Kerhotoiminta ja harrastusmahdollisuudet LUTissa

Lappeenrannassa on monipuoliset kerho- ja harrastusmahdollisuudet – kampuksen tarjonnasta löytyy jokaiselle varmasti mieleinen vaihtoehto. Jos ei sopivaa kerhoa löydy, voi sellaisen perustaa itse. Tällä tavalla esimerkiksi Skinnarilan Lutuset -opiskelijalippukuntakin sai alkunsa. Se on yksi uusimmista tulokkaista opiskelijoiden harrastustoiminnassa.

Kaikki kerhot toimivat LTKY:n eli Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan alla. Kerhot tarjoavat laajan valikoiman harrastustoimintaa urheilusta kuorolauluun.

Musiikki

Lappeenranta tarjoaa erittäin hyvät mahdollisuudet musiikin harrastamiseen. Laulamisesta kiinnostuneille kampukselta löytyvät sekä mieskuoro Teekkarilaulajat, että naiskuoro Resonanssi. Molemmat kuorot ovat edistäneet lappeenrantalaisten opiskelijoiden laulukulttuuria jo usean vuosikymmenen ajan ja ovat näin ollen vakiinnuttaneet paikkansa. Molemmat yliopistolla toimivista kuoroista ovat esiintyneet lukuisissa tapahtumissa, tuoden esille laajaa musiikillista repertuaariaan.

Rankemman musiikin ystäville Pikametallimiehet ry tarjoaa tilat tavata uusia ihmisiä mieleisen musiikin parissa. Tämän lisäksi Pikametallimiehet järjestävät kerhonsa jäsenille omia tapahtumia, joista löytyy esimerkiksi live-esityksiä.

Näiden musiikkiaiheisten kerhojen ohella Teekkareiden musiikkikerho TeMu tarjoaa musiikista kiinnostuneille puitteet itsensä toteuttamiseen ja kehittymiseen musiikin tekemisessä. TeMun kautta on erittäin helppoa päästä mukaan esimerkiksi bänditoimintaan, elektronisen musiikin soittamiseen, sekä harjoittelemaan miksaamista ja studiotyöskentelyä.

Urheilukerhot

Lappeenrannassa on monipuoliset urheilumahdollisuudet kerhojen osalta. Löytyy purjehduskerhoa, ratsastusta ja jopa e-urheilua. LaSkin on Lappeenrannan teknillisen yliopiston lasketteluseura. Heidän suosituin tapahtumansa on kerran vuodessa järjestettävä Rukan reissu.

Skuutti SC eli Skinnarilan Kuutti Sailing Club on kerho, jonka tarkoituksena on tukea opiskelijoiden purjehdus- ja veneilyharrastusta. Skuutille on perinteeksi muodostunut Välimeren purjehdus. Porukka koostuu niin kokeneista purjehtijoista kuin myös ensikertalaisista, joilla on kova innostus uuteen lajiin.

Laukka ry on akateeminen ratsastuskerho. Sen tarkoituksena on yhdistää ratsastuksesta ja hevosista kiinnostuneet opiskelijat Lappeenrannassa. Laukan toimintaa kuuluu aktiivisen ratsastustoiminnan lisäksi jäsenistön toiveiden mukaiset retket ja sitsien järjestäminen. Laukka osallistuu myös joka vuotiseen Gaudeamus Grand Prix -ratsastuskilpailuun.

 

Parru on Polyteknikkojen Akateeminen Raittiutta Rakastava Urheiluseura. Parrun toimintaan kuuluvat jääkiekko, futsal, muodostelmaluistelukerho ja amerikkalainen jalkapallojoukkue.

Parru HT on jääkiekkojoukkue, joka pelaa Lappeenrannassa III-divaria. FC Parru on futsaljoukkue, joka voitti vuonna 2019 opiskelijoiden suomenmestaruuden. Amerikkalaista jalkapalloa pääsee pelaamaan Parrun alla toimivassa Lappeenranta Wildmen -joukkueessa.

Parru on matalan kynnyksen liikuntakerho, joka järjestää esimerkiksi Liikuntayö -tapahtuman opiskelijoille. Tarkoituksena on edistää opiskelijoiden hyvinvointia.

Lappeenrannan kerhoissa on myös mahdollista osallistua e-urheiluun. Ruut ry on videopeli- sekä pelinkehitystoimintaa edistävä yhdistys. Ruut järjestää esimerkiksi Lagfest-lanit kahdesti vuodessa.

Kulttuuri

Lappeenrannassa kulttuuri elää monen kerhon voimin. Quinta Wine Club järjestää viinikulttuurista kiinnostuneille opiskelijoille maisteluiltoja sekä pyrkii edistämään kerhon jäsenten tuntemusta viineistä ja siihen liittyvästä kulttuurista.

ActI ry on Lappeenrannan ylioppilasteatteri, joka tarjoaa teatteritaiteista kiinnostuneille mahdollisuuden toteuttaa itseään erilaisilla teatteritaiteen muodoilla. Joka vuosi järjestö tuottaa yhden kokoillan näytelmän, jonka lisäksi kerhon kautta pääsee erilaisille aiheeseen liittyville kursseille, sekä esimerkiksi improvisaatioiltoihin. Tämän lisäksi kerho tekee mahdollisia keikkoja kysynnän mukaan.

Radiotyöskentelystä kiinnostuneille Lappeenrannasta löytyy pääosin opiskelijoille suunnattu Norpparadio, joka ylläpitää vapun aikana internetissä toimivaa radiokanavaa. Kerholla on tarkoituksenaan tuottaa laadukasta ja viihdyttävää sisältöä lappeenrantalaisille opiskelijoille sekä muille aiheesta kiinnostuneille.

lappeen Rantalaisessa opiskelijakulttuurissa suurena vaikuttajana toimii kulttuuriseura PoWi ry, jonka toimintaan voi törmätä useissa opiskelijatapahtumissa. Yhdistys julkaisee joka Wappuna opiskelijoille oman Hässi-lehden, joka on kiteyttänyt lappeen Rantalaisen opiskelijakulttuurin yksiin kansiin jo vuodesta 1998 lähtien. Tämän lisäksi PoWi ry pitää yllä Karjalasta kotoisin olevaa kyykkä-urheilulajia. Sitä pääsee pelaamaan Nationaali Kyykkä liigassa (NKL) ja PoWicupissa.

Tapahtumat ovat suuressa osassa lappeenrantalaisessa opiskelijakulttuurissa. Vuonna 2017 perustettu Teknillinen tapahtumarakentajaseura TETRA ry järjestää opiskelijatapahtumia, joista selkeimpänä erottuu yksi Lappeenrannan suurimmista opiskelijatapahtumista nimeltään Karjalan Appro.

Valokuvaus, partiota ja paljon muuta

Kamerakerho on valokuvauksesta innostuneille. Kerholla on oma studio kampuksella, jota jäsenistö voi käyttää harjoitteluun. Kamerakerho myös tarjoaa tukea aloittelijalle sekä lainaa välineistöä harjoittelua varten.

Skinnarilan Lutuset on opiskelijalippukunta, joka on tarkoitettu partiosta kiinnostuneille opiskelijoille. Toimintaan on tervetulleet partiokonkarit sekä uudet partiosta innostuneet opiskelijat. Lippukunnan tavoitteena on käydä vaeltamassa Suomen jokaisessa kansallispuistossa. Lutusten toimintaan kuuluu retket, vaellukset, purjehdukset ja kerran kuukaudessa järjestettävät nuotiokahvit.

Näiden lisäksi myös löytyy LaTeRes eli Lappeenrannan Teekkarireserviläiset. Reserviläistoiminta on tarkoitettu kaikille siitä kiinnostuneille. Lappeenrannassa on myös hengellisestä toiminnasta kiinnostuneille Skinnarilan Kristityt Opiskelijat (SKO) ry, joka tukee alkoholittomia tapahtumia.

Katso kaikki harrastekerhot ylioppilaskunnan sivuilta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *