Esittelyssä kauppatieteiden fuksi

Tsau!

Eka blogikirjotus mistähän sitä sitä oikeen kertoisi… ? Noh aloitetaanpas rauhallisesti vaikka tylsästä hyvin pitkästä henkilöesittelystä – no okei yritetään pysyä kaikessa mielenkiintoisessa ja pitää setti suht lyhyenä.

Screen Shot 2013-10-13 at 4.01.10 PMSiinä! Siinä on blogin kirjoittaja Teemu Parviainen, jolle kauppatieteiden opiskelu on pitkään ollut suuri unelma. Ja ei, en kulje normaalisti sommistautuneena pukuun…

Eilen vaan VapaaValtiossamme sattui olemaan mukavat kekkerit joita vuosijuhliksi kutsutaan, mutta siitä lisää myöhemmin.

Olen 21-vuotias nuori miehenalku ja alunperin olen kotoisin Helsingistä Pitäjänmäeltä.

Asustelin mukavassa kotiseudullani sijaitsevassa kolmiossa, jossa mulla oli alivuokralaisena tuleva ikiteekkari. Rakastan musiikkia – sen kuuntelemista, soittamista sekä jakamista.

Soittelen kitaraa jonka lisäksi laulaminen on lähellä sydäntä ja DJ-deckit kuluu lähes päivittäin, mutta todellista vauhdin tuntua elämääni saan moottoriurheilusta ja suurimpana vaikuttajana motocross, jota on tullut ajeltua 6-vuotiaasta lähtien.

Tie lukiosta LUT:iin

Valmistuin Länsi-Helsingin lukiosta 2011 keväällä ja vietin muutaman vuoden töissä tuotantolinjalla ja varastoduunarina. Toisena ”työnä” teen valokuvaajan hommia – aluksi hieman pienemmässä mittakaavassa, mutta nykyään käy jo ihan tienestinä.

Ylioppilastodistus mulla oli surkeaakin surkeampi ja tiedossa oli valtava pääsykoeurakka, kun muuta mahdollisuutta ei ollut kuin päästä koepisteillä sisään. Kävin pyörähtämässä ekan kerran pääsykokeissa heti lakin saatuani 2011 kesällä, mutta eipä sitä lukumotivaatiota ollut ja kirjatkin lainasin viikkoa ennen kokeita kaverilta.

Seuraavan kevään vietinkin armeijassa Vekaranjärvellä moottoripyörälähettinä ja oli muuten hyviä hommia niinsanotusti! Armeijan takia en edes käynyt kokeissa, vaan päätin että 2013 haen vasta tosissani, mutta hakemisesta ja pääsykoeurakasta lisää myös myöhemmin.

Mainitsinkin eilisistä juhlista ylempänä ja kun krapulassa tässä kirjoittelen täytyy toki myöntää, että myös juhliminen ja kaiken maailman krebaaminen näyttelee isoa osaa elämässäni. Stadin on baarit tullut ravattua useampaan otteeseen läpi ja rakastan Helsinkiä kaupunkina.

Myönnän heti alkuun, että ykkösvaihtoehtona mulla oli kauppiksen haussa mikäs muukaan kuin Aalto yliopisto. Kakkosena kuitenkin tuli heti Lappeenrannan oma LUT, eikä Turku tai esimerkiksi Tampere, kuten useimmilla meistä.

Miksi Lappeenrannan kauppakorkeakoulu?

No koska Aallosta jäi uupumaan vajaa piste (hehheh). Ei vaisinkaan vaan korviin oli kantautunut niin paljon hyvää näistä lappeen Rannoista, että kakkosvaihtoehto olikin aika ykkönen.

Nyt nuo pääsykokeen pisteet jo naurattavatkin, vaikka se perjantaiaamu kun sain tulokset ei niin hirveästi hymyä kasvoille kimmottanutkaan – olihan edessä muutto ja kavereiden hyvästely. Kuitenkin iltapäivällä kun pääsin töistä neljän pintaan ja suuntasin auton kohti Ruissaloa ja RuisRockia huomasinkin, että päivän aikana asiaa pohdittuani ymmärsinkin LUT:n tuomien mahdollisuuksien määrän.

Siitä päivästä lähtien odotin mielettömän innokkaasti koulun alkua ja muuttoa.

2 Comments

Jätä meille kommentti