Lappeenrantaan muuttaminen pienemmältä paikkakunnalta

Opiskelijat muuttavat Lappeenrantaan erilaisista lähtökohdista. Jotkut hieman suuremmilta paikkakunnilta, jotkut taas pienemmiltä. Vanha asuinpaikka määrittää aika paljon sitä, minkälaisia tuntemuksia tulee uudesta kotikaupungista.

Pienemmältä paikkakunnalta muuttanut kauppatieteiden opiskelija Laura Aaltonen kertookin, minkälaisen ensivaikutelman Lappeenranta on opiskelijakaupunkina antanut.

”Olen kotoisin Keski-Suomen Jämsästä, joka on huomattavasti pienempi paikkakunta Lappeenrantaan nähden. Olin todella innoissani päästessäni suurempaan kaupunkiin viettämään elämääni.

Vaikka piirit olivat todella pienet vanhassa kaupungissa ja usean nuoren lailla odotin muualle muuttamista kuin kuuta nousevaa, niin silti tuntui hieman oudolta lähteä vihdoin suurempaan kaupunkiin.

(kuvat: Raimo Suomela)

Kuvaaja Raimo Suomela RS-Kuvapalvelu.
119-lut-campus-dark

Lappeenrantaan muuttaessani vaikutuksen itseeni teki luonnon läheisyys. Vaikka Lappeenrannassa on keskusta, josta löytää lähes kaiken tarvitsemansa kauppoja, ravintoloita ja aktiviteetteja myöten, niin pidin erityisesti siitä, että lähes kaikkialta on erittäin lyhyt matka Saimaan rannalle.

Olen sitten keskustassa, tai omalla kampusalueellamme Skinnarilassa, pääsen halutessani helposti lähelle luontoa. Pienellä paikkakunnalla asuneena tämä on ollut tärkeä asia koko elämäni.

Olen tottunut siihen, että lenkkipolut alkavat lähes takapihalta ja pääsen tuulettamaan itseäni ihan oikeaan luontoon, en vain siihen puistoon kaupungin keskellä. Olin todella iloinen, kun tämä oli Lappeenrannassa mahdollista.

opiskelukuva

Heti opiskeluiden alkaessa huomasin myös sen, että jokainen kouluun tullut on täällä motivoituneena ja kiinnostuneena juuri samoista asioista, kun minä itsekin. Pienemmillä paikkakunnilla saattaa käydä niin, että kaveripiirit muodostuvat pitkälti automaattisesti sen oman alakoulu- ja yläkoululuokan mukaan.

Yliopistossa pidän siitä, että pääsen hakeutumaan lähelle ihmisiä, jotka ovat todella samantyylisiä kuin minä itse. Esimerkiksi opiskelija-aktiivitoiminta ja pääainesuuntautuminen jo yksinään tuovat lähelle juuri sellaisia ihmisiä, joiden kanssa synkkaa älyttömän hyvin. Vihdoin pääsee toteuttamaan itseään toden teolla aivan eri tavalla, kuin mitä on pienemmällä paikkakunnalla ollut mahdollista.

Monet arkiset asiat muuttuvat täysin, kun pääsee muuttamaan suuremmalle paikkakunnalle. Liikkumisen helppous busseja käyttämällä, palveluiden saatavuus ja ylipäänsä elämä.

Se on samalla myös jännittävää, hieman pelottavaakin, mutta mahtavan yliopiston turvin ja sen tuoman yhteisöllisyyden mukana on todella helppoa sopeutua uuteen. Aina löytyy ihmisiä, jotka neuvovat, kun itse ei osaa.”

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *