Kerhotoiminta ja harrastusmahdollisuudet LUTissa

Kattavien liikuntamahdollisuuksien lisäksi Lappeenrannasta ja Skinnarilan kampukselta löytyy lukuisia mahdollisuuksia löytää harrastus esimerkiksi musiikin, kuvataiteiden tai näyttelemisen parista. Kerhoista löytyy myös liikunnallisia harrastuksia, kuten luistelua, jääkiekkoa sekä ratsastusta.

LTKY:n, eli Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan, alla toimii useita kerhoja, jotka tarjoavat laajan valikoiman toimintaa, joista jokainen voi löytää itselleen tekemistä ja uusia tuttavuuksia koulutöiden ohella.

Musiikki

Jos musiikin harrastaminen kiinnostaa, löytyy kampukselta sekä naiskuoro Resonanssi että mieskuoro Teekkarilaulajat. Molemmat kuorot ovat toimineet yliopistolla vuosikymmenten ajan ja ovat näkyvä osa paikallista laulukulttuuria.

Laulamisen lisäksi Teekkareiden musiikkikerho, eli TeMu, tarjoaa puitteet bänditoimintaan, elektronisen musiikin soittamiseen sekä erilaisten miksaustehtävien harjoitteluun. Lappeenrannan kaupungilla on myös musiikkiopisto, josta löytyy niin laulu- kuin soitinopetusta, sekä erilaisia laulu- ja bändikokoonpanoja.

Urheilukerhot

Myös liikunnallisempia kerhoja löytyy, sillä Lappeenrannassa toimii esimerkiksi purjehduskerho sekä laskettelukerho. Skinnarilan Kuutti Sailing Club eli tuttavallisemmin Skuutti SC on LUT:n ja Saimian opiskelijoiden yhteinen purjehduskerho. Kerhon tarkoituksena on järjestää purjehdukseen ja merenkulkuun liittyviä tapahtumia sekä tuoda yhteen purjehduksesta kiinnostuneita opiskelijoita Skinnarilan kampuksella. Kerhon suurimpia tapahtumia ovat vuosittainen Välimeren purjehdus ja rapujuhlat. LaSkin on puolestaan Lappeenrannan laskettelukerho, joka järjestää opiskelijoille jokavuotisen laskettelureissun Rukalle. Rukalle lähdetään useamman bussin voimin, ja rinteeseenkin ehtii useampana päivänä.

Lappeenrannasta löytyy myös jääkiekkojoukkue Parru HT sekä amerikkalaisen jalkapallon joukkue Lappeenranta Wildmen. Viime vuonna Lappeenrantaan perustettiin myös muodostelmaluistelukerho Parru Ice Girls. Tällä hetkellä jäävuoroja on kerran viikossa, ja harjoittelut toteutetaan useimmiten kahdessa eri ryhmässä taitotason mukaan. Tämän lisäksi kerhon jäsenille pidetään silloin tällöin myös yhteisiä oheistreenejä, kuten tanssitunteja. Lisäksi perustreenien ohella on mahdollisuus päästä myös esiintymään – Parru Ice Girls on esiintynyt jo kahtena peräkkäisenä vuotena jääkiekko-ottelu Winter Classicissa.

Kuvataiteet ja valokuvaus

Kuvataidekerho Ateljee on yksi uusimmista tulokkaista harrastuskerhojen piirissä. Kerho on kuitenkin jo alle vuoden toimimisen aikana saanut tuotua yhteen piirtämisestä ja maalaamisesta kiinnostuneita opiskelijoita erilaisten projektien ja yhteistapahtumien kautta.

Kuvataiteen lisäksi myös valokuvaamisesta innostuneille löytyy oma porukka Kamerakerhosta; tällä kerholla on oma studio kampuksella, jota jokainen jäsen saa käyttää harjoitteluun ja erilaisten kuvaussessioiden toteuttamiseen. Kerho tarjoaa myös mahdollisuuden aloittelijoille oppia lisää valokuvaamisesta ja lainata välineistöä harjoittelua varten.

Teatteri

Lappeenrannan ylioppilasteatteri ActI tuo teatteritaiteiden harrastajat yhteen kampuksella. Tämä kerho tuottaa joka vuosi yhden koko illan näytelmän, minkä lisäksi jäsenillä on mahdollisuus osallistua esimerkiksi improvisaatioiltoihin sekä oppia uutta aiheeseen liittyvillä kursseilla.

Ylioppilasteatterin lisäksi Lappeenrannasta löytyy teatteritaiteisiin erikoistuneita opistoja, joissa voi musiikkiopistojen tapaan opiskella teatteritaiteita jopa tutkintoon asti.

Ratsastus

Ratsastusta voi harrastaa aktiivisesti Lappeenrannassa viikoittain. Laukka ry:n tarkoituksena on yhdistää ratsastuksesta ja hevosista kiinnostuneita opiskelijoita Lappeenrannassa. Laukan toimintaan kuuluu jäsenistön toiveiden mukaiset retket kuten vaellukset, sitsien järjestäminen sekä vuoden kohokohtana osallistuminen Gaudeamus Grand Prixiin, joka on akateemisten ratsastuskerhojen välinen kilpailu.

Kalastus, retkeily ja paljon muuta

Edellä mainittujen kerhojen lisäksi ylioppilaskunnan alla toimii myös muita kerhoja laidasta laitaan esimerkiksi kalastamisesta ja retkeilystä kiinnostuneille, joihin Lappeenranta itsessään tarjoaa erinomaiset puitteet.

Skinnarilassa omien rakkaiden harrastusten jatkaminen tai uuden aloittaminen on siis tehty helpoksi sovittaa opiskelijan arkeen. Mikäli omaan harrastukseesi liittyvä kerho vielä puuttuu, on oman kerhon perustaminen helppoa.

Katso kaikki harrastekerhot ylioppilaskunnan sivuilta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *