10 syytä opiskella Lappeenrannassa

Miksi lähteä opiskelemaan Lappeenrantaan? Eikö se ole joku pikkukaupunki jossain susirajalla? Asia ole sinne päinkään.

1. Tekniikka ja kauppatiede yhdessä

Lappeenrannan teknillinen yliopisto on Suomen ensimmäinen innovaatioyliopisto, eli oppilaitos jossa opetetaan ja tutkitaan sekä tekniikkaa että kauppatieteitä. Tekniikan ja bisneksen yhdistäminen sivuaineen kautta on työmarkkinoilla haluttu kokonaisuus, joka helpottaa työllistymistä. LUT:lta kaikki luennot löytyvät samalta kampukselta, joten toisen oppiaineen kursseille on helppo osallistua. Kaikki kurssit kattava opinto-oikeus varmistaa sen, että voit lukea toista ainetta niin paljon kuin haluat!

Blogikuva-3

2. Kansainvälisyys ja vaihto-opiskelu

_MG_5419LUT:n opiskelijoista 33% prosenttia on kansainvälisiä opiskelijoita, joten kotikansainvälistyminen on todella helppoa. LUT:n kansainväliset opiskelijat ovat myös maailman tyytyväisimpiä! 150 yhteistyöyliopistoa yli 40:ssä maassa takaa kaikille halukkaille vaihto-opintopaikan ja LUT:ssa ulkomailla opiskelu tuntuukin olevan enemmän sääntö kuin poikkeus. Opiskelijoiden vaihtotarinoita voi lukea täältä.PA191152

3. Kampus

LUT on Suomen ainoa kansainvälisesti noteerattu ympäristöystävällinen kampus. Green Campukselta löytyy muun muassa tuulivoimala ja Suomen kolmanneksi suurin aurinkovoimala. Opiskelijat pääsevät tutkimaan energian tuotantoa käytännössä ja onhan tuulivoimala ilo silmälle niille, joille energia ei sisälly omiin opintoihin.

[youtube id=”m7ZAeAknOFo” width=”620″ height=”360″]

_MG_5808

5000 opiskelijan kampus on kompakti ja viihtyisä. Opiskelijoilla on pääsy tietokoneluokkiin ja työtiloihin 24/7 omalla kulkuavaimella, mikä mahdollistaa joustavan opiskelun. LUT:lta löytyy myös hieman erikoisempia opiskelulokaatioita esimerkiksi tämä seinästä ulos työntyvä lasikuutio.

12767669_10208828724220578_1384810576_n

1-aerial (2)

Kampuksen pääovelta on 200 metriä Saimaan rannalle.

112-lut-campus-dark (1)

4. Skinnarilan Vapaa Valtio

SC3KANSI

Skinnarila, SVV, VapaaValtio, Laakso. Kaikki tarkoittavat samaa asiaa eli opiskelijoiden valloittamaa kaupunginosaa Saimaan rannalla, kuutisen kilometriä Lappeenrannan keskustasta. Alueella asuu 2000 opiskelijaa ja meininki on sen mukainen. Yhtä tiivistä ja ystävällistä opiskelijayhteisöä saa Suomesta hakea. Huhu kertoo, että SVV on jopa hakenut aikoinaan itsenäisyyttä Suomen valtiosta, mutta Skinnarila on toistaiseksi itsenäinen vain omalla tunnustuksellaan.

5. Palvelut ja harrastukset

1147696_10200274192967381_74370125_o

Kampukselta löytyy kaikki, mitä opiskelija tarvitsee;

– koulun työtilat joihin 24/7 pääsy

– kirjasto

4 ruokalaa, joista kaksi on ylioppilaskunnan omia!

– 3 kuntosalia (kaksi koulun ja yksi yksityinen)

– parturi-kampaamo

– kirjakauppa

– opiskelijan terveydenhuoltopalvelut YTHS

– sekä tietysti se oma toinen olohuone eli oman ainejärjestön kiltahuone.

yotalo_2

Nam!

krk

Kauppa on kahden kilometrin päässä ja todennäköisesti oma ja kaverin koti löytyy samalta säteeltä. Kätevää!

