Kauppatieteiden opiskelu käytännössä – Ekonometria

Miksi ihmiset kuluttaa välillä enemmän ja välillä vähemmän? Mitkä asiat vaikuttavat talojen hintaan? Voisinko itse jotenkin tutkia kiinnostavaa kysymystä ja dataa? Viimeiseen vastaus on kyllä.

Kauppatieteiden ekonometrian kurssilla pohditaan vastauksia muun muassa ihmisten kulutustottumuksiin ja talouden tilaan liittyviin kysymyksiin. Kurssilla syvennytään isojen datamassojen käsittelyyn ja analysointiin.

Ekonometria on yleensä toisena tai kolmantena vuonna käytävä lähtökohtaisesti vapaaehtoinen kurssi. Se kuuluu kansantaloustieteen ja rahoituksen sivuaineeseen ja on suositeltava, jos haluaa lukea liiketoiminta-analytiikkaa.

Kurssista saa kuusi opintopistettä, joka on normaali määrä kauppatieteiden kursseilla. Kurssin arvosanaan vaikuttaa 80% tentti, 15% verkko-oppimisalusta- Moodlessa tehtävät minitentit ja 5% pieni harkkatyö.

Kurssilla järjestetään yhden jakson ajan viikoittain luento sekä “harkka”. Luennoilla opettaja luennoi ja aiheita käydään läpi teoreettisesti. Harkoissa opiskelijat pääsevät sitten tositoimiin. Kurssilla käytetään SAS-ohjelmistoa, jonka avulla voidaan käsitellä ja analysoida isojakin datamassoja. Kurssilla ja harkoissa ei itse kerätä dataa, eli tehdä tutkimusta alusta asti, vaan keskitytään SAS-ohjelmalla koodamiseen sekä opetellaan, miten dataa voi käsitellä ja analysoidaan tuloksia.

Kurssin arvosanaan vaikuttaa eniten tentti, mutta edellisillä viikoilla ennen tenttiä saa halutessaan tehdä harkkatyön sekä vastata minitentteihin verkossa. Harkkatyössä opiskelijoille jaetaan aihe, josta heidän pitää pitää pieni opetustilaisuus noin viiden hengen ryhmissä.

Kurssilla oppii ymmärtämään tilastollisen tutkimuksen syvempiä ominaisuuksia ja erityistilanteita.

Kurssilla siis tarjotaan mahdollisuus itse kerrata ja opetella joku aihe niin hyvin, että pystyy opettamaan sen myös muille. Samalla saa myös kuunnella muiden esityksiä, joista oppii erittäin hyvin. Harkkatyön ollessa vapaaehtoinen työhön panostetaan, joten siitä on oikeasti hyötyä myös kuulijoille.

Kurssilla oppii ymmärtämään tilastollisen tutkimuksen syvempiä ominaisuuksia ja erityistilanteita. Pohdittavat kysymykset ovat käytännönläheisiä ja mielenkiintoisia. Kurssilla opittuja taitoja voi hyödyntää kandidaatintyössä tai liiketoiminta-analytiikkaan syventyessä. Jos tilastollinen tutkimus, isot aineistot ja numeroiden analysoiminen kiinnostavat, ekonometrian kurssille mars!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *