Esittelyssä: Kemiantekniikan opiskelija Arttu

Kuva: Teemu Leinonen

Morjensta vaan kaikille lukijoille!

Täällä kirjoittelee Ake, toinen Abitiimin kahdesta Artusta. Olen 21-vuotias ja kotoisin Lahdesta. Opiskelen kemiantekniikkaa LUT:ssa nyt toista vuotta. Ylioppilaaksi valmistuin Salpausselän lukiosta vuonna 2013. Harrastan pianonsoittoa ja punttisalilla käyntiä.

Kun lukio loppui, ainut asia mitä tiesin tulevaisuudesta oli se että armeijan kurkkusalaatit kävisivät tutuksi seuraavan vuoden aikana. Tämän jälkeen suuntaisin kohti yliopistoa! Alun perin hain lääkikseen, niin kuin monet muutkin teknilliselle alalle päätyvät hakijat. Kuitenkin lääkiksen pääsykoeaamuna koin valaistumisen ja tajusin asioiden oikean laidan: ”Pitäkööt tunkkinsa, minusta ei tule lääkäriä. Minusta tulee teekkari!” En mennyt pääsykokeeseen ollenkaan ja jäin jännityksellä odottamaan DIA-yhteisvalinnan pääsykokeiden tuloksia. Kun tulokset sitten vihdoin tulivat selvisi, etten ollut päässyt lukemaan bio-, kemia- ja materiaalitekniikkaa Aaltoon vaan kemiantekniikkaa Lappeenrantaan. En ollut koskaan kuullutkaan LUT:sta aikaisemmin. Siksi odotinkin armeijan jälkeen jännityksellä millainen opinahjo minut oli sisään ottanut. Asunnon löytäminen oli Lappeenrannasta todella helppoa, vaikka rupesin vasta heinäkuun alussa sitä etsimään.

Ake kevyempi
Kuva: Teemu Parviainen

Ensimmäiset viikot yliopistolla käytettiin toisiin oman koulutusohjelman aloittaneisiin opiskelijoihin tutustuen. Nämä niin sanotut fuksiviikot olivatkin yksi viimevuoteni huippuhetkistä. Tutustuminen kävi nopeasti kiitos tuutoreiden ja kaikenlaisten aktiviteettien. Nyt kun ajattelen taaksepäin ja muistelen noita hassuja ja joskus, myönnettäköön, vähän kiusallisiakin tutustumisleikkejä… ne ovat todellakin tehneet tehtävänsä! Uusia hienoja ystävyyssuhteita tuli noidenkin viikkojen takia solmittua useita.

Toinen ikimuistoinen ajanjakso oli tietysti teekkareiden pitkääkin kosteampi vappu! Lappeenrannassa vappua juhlitaan yli 20 päivää, ja se pitää sisällään tapahtumia beerpongista erilaisten rastihäppeninkien kautta vapunaaton jättibileisiin ja teekkarikasteeseen. Tämän lisäksi, ainakin itselläni tulee tehtyä jos minkälaisia juttuja opiskelukavereiden kanssa; viimeisimpänä mielessä kisakatsomot, joissa jännitettiin tunteella Suomen (kehnoksi jäänyttä) lätkämenestystä.

Ake haalarit
Kuva: Arttu Kaukinen

Ei yliopisto-opiskelu loppujen lopuksi ole pelkästään erilaisissa iltariennoissa juoksemista vaan kyllä sitä ihan oikeaa opiskeluakin pääsee tekemään. Itse en ollut vielä sisäistänyt sitä, että kun menee opiskelemaan teknillistä alaa niin ensimmäinen vuosi koostuu lähinnä matikasta, fysiikasta ja kemiasta; insinöörien yleissivistyksestä. Mukavaa on ettei tarvitse enää räpellellä äidinkielen esseitä eikä lukea mitään mikä ei kiinnosta. Luennoilla käyminenkin on lähes joka kurssissa jätetty oman harkinnan varaan. Kurssit ovat välillä haastavia, mutta niistäkin selviää yhdessä kavereitten kanssa lukien ja tehden.

Jos nyt joutuisin hakemaan uudelleen, hakisin ehdottomasti LUT:iin ensimmäisenä! Täällä on huikea opiskelijailmapiiri, todella hyvät työllistymismahdollisuudet tutkinnon saamisen jälkeen sekä mahdollisuus yhdistää tekniikan opintoja kauppatieteiden kanssa. Paikka, josta en ollut koskaan kuullutkaan on muuttunut minulle kodiksi.

Tulevaisuudelta en osaa tällä hetkellä oikein toivoa mitään, sillä viime vuosi ja tämä pestini Abitiimissä on jotain suurempaa mitä ikinä osasin kuvitellakaan! Suurena ja kaukaisena haaveenani olisi lähteä kaverini kanssa jenkkeihin fiilistelemään ja nauttimaan elämästä, olemisesta ja kaikesta mitä siihen liittyy. Jos sun mielenkiinto heräsi ja haluaisit tietää lisää niin yhteyttä voi ottaa rohkeesti meikäläiseen!
Facebook: Arttu Kaukinen

Instagram: @ake3skil