6. Asunnot

Lappeenrannassa on 100% asuntotakuu opiskelupaikan saaneille. Siis KAIKKI saavat takuulla katon päänsä päälle! Lappeenrannan opiskelija-asuntosäätiö LOAS tarjoaa niin yksiötä kuin solu- ja perheasuntojakin elämän tilanteen mukaan, joiden vuokrat eivät todellakaan huimaa päätä. Uusimmat kämpät löytyvät koulun läheisyydestä, muutaman sadan metrin päässä kampukselta. Myös yksityisellä sektorilla on tarjolla monipuolisia ja edullisia asuntoja nimenomaan opiskelijoille.

_UT_5122

Asuntoja on esitelty laajemmin Abitiimin Skinnarila Cribs -blogisarjassa.

7. Kulttuuri ja yhteisö

beach-party_LUT_3089 (1)

Opiskelijailmapiiriä tutkittaessa Suomen tyytyväisimmät opiskelijat ovat useita vuosia peräkkäin löytyneet Lappeenrannasta. Yhteiseen teekkari- ja kylterikulttuuriin sisältyy niin kymmeniä vuosia järjestettyjä tapahtumia kuin täysin tuoreitakin eventtejä. Kaikkea vetää kasaan Skinnarilan Henki, jonka ansiosta kukaan ei ole yksin.

[youtube id=”BICKZqVfN3U” width=”620″ height=”360″]

Uusi opiskelija saa kunnon kulttuurikylvyn jo heti syksyn alussa Fuksiviikoilla, joita jokainen vanhempi opiskelija muistelee kaihoisasti elämänsä ikimuistoisempana kokemuksena. Kaksi ensimmäistä viikkoa tutustutaan opiskelijayhteisöön ja opetellaan kulttuuria sekä tutustutaan satoihin uusiin opiskelukavereihin.

8. Bileet ja tapahtumat

LUT:ssa toimii kymmeniä kiltoja, kerhoja ja muita yhteisöjä, joiden ansiosta joka viikko tapahtuu jotakin, yleensä keskiviikkoisin. On Suomen ja ulkomaan reissuja, urheilutapahtumia, musiikkifestivaaleja sekä akateemisia pöytäjuhlia eli sitsejä. Opiskelijakunta on aktiivista ja vuosittain keksitään jotakin uutta!

21220388288_e0a84e4f2f_c

powicup-kuva-2-2

IMG_3108-112

9. Universumin pisin Wappu

wappu

Lappeenrannassa juhlitaan vappua tänä vuonna 22 päivää, mikä on luonnollisesti sellainen spektaakkeli, jota ulkopaikkakuntienkin opiskelijat tulevat ihmettelemään. Joillekin Lappeenrannan Wappu on fyysinen ja toisille enemmänkin kulttuurillinen hauskanpitokokemus, mutta jokaiselle löytyy takuulla noista reilusta 20 päivästä jotakin. Viime wapun ohjelmasta löytyi muun muassa perinteeksi muodostunut Kruisinki-mäkilaskutapahtuma, FinnHits-ysäribileet ja Lappeenrannan oma kuppilasuunnistus Willimiehen Wipellys.

330

Wapun ehkä tärkein tapahtuma on teekkari- ja kylterikaste, jossa fuksi luopuvat ensimmäisen vuoden opiskelijan tittelistään laskemalla hyytävään Saimaaseen. Keskiyöllä Wappuaaton bileissä tuoreet teekkarit ja kylterit saavat painaa teekkari- ja kylterilakin päähänsä!

[youtube id=”QQmbV48BubU” width=”620″ height=”360″]

10. Saimaa

100-lut-campus-dark (1)

107-lut-campus-dark

uni-header-kuva-fullreso (1)

10-sunrise

Koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Onhan se kaunis.

Katso lisää videoita LUT:n Youtube-tililtä ja lue lisää Abitiimin blogista.