Fuksiviikot kauppislaisen silmin

Fuksiviikot?!

Fuksiviikot – niistä puhutaan, niistä kuullaan ja ne on vaan THE JUTTU!

Uskomattoman huikeat pari viikkoa tuli Lappenrannassa vietettyä heti kärkeen elokuun puolivälistä alkaen. Ei mennyt muutamaa iltaa pidempään kunnes tajusin, että enhän minä täältä ikimaailmassa tule hakemaan enää mihinkään muualle kouluun

LUT ylitti kaikki odotukset.

Ensimmäinen viikko LUT:n opiskelijana

Kouluhan meillä alko maanantaina ja hypeä oli ladattu melkosesti! Aamulla pienessä jännityksessä sekä uudet tekniikan-, että kauppatieteiden opiskelijat oli koulun pääaulassa odottelemassa pääsyä ensimmäiselle orientaatioluennolle, missä opiskelijat toivotettiin tervetulleeksi ja käytiin läpi muutama yleinen fakta koulustamme.

Pikaisen infon jälkeen meidät olikin jaettu jo fuksiryhmiin ja lähdettiin koulun eteen nurmikolle istumaan ja juttelemaan niitä näitä ryhmän kesken

Me uutukaiset oltiin kaikki avoimin mielin liikenteessä ja ei mennyt kuin nelisen tuntia ensitapaamisesta ryhmän kanssa ja juuri perustettu WhatsApp ryhmä pärisi ja viestinä tuli ”Meille voi tulla alottelemaan” – olihan myöhemmin tiedossa ekan illan kemut.

Ekalla viikolla oli joka ilta ohjelmaa ja myöhään meni aina, mutta aamulla aikaisin koulussa ei voinut muuta kuin nauraa ja muistella edellista iltaa toisensa jälkeen. Eniten mieleen jäi kenties torstain Academic Adventure (AA) – ja päivän päätteeksi vielä Green Party mm. Jukka Pojan tahdittamana.

Screen Shot 2013-10-15 at 10.30.08 PMAA:ssa tutustuttiin kanssaopiskelijoihin oikeen todenteolla ryhmässä ongelmanratkaisun ja omien pelkojen ylittämisen merkeissä!

Päivä vietettiin suorittaessa erilaisia rasteja ja yliopistolle takaisin päästyä se olikin taas korkki auki ja musiikki raikasi ulkoilmassa läpi yön.

Toisen viikon ensimmäiset luennot

Ekalla fuksiviikolla tutorin kanssa valitut kurssit ensimmäiseen periodiin alkoikin jo heti toisella viikolla.

Oli hauska huomata kuinka hyvin pääsykokeesta tutut asiat olikin vielä hyvin tuoreessa muistissa ja aamuluennoille ei tästä syystä ollutkaan motivaatiota nousta ylös sängystä – ollaanhan sitä akateemisen vapauden valtakunnassa, ja luennoilla ei ole pakko käydä.

Jälleen heti maanantai-iltana koitti Beach Party – meidän Lappeenrannan kauppatieteelijöiden oma Enklaavi Ry:n järjestämä nimestäkin jo pääteltävissä olevat rantsubileet.

[youtube id=”jebHVt9kRZU” width=”620″ height=”360″]

Yliopiston lähellä sijaitsevalle Sammonlahden rannalle oli raahattu musiikintoistoa, grilli ja mahtavalla fiiliksellä ladattua opiskelijakansaa. Ilta huipentui oman tutorin kastelemiseen ja oma tutorimme Krista kävikin pinnan alla useaan otteeseen.

Muita tapahtumia toisella fuksiviikolla oli muunmuassa fuksisuunnistus sekä fuksipromootio – uudet fuksit saivat kasteen illan hämärtyessä. Luennoilla käydessä olikin hieman keskittyminen hakusessa, kun iltaa ei malttanut odottaa millään.

Fuksisuunnistuksessa kokoonnuimme Lappeenrannan satamaan, josta klo 17.00 kajahti yhteinen lähtölaukas ja 5-8 hengen joukkueissa kiersimmä rastilta toiselle suorittaen erilaisia tehtäviä – toiset tehtävät vaatteet päällä, toiset hieman vähemmässä vaatetuksessa.

Suunnistus päättyi Skinnarilan kampukselle, missä rasteja oli vielä yön pimeillä tunneilla ja ilta jatkui läheiseen baariin kun suoritusaika oli päättynyt.

Skinnarilan henki

Fuksiviikot kaikenkaikkiaan yhdisti porukkaa toisiinsa.

Skinnarilan hengen” merkitys paljastuikin aika nopeasti itse kullekin. Sekä vanhemmat opiskelijat, että uudet fuksit – olit sitten kylteri, teekkari tai saimialainen (ammattikorkeakoulu Skinnarilan kampuksella) puhalsikin samaan hiileen ja piti yhdessä hauskaa.

Skinnarilan henki elää meissä kaikissa – se jos jokin tekee meistä jotain ainutlaatuista.