Lappeenranta – sopivan kokoinen opiskelijakaupunki

Lappeenranta on todellinen opiskelijakaupunki: joka kymmenes kaupungin noin 73 000 asukkaasta on korkeakouluopiskelija. Kaupungissa on valtava määrä hyviä puolia, jotka voivat jäädä monilta huomaamatta.

Tarkempi aiheeseen tutustuminen kuitenkin osoittaa, että juuri Lappeenrannan koko ja sijainti ovat tärkeässä osassa tekemässä kaupungista erinomaista paikkaa asua ja opiskella.

Sopivan kokoinen kaupunki hyvillä palveluilla

Monet eivät tunne Lappeenrantaa ja pitävät siksi kaupunkia helposti pienempänä kuin se onkaan. Todellisuudessa Lappeenranta on kuitenkin väkiluvultaan Suomen 13. suurin kaupunki (noin 73 000 asukasta) ja verrattaessa muihin saman kokoisiin kaupunkeihin Lappeenrannassa on huomattavasti runsaammat ja monipuolisemmat palvelut.

Lappeenrannan eteläinen sijainti ja läheisyys pääkaupunkiseutuun tulee monelle yllätyksenä, sillä matka Helsinkiin taittuu junalla noin kahdessa tunnissa. Hyvien kulkuyhteyksien ansiosta Lappeenrantaan on helppo tulla myös muualta Suomesta junalla, bussilla tai omalla autolla. Pietariinkin ajelee Allegro-junalla 1,5 tunnissa. Pienemmästä paikkakunnasta puhuttaessa on myös selvää, että kaupungin sisällä matkustaminen on nopeaa ja vaivatonta. Matkustaminen myös muualle onnistuu: Lappeenrannasta pääsee lentämään ympäri vuoden Milanon Bergamoon, Budapestiin ja Berliiniin, kesäkaudella myös Ateenaan ja Thessalonikiin.

Venäjän rajan läheisyys ja Saimaan houkutteleva ympäristö on tuonut Lappeenrantaan paljon turisteja, mikä vaikuttaa oleellisesti esimerkiksi shoppailumahdollisuuksien sekä ravintoloiden runsaaseen määrään. Hyviin palveluihin liittyy myös erinomaiset harrastusmahdollisuudet, joten omaa harrastusta ei myöskään tarvitse lopettaa Lappeenrantaan muuton myötä.

Opiskelijaystävällinen kaupunki

Lappeenrannassa joka kymmenes asukas on opiskelija, eli kyseessä on todellinen opiskelijakaupunki, josta löytyy jokaiselle opiskelijalle varmasti riittävästi tekemistä. Myös kampuksen ulkopuolella tunnelma on lämmin, ihmiset ovat puheliaita sekä eteläkarjalaiseen tapaan erittäin ystävällisiä toisilleen. Lappeenrannassa opiskelijoiden yhteishenki on loistava ja yhteisö on tiivis.

LUTin Lappeenrannan kampus sijaitsee Skinnarilan kaupunginosassa ja tunnetaan siksi myös nimellä Skinnarilan kampus. Kampus on kompakti kokonaisuus, jossa työskentelee päivittäin lähes 10 000 ihmistä: tutkijoita, professoreita, opiskelijoita ja muuta henkilökuntaa. Kampukselta löytyvät myös keskeisimmät päivittäin tarvittavat palvelut – ruokakauppaa myöten.

Monet palvelut ja ravintolat huomioivat opiskelijat opiskelija-alennuksin. Myös asuminen on huomattavasti edullisempaa suurempiin paikkakuntiin verrattuna, niin opiskelija-asunnoissa kuin yksityiselläkin puolella.

Luonnonläheinen ja kaunis kaupunki

”Lappeenranta on kuulemma kaunis kesäkaupunki!” on melko usein ensimmäinen asia, mitä opiskelijalle sanotaan, kun hän kertoo lähtevänsä Lappeenrantaan opiskelemaan. Täysin tuulesta ei tämäkään huhu ole temmattu, vaan Lappeenranta on toden totta yksi Suomen kauneimmista kaupungeista niin kesäisin kuin myös talvisinkin. Lappeenrannan keskustan tuntumassa sijaitsee vanha linnoitus, jossa on kauniita vanhoja rakennuksia kahvila-, ravintola- ja museokäytössä sekä upeat näkymät Lappeenrannan satamaan ja Saimaalle.

Satamassa on myös mahdollista käydä nauttimassa kauniista kevät-, kesä- ja syyspäivistä ravintolalaivoilla. Lappeenranta on erittäin luonnonläheinen kaupunki, jossa on hyvät mahdollisuudet lenkkeillä vaihtelevassa maastossa rantaa pitkin kulkevilla lenkkipoluilla tai hiihtää Saimaan jäätä pitkin aurinkoisena talvipäivänä. Golfista kiinnostuneet pääsevät pelaamaan yhdellä Suomen kauneimmista golfkentistä.

Paljon paikallisia tuotteita

Lappeenrannassa on paljon kotimaisia yrityksiä, jotka valmistavat paikallisia laadukkaita tuotteita sekä elintarvikkeita. Valikoimasta löytyy niin panimo, kahvipaahtimo ja kahteen kertaan Suomen parhaaksi valittu kahvila, monia leipomoita kuin Fazerin makeistehdaskin. Tuttuja maisemia voi tunnistaa Sorjonen-tv-sarjasta ja torilta on mahdollista ostaa aitoja lappeenrantalaisia vetyjä ja atomeja.

Tulevaisuudesta kiinnostunut kaupunki

Lappeenrannan seudulla panostetaan ennakkoluulottomasti kestävän kehityksen ratkaisuihin. Kaupungin tavoitteena onkin olla johtava uusiutuvan energian ja puhtaan ympäristön kaupunki, jossa merkittävä osa työpaikoista liittyy kansainväliseen liiketoimintaan. Lappeenrannalle on myönnetty titteli Suomen ilmastopääkaupunkina osoituksena sen ekologisuudesta.

Kaupunki pyrkii muun muassa vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä 80 % vuodesta 2007 vuoteen 2030 mennessä, asentaa aurinkopaneeleja uusien kiinteistöjen katoille sekä tukee pyöräilyä eri keinoin. Lappeenranta valittiinkin vuoden 2015 pyöräilykaupungiksi. Lisäksi jätteiden kierrätysaste on Lappeenrannassa Suomen korkeimpia, ollen n. 95% luokkaa.

Hae Lappeenrantaan opiskelemaan ja pääset nauttimaan upeasta opiskelukaupungista!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *