Esittelyssä Lahden kampus

Yliopistomme kaksi kampusta sijaitsevat Lappeenrannassa ja Lahdessa. Lahden kampus yhdistää saman katon alle noin 6 000 opiskelijaa, 600 työntekijää ja toistakymmentä yritystä.

Lahdessa voi opiskella kolmessa englanninkielisessä kandidaattiohjelmassa ja kahdeksassa maisteriohjelmassa. Sekä Lappeenrannassa että Lahdessa kanssamme samalla kampuksella toimii myös LAB-ammattikorkeakoulu.

Kuvassa opiskelijoita Lahden kampuksella

Kampus sijaitsee Mukkulan kaupunginosassa, noin kolmen kilometrin päässä Lahden keskustasta. Uuden ajan oppimisympäristö on saneerattu huonekaluvalmistaja Iskulta vapautuneeseen tehdaskiinteistöön.

Kampuksen tilat ovat opiskelijoiden käytettävissä 24/7. Kampus tarjoaa kaiken, mitä onnistuneeseen opiskelijaelämään tarvitsee: monipuoliset liikunta- ja ruokailumahdollisuudet sekä kohtaamispaikkoja opiskelijoille vuorokauden kaikkina hetkinä.

Opiskeluun tarkoitetut tilat ovat joustavasti muunneltavissa eri tarpeisiin. Yksikään luokkahuone tai kokoushuone ei ole samanlainen. Esimerkiksi 600-paikkainen auditorio jakaantuu kolmeksi pienemmäksi tilaksi ja tarvittaessa se voidaan yhdistää myös osaksi käytävätiloja. Tila muuntautuu vaikkapa keikkapaikaksi tai esittävän taiteen näyttämöksi.

Lisäksi kampuksella on muun muassa ajanmukaisia työpajoja, laboratorio- ja simulaatiotiloja sekä erilaisia pisteitä itsenäiselle opiskelulle, tapaamisille ja tiimityölle.

Simulaatiotiloissa on mahdollisuus harjoitella vaikkapa esihenkilötaitoja, haastavia asiakaspalvelutilanteita, käyttäjälähtöistä suunnittelua ja työhaastattelussa tarvittavia taitoja. Simulaatiotiloja sekä monia muita tiloja vuokrataan myös ulkopuolisille.

Opiskelutilat muuntautuvat näppärästi erilaisiin käyttötarkoituksiin. Pääset tutustumaan lähemmin eri tiloihin tekemällä virtuaalikierroksen kampukselle.

Kampuksen erikoisuuksiin kuuluu ammattikorkeakoulun opiskelijoiden pyörittämä radiokanava LiMu Radio, jota voi kuunnella netissä. Radion studio sijaitsee tapahtuma-areenaksi nimetyn oleskelualueen ytimessä. Areena on yhteisöllisyyden ilmentymä: siellä pelataan biljardia ja pingistä sekä tavataan kavereita.

Tapahtuma-areenan yhteydessä toimii opiskelijoiden ylläpitämä kahvilabaari, jossa on A-oikeudet. Opiskelijahintaisia makuelämyksiä tarjoavat myös 900-paikkainen ravintolamaailma sekä kampukselta löytyvä jäätelöbaari.

Ravintolamaailmassa lounastavat opiskelijoiden ja työntekijöiden lisäksi myös kampuksella toimivien yritysten työntekijät. Yhteistyö eri toimijoiden välillä on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi.

Ravintolamaailmaa täydentää näyttelyalue, jossa on esillä muun muassa ammattikorkeakoulun muotoilija-opiskelijoiden taidonnäytteitä.

Tapahtuma-areena on kampuksen sykkeen keskellä sijaitseva yhteinen tila, joka muuntautuu niin messuiksi, avoimiksi luentotiloiksi kuin workshop-tiloiksikin. Areenan yhteydessä sijaitsee myös kampusradion studio sekä opiskelijoiden ylläpitämä Lamkooma-kahvila.

Liikunnan kampuksella mahdollistavat erilaiset ryhmäliikuntatilat ja kuntosali sekä sisäpihalta löytyvät ulkoliikuntatelineet ja -välineet. Kampukselta löytyy myös sauna, joka on vuokrattavissa omaan käyttöön.

Lisäksi kampuksella palvelee kaikille avoin, monialainen LUT-tiedekirjasto, jonka kokoelmissa on e-kirjoja, kansainvälisiä artikkeleita, lehtiä ja kurssikirjallisuutta. Tiedekirjasto on LUTin ja LABin yhteinen. Kirjaston toinen fyysinen palvelupiste löytyy Lappeenrannan kampukselta. Myös kirjaston e-aineistojen valikoima on kattava ja monipuolinen: se koostuu muun muassa sähköisistä lehdistä, kirjoista, sana- ja käsikirjoista sekä erilaisista tietokannoista.

Kuvassa opiskelijoita tiedekirjastossa

Kampusalue käsittää Mukkulankadulla sijaitsevan tehdaskiinteistön lisäksi myös Niemenkadulla sijaitsevan Lahden Tiedepuiston rakennuksen. Tiedepuiston rakennuksessa toimii muun muassa Lahden Yliopistokampus, Helsingin yliopisto ja Päijät-Hämeen LUMA-keskus. Rakennusten välillä kulkee noin 600 metriä pitkä Niemen kampusraitti, väylä jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Kampusraitin varrelta löytyy kuntoilulaitteita, oleskelupaikkoja sekä viheralueita. Raitin yhteyteen valmistui marraskuussa 2020 kaksi Lahden Talojen täysin uutta opiskelijataloa, joissa on yhteensä 110 pienasuntoa. Lisäksi Lahden Taloilla on rakentumassa upea puukerrostalo opiskelijoille loistopaikalle aivan Vesijärven rannan ja keskustan tuntumaan.

Lahti – kaupunki Suomen suurimpien joukossa

120 000 asukkaan Lahti on yksi Suomen suurimpia kaupunkeja. Ison kaupungin urbaani kulttuuri ja monipuolinen palvelutarjonta yhdistyvät Lahdessa pienen kaupungin kotoisaan tunnelmaan, näppäriin etäisyyksiin sekä luonnonläheisyyteen.

Kuvassa Lahden kampus

Lahti on maanteiden ja rautateiden risteämiskohta, joten liikenneyhteydet ovat hyvät joka suuntaan: Helsinkiin ja Lappeenrantaan pääsee junalla noin tunnissa. Lahdesta pääsee kätevästi suoralla bussiyhteydellä myös Helsinki-Vantaan lentokentälle, jonne on matkaa noin 90 kilometriä.

Vuoden 2021 Euroopan ympäristökaupungiksi nimetty Lahti on Suomen edelläkävijä ympäristöasioissa. Kaupungin tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä.

Kurkkaa videolta, miltä toinen kotimme eli Lahden kampus näyttää:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *