DuuniDay vauhdittaa opiskelijoiden työnhakua

Yli 100 yritystä, kymmeniä työpaikkoja ja muutama tuhat opiskelijaa. Ura- ja rekrytointitapahtuma DuuniDay kokoaa yhteen työntekijöitä etsivät yritykset ja työpaikkaa etsivät opiskelijat. Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna jo 24. kertaa.

DuuniDayssa mukana olevat yritykset edustavat pääasiassa tekniikan ja talouden toimialoja. Uusia osaajia itselleen ovat etsimässä muun muassa metalli- ja metsäteollisuuden, sähkö-, ICT- ja energia-alan sekä pankkien ja vakuutusyhtiöiden edustajat. Mukana on yrityksiä kansainvälisistä jäteistä pieniin ja keskisuuriin toimijoihin.

Tapahtuma on suunnattu niin LUT-yliopiston tekniikan ja kauppatieteiden perus- sekä tohtoriopiskelijoille kuin myös LAB-ammattikorkeakoulun tekniikan, liiketalouden sekä sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille. Joukossa on poikkeuksellisen suuri määrä kansainvälisiä opiskelijoita – kampuksella on edustettuna kaikkiaan yli 80 eri kansallisuutta.

Pitkäjänteistä yhteistyötä

Messutyyppisessä tapahtumassa yritykset esittelevät toimintaansa sekä tarjoamiaan harjoittelu- ja työllistymismahdollisuuksia opiskelijoille. Osa yrityksistä tekee myös työhaastatteluja DuuniDay-päivän aikana. Tapahtuma on rekrytoinnin ohella yrityksille myös tärkeä paikka lisätä omaa tunnettuutta.

”Haluamme saada yritystä esille opiskelijoiden keskuudessa, ja meillä on myös kesätyöpaikkoja auki. Haemme muun muassa LVI- ja sähkösuunnittelijoita Lappeenrantaan. Valtakunnallisesti paikkoja on auki paljonkin. Hakijalle tärkeitä ominaisuuksia ovat innostus työtehtävää kohtaan, oma-aloitteisuus sekä halu oppia uutta. Iso osa meille kesätöihin tulleista ovat myös jääneet meille töihin”, sanoo LVI-suunnittelija Aku-Matias Savolainen Granlundilta.

Suurin osa tapahtumaan osallistuvista yrityksistä palaa LUTille vuosi toisensa jälkeen. Se on parasta mahdollista palautetta, mitä yrityksiltä voi saada, kiittelee Elina Hannikainen-Himanen LUTin urapalveluista.

”Se kertoo siitä, että opiskelijamme ovat arvostettua työvoimaa yrityksissä – heitä suorastaan revitään työelämään. Opiskelijan onkin hyvä miettiä, mitä haluaa tehdä ja saavuttaa, eikä tyytyä yhtään vähempään.”

Tekniikan Akateemisten (TEK) mukaan osaavista ja kehitysorientoituneista diplomi-insinööreistä on pulaa lähes kaikilla aloilla. Digitalisaatio, tekoäly ja koneoppiminen sekä tarve kehittää kestävää kehitystä tukevia ratkaisuja ovat teknologisen kehityksen suurimpia ajureita, joiden luonteesta tekniikan opiskelijan on hyvä pysyä kärryillä opintojen aikana.

Kauppatieteiden maistereiden puolestaan täytyy osata tunnistaa ja sanoittaa oma osaamisensa, jotta he osaavat määrittää tavoitteensa työmarkkinoilla ja aktiivisesti hakeutua sopiviin työpaikkoihin. Suomen Ekonomien mukaan kauppatieteiden maistereita työskentelee yli 5000 eri ammattinimikkeellä.

Päivä täynnä mahdollisuuksia

Nuorempi tutkija Mikko Nykyri on osallistunut tapahtumaan useana vuonna, ensin opiskelijana ja nyt yliopiston työntekijänä. Nykyisessä työssään Nykyri tutkii sähkön käyttöä energiayhteisöissä, ja tekee tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa. Opiskeluaikaisista kontakteista on ollut hänelle paljon hyötyä. Hän kannustaa opiskelijoita tarttumaan rohkeasti yritysten tarjoamiin mahdollisuuksiin.

”DuuniDay on siitä hyvä tapahtuma, että siellä näkee paljon erilaisia firmoja, ja myös sellaisia, joihin ei osaisi edes hakea. Esimerkiksi aivan eri alan yritys voikin tarvita juuri sinun kaltaistasi osaajaa. Vaikka ensimmäinen työpaikka ei olisikaan se unelmatyö, voi se antaa tärkeää kokemusta, jonka kautta sen unelmaduunin voi saavuttaa.”

DuuniDay tarjoaa messumaisen ohjelman lisäksi myös tietoiskuja opiskelijoille. Yritysten edustajat pitävät puheenvuoroja muun muassa urakehityksestä, palkkauksesta sekä miten jalkautua suomalaisille työmarkkinoille kansainvälisenä opiskelijana. Opiskelijat saavat apua myös työsopimusasioissa, ja CV:hen voi otattaa uuden kuvan ilmaiseksi.

Neljännen vuoden opiskelija Iida Koskinen pitää tapahtumaa tärkeänä kohtaamispaikkana, jossa on loistava mahdollisuus esittäytyä mahdollisille työnantajille.

”Esimerkiksi kävin viime vuonna juttelemassa ja esittäytymässä Visman esittelypisteellä, kun olin laittanut heille jo työhakemuksen. Kysyin myös lisävinkkejä hakuun ja mahdolliseen haastatteluun liittyen. Tämä edesauttoi työllistymistäni Vismalle. Kannatti käydä esittäytymässä, ja antaa kasvot työhakemukselle”, hän sanoo.

Haalarihommat kaiken A ja O

Monelle opiskelijalle kesätyöt ovat ensimmäinen kosketus oman alan tehtäviin. Siksi kaiken tasoisiin työmahdollisuuksin kannatta suhtautua avoimin mielin.

”Kaikki kokemus on hyödyllistä. Haalarihommista voi nousta aina johtoportaalle asti, ja työantajat arvostavat sitä, että työntekijällä on kokemusta myös perusduuneista. Se on samalla myös asennekoulutusta”, Nykyri sanoo.

Rekrytoija Jenni Siivonen Valmetin EMEA Talent Management -tiimistä yhtyy Nykyrin mietteisiin.

”Valmetilla on nykyään kaksi hakukategoriaa: tuotannon tehtävät ja toimihenkilötehtävät. Jos opiskelija on opintojensa alkupuolella, kannattaa ehdottomasti hakea tuotannon tehtäviin. Mikäli opiskelija on pidemmällä opinnoissaan, sitten kannattaa hakea toimihenkilötehtäviin. Hakemukseen kannattaa joka tapauksessa ehdottomasti panostaa.”

Parhaassa tapauksessa yritys rekrytoi opiskelijan suoraan DuuniDayn messuosastolta. Esimerkiksi Valmetilla on rekrytointeja tekevää henkilökuntaa paikalla.

”Meillä on 400 kesätyöpaikkaa tarjolla ympäri Suomen. Se on isoin syy, miksi olemme mukana tapahtumassa. Jos opiskelija on jo hakenut tai aikoo hakea meille, kannattaa pistäytyä meidän ständillä, sillä meillä on tämänkaltaisissa tapahtumissa aina mukana myös rekrytoivia esimiehiä. Muutaman CV:n olemme tänään jo ottaneet jemmaan”, kertoo Siivonen tapahtuman tiimellyksestä.

Tapahtuman järjestävät LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *