10 syytä opiskella kauppatieteitä Lappeenrannassa

Miksi kauppatieteitä kannattaa opiskella Lappeenrannassa? Tässä 10 pätevää syytä.

1. Korkeampi palkka valmistuessa ja hyvä työllistyminen

LUT:sta valmistuneiden mediaanipalkka on 200€ muista kauppakorkeakouluista valmistuneiden mediaanipalkkaa korkeampi Suomen Ekonomien tutkimuksen perusteella. Tämän lisäksi samainen tutkimus osoitti, että LUT:sta valmistuneista kauppatieteiden maistereista kolme neljästä oli työllistynyt jo valmistumishetkellä.

141-LUT-autumn-2015 (1)

2. Ei kiintiöitä pääaineissa

Tullessasi Lappeenrantaan opiskelemaan saat opiskella juuri sitä alaa, jota haluat. Esimerkiksi kandidaattivaiheessa ensimmäisen vuoden opintojen jälkeen voit valita suuntautumisvaihtoehdoksi kansainvälisen liiketoiminnan tai talousjohtamisen, ja maisterivaiheessa minkä tahansa kuudesta maisteriohjelmasta.

Isommissa yliopistoissa opiskelijoiden jakautumista rajoitetaan usein kiintiöillä, jolloin opiskelija tarvitsee tietyn keskiarvon päästäkseen opiskelemaan esimerkiksi rahoitusta. Meillä oma kiinnostus ratkaisee.

_MG_5660

3. Ei kilpailua

Edelliseen kohtaan viitaten, kiintiöttömyys aiheuttaa sen, että opiskelijoilla ei ole tarvetta kilpailla keskenään. Yhdessä opiskelu ja kaverin auttaminen on meillä arkipäivää. Itselle vaikeat kurssit saattavat muuttuakin mukaviksi kavereiden avustuksella. Enklaavilaiset (LUT:n kauppatieteiden killan jäsenet) kilpailevat korkeintaan suosituimmista opiskelijavaihtokohteista ja jossain määrin työpaikoista valmistumisen jälkeen.

_MG_7280

4. Työelämälähtöisyys

Työnantajilta ja valmistuneilta kerättyä palautetta hyödynnetään LUT:n koulutusohjelmien jatkuvassa kehittämisessä. Tämä takaa sen, että koulutus vastaa työelämän tarpeisiin. Tästä esimerkkinä muun muassa liiketoiminta-analytiikan opintojen lisääminen rahoituksen maisteriohjelmaan.

lut-61

5. Neljä kansainvälistä maisteriohjelmaa

LUT School of Business and Management tarjoaa kauppatieteissä kuusi maisteriohjelmaa, joista neljä on englanniksi ja kaksi suomeksi. Englanniksi opiskelua ei tarvitse missään nimessä pelätä; opetuskielen oppii nopeasti ja kykenet käyttämään englantia työelämässä. Kansainvälisissä ohjelmissa opiskelee myös ulkomaalaisia tutkinto-opiskelijoita, joten kotikansainvälistyminen on taattu. Tutustu maisteriohjelmiin tarkemmin seuraavista linkeistä:

Tietojohtaminen ja johtajuus

Laskentatoimi

International Marketing Management (MIMM)

Strategy, Innovation and Sustainability (MSIS)

Strategic Finance and Business Analytics (MSF)

Supply Management (MSM)

duuniday-14-402

6. Mahdollisuus opiskella tekniikkaa

LUT:ssa kauppatieteilijä voi helposti opiskella tekniikkaa sivuaineena. Tekniikan sivuaine on kauppatieteilijöille todella kova juttu työelämässä ja avaa takuulla uusia mahdollisuuksia. Erityisesti tietotekniikan ymmärtäminen on todella arvostettua monella eri alalla.

Tekniikan sivuaineella voi parantaa myös mahdollisuuksiaan työllistyä jollekin tietylle alalle, esimerkiksi energiapuolelle energiatekniikan sivuaineella tai raskaampaan teollisuuteen konetekniikan osaamisella. Tekniikan opiskelu on tehty kauppatieteilijöille erittäin helpoksi; löytyyhän LUT:sta kaikki saman katon alta, eli ei tarvitse lähteä räntäsateessa kävelemään toiseen rakennukseen.

Lisäksi ekonomit tulevat työskentelemään työelämässä diplomi-insinöörien kanssa, joten teknisen alan ja teekkarin ajatusmaailman tuntemus tuo helpotusta tiimityöskentelyyn. LUT:ssa järjestetään myös poikkitieteellisiä kursseja, jossa simuloidaan työelämää ja yritystoimintaa.

7. Kaksoistutkinnot ja vaihto-opinnot ulkomailla

Vaihtoon lähteminen on LUT:ssa äärimmäisen helppoa ja enemmän sääntö kuin poikkeus. Vaihtopaikkoja on niin paljon, että kaikki halukkaat pääsevät ulkomaille opiskelemaan. Kauppatieteiden maisteriohjelmista kolmessa – Strategy, Innovation and Sustainability:ssa (MSIS), International Marketing Management:ssa (MIMM) ja Supply Management (MSM) – on mahdollisuus suorittaa kaksoistutkinto ulkomailla.

Käytännössä voit siis suorittaa osan kahden vuoden maisteriopinnoistasi yhteistyöyliopistossa, ja kun esität englanninkielisen gradusi molemmissa yliopistoissa, saat molemmista maisterin tutkintotodistuksen. MSIS-ohjelmassa kaksoistutkinto suoritetaan Venäjän St.Petersburg State Universityn Graduate School of Management:ssa, MIMM:ssä Ranskan Business School of SKEMA:ssa ja MSM:ssa Alankomaiden University of Twente:ssa.

Photo 4.1.2013 19.34.55

8. Vihreys ja kestävä liiketoiminta

Vaikka LUT:ssa opetetaan kovaa bisnesosaamista, kauppatieteiden opetus käsittelee myös kestävän kehityksen kysymyksiä. Yliopiston Green Campus inspiroi ajattelemaan omia vaikutusmahdollisuuksiaan tulevaisuudessa.

Sonjablogi_kuva1

9. Inspiroiva yhteisö

LUT:n ”Land of the curious” –ajattelu näkyy hyvin myös kyltereiden ajatusmaailmassa. Opiskelijat ovat aktiivisia ja kiinnostuneita uusista asioista. Ja parasta on se, että jos haluat olla aktiivinen, siihen löytyy lukuisia mahdollisuuksia niin kerho- ja kiltatoiminnasta kuin yliopiston ja ylioppilaskunnan työtehtävistä.

Yhteishenkeä Enklaavissa on vaikea kuvailla – se tulee itse kokea. Opiskelukaverit inspiroivat läpi viiden vuoden opiskelujen ja työelämään lähtiessä pieni pala itsestä jää pysyvästi Skinnarilaan.

9606803118_06f6043d1c_h

10. Haalarit

Koska neonkeltainen on upein väri ja sen takuulla tunnistaa pimeässä.

Teemu3