Akateemiset vuosijuhlat

Kuten varmasti yleisesti onkin tiedossa, opiskeluelämään liittyy vahvasti juhliminen ja erilaiset opiskelijatapahtumat harva se viikko. On tervehenkisiä ulkotapahtumia ja vähemmän tervehenkisiä ulkotapahtumia, kuten esimerkiksi sitsejä ja baaribileitä. Kirsikkana kakun päällä ovat kuitenkin eri kiltojen ja järjestöjen vuosijuhlat.

 

IMG_3726-205

 

Jokainen kilta pitää vuosittain akateemiset vuosijuhlat, jonne kuka tahansa voi osallistua. Vuosijuhlapäivä alkaa yleensä cocktail –tilaisuudella, jossa kutsuvieraat onnittelevat juhlivaa kiltaa lyhyen puheen ja lahjan muodossa. Cocktail –tilaisuudesta siirrytään illallisjuhlaan, jonne myös muut juhlijat ottavat osaa. Illallisjuhla sisältää ruokaa, juomaa, laulamista, puheita ja tanssia. Monissa juhlissa jaetaan myös tunnustuksia opiskelijoille tai professoreille. Illallisjuhlan päätyttyä on aika siirtyä jatkoille, jotka jatkuvat pitkälle aamuyöhön. Huhujen mukaan osa juhlakansasta jatkaa vielä tämänkin jälkeen niin sanotuille jatkojenjatkoille Skinnarilaan.

 

IMG_2578-12

 

15438888556_7b7c7bd83f_z

 

Brunssi/Sillis

Vuosijuhlat kruunaa seuraavana päivänä järjestettävä brunssi tai sillis, jossa on tarjolla ruokaa ja vertaistukea mahdolliseen huonoon oloon. Brunssi-/Sillispäivä on myös oiva mahdollisuus juhlia toistamiseen sankarikiltaa tai –järjestöä.

 

1294303_619363874781086_363660357_o

Vuosijuhlapukeutuminen

• Miehet: Frakki tai tumma puku, sekä valkoinen paita ja “hillitty” kravatti.
• Naiset, kun kyseessä iltapukujuhlat: Nilkat peittävä juhlamekko, joka ei voi etiketin mukaan olla housupuku. Mikäli mekko on avoin, hartiat olisi soveliasta peittää esimerkiksi bolerolla tai hartiahuivilla. Juhlamekon kangas on usein juhlava ja laukkuna toimii pieni iltalaukku.
• Naiset, kun kyseessä cocktail –pukeutuminen: Etikettisäännöt eivät cocktail –pukeutumisen saralla ole yhtä tarkkoja kuin iltapuku –pukeutumisen kohdalla. Cocktail –dresscodeen voisi sopia esimerkiksi siisti polvipituinen juhlamekko tai jakkupuku.

Jätä meille kommentti