10 syytä opiskella kauppatieteitä Lappeenrannassa

Miksi kauppatieteitä kannattaa opiskella Lappeenrannassa? Tässä 10 pätevää syytä.

1. Korkeampi palkka valmistuessa ja hyvä työllistyminen

LUTista valmistuneiden palkan keskiarvo on muista kauppakorkeakouluista valmistuneiden keskiarvopalkkaa korkeampi Suomen Ekonomien tutkimuksen perusteella.

Tämän lisäksi samainen tutkimus osoitti, että LUTista valmistuneista kauppatieteiden maistereista kolme neljästä (77%) oli työllistynyt jo valmistumishetkellä.

2. Ei kiintiöitä pääaineissa

Tullessasi Lappeenrantaan opiskelemaan saat opiskella juuri sitä alaa, jota haluat. Esimerkiksi kandidaattivaiheen opinnoissa voit valita haluamasi opiskeltavan suuntautumisvaihtoehdon ja maisterivaiheessa minkä tahansa seitsemästä maisteriohjelmasta.

Isommissa yliopistoissa opiskelijoiden jakautumista rajoitetaan usein kiintiöillä, jolloin opiskelija tarvitsee tietyn keskiarvon päästäkseen opiskelemaan esimerkiksi rahoitusta. Meillä oma kiinnostus ratkaisee.

_MG_5660

3. Ei kilpailua

Edelliseen kohtaan viitaten, kiintiöttömyys aiheuttaa sen, että opiskelijoilla ei ole tarvetta kilpailla keskenään. Yhdessä opiskelu ja kaverin auttaminen on meillä arkipäivää. Itselle vaikeat kurssit saattavat muuttuakin mukaviksi kavereiden avustuksella. Enklaavilaiset (LUTin kauppatieteiden killan jäsenet) kilpailevat korkeintaan suosituimmista opiskelijavaihtokohteista ja jossain määrin työpaikoista valmistumisen jälkeen.

4. Työelämälähtöisyys

Työnantajilta ja valmistuneilta kerättyä palautetta hyödynnetään LUTin koulutusohjelmien jatkuvassa kehittämisessä. Tämä takaa sen, että koulutus vastaa työelämän tarpeisiin. Tästä esimerkkinä muun muassa liiketoiminta-analytiikan opintojen lisääminen rahoituksen maisteriohjelmaan.

lut-61

5. Viisi kansainvälistä maisteriohjelmaa

LUT School of Business and Management tarjoaa kauppatieteissä seitsemän maisteriohjelmaa, joista viisi on englanniksi ja kaksi suomeksi. Englanniksi opiskelua ei tarvitse missään nimessä pelätä; opetuskielen oppii nopeasti ja kykenet käyttämään englantia työelämässä.

Kansainvälisissä ohjelmissa opiskelee myös ulkomaalaisia tutkinto-opiskelijoita, joten kotikansainvälistyminen on taattu.

Tutustu maisteriohjelmiin tarkemmin seuraavista linkeistä:

6. Mahdollisuus opiskella tekniikkaa

Meillä kauppatieteilijä voi helposti opiskella tekniikkaa sivuaineena. Tekniikan sivuaine on kauppatieteilijöille todella kova juttu työelämässä ja avaa takuulla uusia mahdollisuuksia. Erityisesti tietotekniikan ymmärtäminen on todella arvostettua monella eri alalla.

Tekniikan sivuaineella voi parantaa myös mahdollisuuksiaan työllistyä jollekin tietylle alalle, esimerkiksi energiapuolelle energiatekniikan sivuaineella tai raskaampaan teollisuuteen konetekniikan osaamisella.

Tekniikan opiskelu on tehty kauppatieteilijöille erittäin helpoksi; kaikki löytyy saman katon alta.

Lisäksi ekonomit tulevat työskentelemään työelämässä diplomi-insinöörien kanssa, joten teknisen alan ja teekkareiden ajatusmaailman tuntemus tuo helpotusta tiimityöskentelyyn. LUTissa järjestetään myös poikkitieteellisiä kursseja, jossa simuloidaan työelämää ja yritystoimintaa.

7. Kaksoistutkinnot ja vaihto-opinnot ulkomailla

Vaihtoon lähteminen on LUTissa äärimmäisen helppoa ja enemmän sääntö kuin poikkeus. Vaihtopaikkoja on niin paljon, että kaikki halukkaat pääsevät ulkomaille opiskelemaan.

Kauppatieteiden maisteriohjelmista kahdessa, International Marketing Management:ssa (MIMM) ja Supply Management (MSM), on mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto ulkomailla.

Käytännössä voit siis suorittaa osan kahden vuoden maisteriopinnoistasi yhteistyöyliopistossa, ja kun esität englanninkielisen gradusi molemmissa yliopistoissa, saat molemmista maisterin tutkintotodistuksen.

MIMM-ohjelmassa kaksoistutkinto on mahdollinen Ranskan Business School of SKEMA:ssa, Alankomaiden University of Twente:ssa sekä Tsekin University of Economics Prague:ssa. MSM-ohjelmassa kaksoistutkinnon voi suorittaa Alankomaiden University of Twente:ssa.

Photo 4.1.2013 19.34.55

8. Kestävä liiketoiminta

LUTissa kauppatieteiden opetus perustuu siihen, kuinka yritykset menestyvät kansainvälisessä kilpailussa ja samalla toimivat taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävällä tavalla. Meiltä valmistuneet ovat aktiivisia ongelmanratkaisijoita, jotka eivät pelkästään mukaudu muuttuvaan maailmaan, vaan muuttavat sitä itse. Myös yliopiston Green Campus inspiroi ajattelemaan omia vaikutusmahdollisuuksiaan tulevaisuudessa.

9. Inspiroiva yhteisö

LUTin ”Land of the curious” –ajattelu näkyy hyvin myös opiskelijoidemme ajatusmaailmassa. Uskalletaan tehdä asioita uudella tavalla, katsoa asioita yllättävistä näkökulmista, kyseenalaistaa ja löytää ratkaisuja. Olemme yhteisö, jossa uteliaat ihmiset inspiroivat uteliaita. Uteliaat sukeltavat syvälle intohimoonsa ja vievät ajatteluaan eteenpäin joka päivä. Ilman uteliaisuutta ei voi muuttaa maailmaa. Utelias kokeilee, epäonnistuu ja onnistuu nopeammin kuin muut.

Ja parasta on se, että meillä kukaan ei jää yksin.

Yhteishenkeä Enklaavissa (kauppatieteilijöiden ainejärjestö) on vaikea kuvailla – se tulee itse kokea. Opiskelukaverit inspiroivat läpi viiden vuoden opiskelujen ja työelämään lähtiessä pieni pala itsestä jää pysyvästi Skinnarilaan. Suomen Ekonomien vastavalmistuneiden kyselyssä LUTissa onkin Suomen paras opiskeluilmapiiri.

9606803118_06f6043d1c_h

10. Haalarit

Koska neonkeltainen on upein väri ja sen takuulla tunnistaa pimeässä.

Teemu3

1 Comment

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *