FITech tarjoaa maksuttomia tekniikan alojen opintoja eri ikäisille opiskelijoille

Tekniikan alan verkostoyliopisto FITech (Finnish Institute of Technology) tarjoaa maksuttomia yliopistokursseja lukio-opiskelijoille, tutkinto-opiskelijoille sekä aikuisopiskelijoille. Mukana FITechissä ovat Suomen kahdeksan tekniikan alalla toimivaa yliopistoa – LUT mukaan lukien, Teknologiateollisuus ry sekä Tekniikan Akateemiset ry (TEK).

FITech-opiskelijana voit opiskella valikoituja kursseja kaikista tekniikan alan yliopistoista Suomessa. Tarjolla on:

• Monipuolisia sivuaineita tutkinto-opiskelijoille
  • ICT- ja energiavarastoinnin opintoja työelämässä oleville
  • Lukiolaisille soveltuvia kursseja
  • Opintosisältöjä suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi
  • Etäopintoja sekä opintojaksoja, joihin sisältyy intensiivijaksoja koordinoivassa yliopistossa

Aloita FITech-opinnot jo lukiossa

FITech-opinnot soveltuvat mainiosti lukio-opintojen oheen. Erityisesti omaan tahtiin verkossa suoritettavat johdantotason kurssit palvelevat lukio-opiskelijoita. Kaikista FITechissä suoritetuista opinnoista saa yliopistojen virallisia opintopisteitä, jotka on myöhemmin mahdollisuus hyväksilukea osaksi yliopistotutkintoa.

LUTin tarjoamien FITech-kurssien aiheita ovat mm. arkipäivän tietoturva, ohjelmointi ja peliohjelmointi sekä energiatekniikka ja -liiketoiminta. Tarjolla on yli 20 kurssia.

FITechissä on parhaillaan käynnissä haku tulevan kesän kursseille. Esimerkiksi LUTissa voit kesän aikana suorittaa ohjelmointiin, IoT:hen sekä tuuli- ja aurinkovoimateknologiaan liittyviä kursseja. Opetus LUTin kesäkursseilla alkaa pääsääntöisesti 1.6.2021 ja päättyy viimeistään 31.8.2021. Muiden yliopistojen kurssit ajoittuvat huhtikuusta elokuulle. Haussa on myös jatkuvasti käynnissä olevia kursseja, joita voit niin ikään suorittaa kesällä.

Katso kaikki tulossa olevat kurssit FITechin sivuilta. Hakeminen kursseille tapahtuu niin ikään FITechin sivujen kautta: Katso hakuohjeet.

Diplomi-insinöörin opinnot työn ohessa

LUT-yliopisto tarjoaa myös maisteriohjelmia yhteistyössä FITechin kanssa. Niihin voivat hakea esimerkiksi insinööri (AMK) -tutkinnon suorittaneet, jotka haluavat täydentää tutkintonsa diplomi-insinööreiksi. Opintoihin voivat hakea myös aikuisopiskelijat, jotka täyttävät kelpoisuusvaatimukset.

FITechin kautta tarjolla olevat maisteriohjelmat järjestetään Turussa. Tutkinnon voi suorittaa kolmessa ohjelmassa:

Ohjelmista valmistuu kone-, sähkö- sekä energiatekniikan diplomi-insinöörejä Varsinais-Suomen teollisuuden tarpeisiin.

Yleistä FITechistä

FITech toimii hankepohjaisesti ja opinnot toteutetaan kolmen käynnissä olevan hankkeen alla. Alkuvuodesta 2021 FITech sai rahoitusta myös uuteen 5G-teknologiaan keskittyvään hankkeeseen, jonka alla ensimmäiset kurssit alkavat kesällä.

FITech Energy Storage -hanke tarjoaa energian varastointiin ja konversioon liittyvää opetusta työelämässä oleville osaajille.

FITech Turku -hankkeessa kukin tekniikan alan yliopisto tarjoaa opetusaloistaan sellaisia opintokokonaisuuksia, jotka ovat Lounais-Suomen teollisuuden kannalta erityisen keskeisiä juuri nyt.

FITech ICT -hankkeessa suomalaiset yliopistot tarjoavat noin 150 tietotekniikan (ja lähialojen) kurssia ilmaiseksi kenen tahansa opiskeltavaksi. Tavoitteena on helpottaa kansallisesti tunnistettua ICT-alan osaajapulaa täydennyskoulutuksen keinoin.

FITech 5G -hanke tarjoaa 5G-teknologiaan liittyvää, kaikille avointa täydennyskoulutusta. Tarjolle tulevien kurssien aiheita ovat esimerkiksi esineiden internet, sulautettu internet, järjestelmähaavoittuvuudet sekä langattomat teknologiat. Ensimmäiset kurssit ovat opiskeltavissa tänä kesänä ja kurssitarjonta laajenee syksyllä 2021.

Katso LUT-yliopiston koko FITech-kurssitarjonta.

Tutustu opiskelijatarinoihin FITechin verkkosivuilla.