10 syytä opiskella tekniikkaa Lappeenrannassa

Miksi tekniikkaa kannattaa opiskella juuri Lappeenrannassa ja LUTissa? Tässä 10 pätevää syytä.

1. Kattavinta energiatekniikan koulutusta

Lappeenrannassa on Suomen ainoa pelkkään energiatekniikkaan painottuva koulutusohjelma.

Painopisteenä LUTin energiatekniikassa on päästöttömään energiajärjestelmään siirtyminen ja sen ymmärtäminen tekniikan ja talouden, ympäristön ja kilpailukyvyn näkökulmista.

Tarjoamme myös ainutlaatuista ydinvoimatekniikan koulutusta, jossa painopisteenä on ydinturvallisuus.

2. Kestävyys ja ympäristö

Kestävyys otetaan huomioon jokaisen tekniikan alan opinnoissa. Painotamme etenkin ratkaisuja, jotka liittyvät puhtaaseen energiaan ja veteen sekä kiertotalouteen.

LUT:n Green Campus on ainutlaatuinen tutkimus- ja opetusympäristö, jossa konkreettisesti käytetään yliopiston energiaosaamista ja hyödynnetään omia innovaatioita.

Green Campus -ajattelu näkyy opetuksessa, tutkimuksessa sekä jokapäiväisessä elämässä kampuksella. Osana tätä muun muassa sähkön- ja vedenkulutusta seurataan koko kampusalueella.

Lisäksi kampusalueeltamme löytyy esimerkiksi tuulivoimala sekä yksi Suomen suurimmista aurinkovoimaloista. Meillä voitkin syventyä aurinkotalouteen ainoana yliopistona Suomessa.

Teoriaa päästään testaamaan käytännössä myös sähkötekniikan opiskelijoiden omalla sähköautolla.

Ympäristötekniikan opiskelijat puolestaan ratkovat sitä, kuinka me kaikki tulemme jatkossa toimeen aikaisempaa pienemmällä luonnonvarojen ja energian kulutuksella.

LUT:n konetekniikan erikoisuus taas ovat kehittyneet, kierrätyspohjaiset materiaalit ja niihin liittyvä osaaminen.

Luonnon ja ihmisen tasapainon hallinta on haasteellinen tehtävä, mikä tarjoaa mittaamattomat mahdollisuudet tutkia uusia paremman tulevaisuuden ratkaisuja.

3. Vesiosaaminen

Puhtaan veden puute on maailmanlaajuisesti jo nyt suuri ongelma. Eikä tilanne ole helpottumassa; saasteet, ilmastonmuutos ja väestönkasvu muodostavat tulevaisuudessa suuria ongelmia juomakelpoisen veden riittävyydessä.

LUT kehittää edistyneitä vesienkäsittelyprosesseja ja laboratoriomme muodostavat Suomen suurimman vesitutkimuksen keskittymän.

Pyrimme tutkimuksellamme veden kulutuksen vähentämiseen, puhtaan juomaveden tuottamiseen tai jätevesien puhdistamiseen niin, etteivät ne pilaa vesistöjä. Kemiantekniikan osaajat ovat siis tärkeässä osassa ratkomassa tulevaisuuden haasteita.

4. Laaja ymmärrys yritysten toiminnan kehittämisestä

Lappeenrannassa toimii yksi Suomen suurimmista tuotantotalouden koulutusohjelmista. Opinnot tähtäävät laaja-alaiseen yritysten toiminnan ymmärtämiseen – tällaisille osaajille on erityisesti kysyntää työmarkkinoilla.

LUTista valmistuu siis hyviä sillanrakentajia tekniikan ja kaupankäynnin välille yritysmaailmaan.

Tuotantotalouden osaajat käyttävät resursseja viisaasti, ymmärtävät ihmisiä ja kykenevät luomaan uutta. Näitä taitoja tarvitaan toimialasta riippumatta, ja niillä autetaan organisaatioita tekemään parempia päätöksiä.

5. Tulevaisuuden alat

LUTin laskennallinen tekniikka on tulevaisuuteen tähtäävä ala. Uusi teknologia, innovaatiot ja kestävä kehitys perustuvat matemaattis-luonnontieteelliseen osaamiseen.

Laskennallisen tekniikan avulla voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä simuloimalla tai mallintamalla monimutkaisia ilmiöitä, joiden toiminnan testaamista ei reaalimaailmassa voida tehdä.

Tietotekniikan osaajat taas kehittävät erilaisia ohjelmistoratkaisuja, jotka parantavat aiemmin vallinnutta tilannetta. Parannus voi ilmetä esimerkiksi ajan-, materiaalin- tai energiansäästönä.

Matemaattisen mallinnuksen ja data-analytiikan kysyntä on maailmalla kovassa kasvussa ja siitä kertoo myös valmistuneiden hyvä työllistyminen.

6. Todistetusti laadukas koulutus

Kaikki tekniikan koulutusohjelmamme ovat kansainvälisesti akkreditoituja – ainoana yliopistona Suomessa. Akkreditointi on laatuleima, joka on merkki koulutuksen korkeasta laadusta, jatkuvasta kehittämisestä sekä kansainvälisestä tunnustamisesta.

7. Kansainvälisyys

Arki kampuksella ja kursseilla näyttäytyy todella kansainvälisenä: noin joka kolmas syksyisin aloittava opiskelija tulee Suomen rajojen ulkopuolelta. Käytävillä puhutaan ajoittain yli 40 kieltä kun noin 80 eri maan kansalaiset suuntaavat luennoilleen.

LUTilla on myös tarjolla vaihto-opiskelupaikkoja käytännössä kaikille opiskelijavaihdosta kiinnostuneille. Partneriverkostomme kattaa yli 45 maata ja noin 230 yliopistoa eri puolilla maailmaa.

8. Saman katon alla myös kauppatieteet

Olemme yhdistäneet tekniikan ja talouden opinnot perustamisestamme saakka vuodesta 1969. Meillä tutkinnon voi rakentaa omien kiinnostusten mukaan sekä yhdistää helposti opintoja tekniikasta ja kauppatieteiltä.

Myös sosiaalisesti raja teekkareiden ja kyltereiden välillä on häilyvä; samalla kampuksella ja samoissa tapahtumissa hengailu on loistava mahdollisuus tutustua tulevaisuuden työkavereihin, sillä aika harvassa yrityksessä on töissä vain tekniikasta tai kauppatieteiltä valmistuneita.

9. Skinnarilan henki

Skinnarilan henki, tämä mystinen voima kuuluu oikeutetusti jokaiselle listaukselle, joka LUTista tehdään. Kaikki opiskelijat pyörivät samoissa tapahtumissa, asuvat samoissa opiskelijataloissa ja jakavat saman ylpeyden edustaessaan Skinnarilaa.

Pääosin muualta muuttavat opiskelijat joutuvat kaikki alussa samaan tilanteeseen: olemassa olevaa paikallista sosiaalista turvaverkkoa ei ole ja ensimmäisten viikkojen aikana syntyy paljon uusia tuttavuuksia.

Jokaisesta vuosikurssista löytyy satavarmasti samalla aaltopituudella olevaa porukkaa ja monet muodostavat opiskeluaikana elinikäisiä ystäväsuhteilta.

10. Suomen pisin Wappu

20 päivää juhlintaa alkaen Wapun avauksesta edeten erilaisiin perinteisiin tapahtumiin ja lopulta huipentuen ensimmäisen vuoden opiskelijoiden teekkari- ja kylterikasteeseen – meno on huikeaa läpi opiskelijoiden pyhimmän juhlan.

Ensimmäinen Wappu on yksi ikimuistoisimmista ajanjaksoista opiskelijoidemme elämässä.

Käy tutustumassa LUTin koko koulutustarjontaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *