Kesä Lappeenrannassa

Lukuvuoden lopulla, luentojen ja tenttien vedellessä viimeisiään alkaa osa opiskelijoistamme pakkaamaan tavaroitaan kesän ajaksi ja muuttamaan muualle esimerkiksi töiden perässä, tai perheen luokse. Opiskelupaikka yleensä mielletään vain lukuvuoden ajaksi sijoittuvaksi asuinpaikaksi. Skinnarilankin suurimmat melut hieman hiljenevät, mutta se ei tarkoita sitä, että elämä täällä päättyy. Lappeenrannassa vietetty kesä antaa paljon sille, joka ei ole sitä vielä kokenut ja monta kesääkin täällä viettänyt voi löytää uusia kokemuksia kaupungista, joka osaa näyttää itsestään monet puolet.

Kesäaikana Lappeenrannassa järjestetään perinteisiä tapahtumia suurissa määrin. Kesään kuuluu linnoituksilla järjestettäviä festivaaleja, kansainväliset markkinat, torit, opiskelijoidenkin suosiossa oleva kaljakellunta, teattereita, sataman yö ja lukemattomia muita tapahtumia, joista jokainen varmasti löytää suosikkinsa.

IMG_9338

Yksi ehdottomasti suosikiksi noussut kesänviettopaikka löytyy keskustan tuntumasta Myllysaaren uimarannalta. Ranta sijaitsee aivan muutamien minuuttien kävelymatkan päässä lähimmiltä bussipysäkeiltä. Myllysaaren rannasta tekee erilaisen muihin uimarantoihin verrattuna nurmiosuus, jossa ei tarvitse puhdistella jalkoja koko ajan hiekasta sekä suuret laiturit, johon voi parkkeerata itsensä piknikille taikka auringon ottoon. Myllysaaresta löytyy myös kesäurheilun ystäville seikkailurataa sekä lentopalloverkkoja ja pieni ulkotreenipaikka.

Toinen kokemisen arvoinen sijainti on Lappeenrannan satama, jossa järjestetään tapahtumia ympäri kesän. Satamaan on parkkeerattu muutamia ravintolalaivoja, joista on tullut vakio illan aloittelupaikka viikonloppuisin kaveriporukan kesken. Kesäisin kaupungista löytää siis niin rentoutumiseen, kuin menevämpäänkin ajanviettoon sopivaa puuhaa.

Suuri plussa, jonka kaupunkimme sijainniltaan tarjoaa on se, että halutessaan Lappeenrannassa voi viettää aikaa myös täysin luonnon helmassa. Kaupunki sijaitsee aivan Saimaan rannalla ja ympäri kaupunkia löytyykin esimerkiksi lenkkeilyreittejä ja nuotioipaikkoja sekä vesistön ääreltä, että puiden siimeksistä. Nykyisin trendilajinakin toimiva frisbeegolf on myös Lappeenrannassa huomioitu ja kaupungin sijainti mahdollistaa sen, että kenttiä löytyy erilaisista maastoista.

IMG_9390

Ylipäänsä kesän vietto Lappeenrannassa sujuu todella mukavasti. Saamme nauttia alhaisista ja opiskelijaystävällisistä vuokrista myös kesällä, jolloin tietenkin rahaa saa säästöön enemmän tulevaa kouluvuotta ajatellen. Lappeenrannasta ei ole myöskään kuin muutaman tunnin junamatka pääkaupunkiseudulle, joten jos joskus haluaa hieman suuremman kaupungin kokemuksia onnistuu täältä ihan vaikka päiväretki Helsingin seudulle. Kesäksi Lappeenrantaan jäämällä voi kerryttää itselleen monia uusia kokemuksia vanhan tutun kesänviettopaikan sijaan ja nähdä opiskelukaupungistaan täysin uuden puolen.

Nautitaan kesästä!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *