Esittelyssä Lahden kampus

Yliopistomme kaksi kampusta sijaitsevat Lappeenrannassa ja Lahdessa. Lahdessa voi opiskella kahdeksassa maisteriohjelmassa ja syksystä 2021 alkaen kahdessa englanninkielisessä kandidaattiohjelmassa. Sekä Lappeenrannassa että Lahdessa kanssamme samalla kampuksella toimii myös LAB-ammattikorkeakoulu.

Käydään kurkkaamassa, miltä toinen kotimme eli Lahden kampus näyttää.

Kampus sijaitsee Mukkulan kaupunginosassa, noin kolmen kilometrin päässä Lahden keskustasta. Uuden ajan oppimisympäristö on saneerattu huonekaluvalmistaja Iskulta vapautuneeseen tehdaskiinteistöön. Kampus yhdistää saman katon alle 5 000 opiskelijaa, 400 työntekijää ja noin 20 yritystä.

Kampuksen tilat ovat opiskelijoiden käytettävissä 24/7. Kampus tarjoaa kaiken, mitä onnistuneeseen opiskelijaelämään tarvitsee: monipuoliset liikunta- ja ruokailumahdollisuudet sekä kohtaamispaikkoja opiskelijoille vuorokauden kaikkina hetkinä.

Opiskeluun tarkoitetut tilat ovat joustavasti muunneltavissa eri tarpeisiin. Yksikään luokkahuone tai kokoushuone ei ole samanlainen. Esimerkiksi 600-paikkainen auditorio jakaantuu kolmeksi pienemmäksi tilaksi ja tarvittaessa se voidaan yhdistää myös osaksi käytävätiloja. Tila muuntautuu vaikkapa keikkapaikaksi tai esittävän taiteen näyttämöksi.

Lisäksi kampuksella on muun muassa ajanmukaisia työpajoja, laboratorio- ja simulaatiotiloja sekä erilaisia pisteitä itsenäiselle opiskelulle, tapaamisille ja tiimityölle.

Simulaatiotiloissa on mahdollisuus harjoitella vaikkapa esimiestaitoja, haastavia asiakaspalvelutilanteita, käyttäjälähtöistä suunnittelua ja työhaastattelussa tarvittavia taitoja. Simulaatiotiloja sekä monia muita tiloja vuokrataan myös ulkopuolisille.

Opiskelutilat muuntautuvat näppärästi erilaisiin käyttötarkoituksiin. Pääset tutustumaan lähemmin eri tiloihin tekemällä virtuaalikierroksen kampukselle.

Kampuksen erikoisuuksiin kuuluu ammattikorkeakoulun opiskelijoiden pyörittämä radiokanava LiMu Radio, jota voi kuunnella netissä. Radion studio sijaitsee tapahtuma-areenaksi nimetyn oleskelualueen ytimessä. Areena on yhteisöllisyyden ilmentymä: siellä pelataan biljardia ja pingistä, tavataan kavereita ja kerran viikossa pelataan myös lautapelejä.

Tapahtuma-areenan yhteydessä toimii opiskelijoiden ylläpitämä kahvilabaari, jossa on A-oikeudet. Opiskelijahintaisia makuelämyksiä tarjoavat myös 900-paikkainen ravintolamaailma sekä kampukselta löytyvä jäätelöbaari.

Ravintolamaailmassa lounastavat opiskelijoiden ja työntekijöiden lisäksi myös kampuksella toimivien yritysten työntekijät. Yhteistyö eri toimijoiden välillä on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi.

Ravintolamaailmaa täydentää näyttelyalue, jossa on esillä muun muassa ammattikorkeakoulun muotoilija-opiskelijoiden taidonnäytteitä.

Tapahtuma-areena on kampuksen sykkeen keskellä sijaitseva yhteinen tila, joka muuntautuu niin messuiksi, avoimiksi luentotiloiksi kuin workshop –tiloiksikin. Areenan yhteydessä sijaitsee myös kampusradion studio sekä opiskelijoiden ylläpitämä Lamkooma-kahvila.

Liikunnan kampuksella mahdollistavat erilaiset ryhmäliikuntatilat ja kuntosali sekä sisäpihalta löytyvät ulkoliikuntatelineet ja -välineet. Kampukselta löytyy myös sauna, joka on vuokrattavissa omaan käyttöön.

Lisäksi kampuksella palvelee kaikille avoin, monialainen LUT-tiedekirjasto, jonka kokoelmissa on e-kirjoja, kansainvälisiä artikkeleita, lehtiä ja kurssikirjallisuutta. Tiedekirjasto on LUTin ja LABin yhteinen. Kirjaston toinen fyysinen palvelupiste löytyy Lappeenrannan kampukselta. Myös kirjaston e-aineistojen valikoima on kattava ja monipuolinen: se kostuu muun muassa sähköisistä lehdistä, kirjoista, sana- ja käsikirjoista sekä erilaisista tietokannoista.

Kampusalue käsittää Mukkulankadulla sijaitsevan tehdaskiinteistön lisäksi myös Niemenkadulla sijaitsevan Lahden Tiedepuiston rakennuksen. Tiedepuiston rakennuksessa toimii muun muassa Lahden Yliopistokampus, Helsingin yliopisto ja Päijät-Hämeen LUMA-keskus.  Rakennusten välillä kulkee noin 600 metriä pitkä kampusraitti, väylä jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Kampusraitin varrelta löytyy kuntoilulaitteita, oleskelupaikkoja sekä viheralueita. Raitin yhteyteen on valmistumassa loppuvuodesta 2020 myös kaksi Lahden Talojen täysin uutta opiskelijataloa, joihin tulee yhteensä 110 opiskelija-asuntoa.

Lahti – kaupunki Suomen suurimpien joukossa

120 000 asukkaan Lahti on yksi Suomen suurimpia kaupunkeja. Ison kaupungin urbaani kulttuuri ja monipuolinen palvelutarjonta yhdistyvät Lahdessa pienen kaupungin kotoisaan tunnelmaan, näppäriin etäisyyksiin sekä luonnonläheisyyteen.

Lahdessa on maanteiden ja rautateiden risteämiskohta, joten liikenneyhteydet ovat hyvät joka suuntaan: Helsinkiin ja Lappeenrantaan pääsee junalla noin tunnissa. Lahdesta pääsee kätevästi suoralla bussiyhteydellä myös Helsinki-Vantaan lentokentälle, jonne on matkaa noin 90 kilometriä.

Lahti on nimitetty Euroopan ympäristöpääkaupungiksi vuodelle 2021. Kaupunkiseudun tavoitteena on olla Suomen yritysystävällisin ja rohkein kestävä kasvukeskus.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *