Liikuntaa Lappeenrannassa – Opiskelijan urheilumahdollisuudet II

Abitiimi bloggasi jonkin aikaa sitten liikuntamahdollisuuksista LUT:ssa. Vaikka liikuntamahdollisuudet yliopiston alueella ovat erinomaiset, ne eivät välttämättä kaikille riitä. Onneksi kaupungista löytyy jokaiselle urheiluhullulle jotain mistä nauttii ja saa lisää intoa treenaamiseen tai jotain millä voi ylipäätään aloitella terveen elämäntavan omaksumista.

Lappeenrannasta löytyy yli 300 liikuntapaikkaa – uimahallit, jäähallit, palloilluhallit ja valaistut ulkoilureitit. Varsikin Saimaan rantojen valaistut ulkoilureitit ovat loistavia lenkkeilyyn ja siten todella hyvää vastapainoa ahkeralle opiskelulle. Ulkoilreittejä ja Saimaan jäätä voi talvella hyödyntää erinomaisesti myös hiihtoon.

Urheilu- ja liikuntaseuroja löytyy yli 120 joiden toimintaan voi ja kannattaa osallistua. Opiskelu meillä ei tarkoita sitä, että rakkaasta urheiluharrastuksesta täytyisi luopua!

1079112_10200257890719835_1579032780_o

Vaikka SaLUT:n tarjonta on erinomaista, haluavat opiskelijat myös erilaista tarjontaa. Lähimpänä yliopistoa yksityisistä kuntosaleista on Syke Gym Skinnarila. Se löytyy aivan ydinkampukselta 500m päässä yliopiston pääovelta.  Opiskelijoiden keskuudessa erittäin suosittu sali tarjoaa opiskelijoille vähän edullisempaa sopimusta ja todella laadukkaat kuntosalilaitteet – nämä lienevätkin syyt suosion taustalla.  Syke Gym Skinnarila onkin myös Abitiimin Jamin, Lauran, Epun, Essin ja Tapion valinta!

Salilla käyminen on erityisen hauskaa tietäen, että salilla törmää lähes aina tuttuhin. Kavereiden kanssa treenaaminen kasvattaa loistavasti treenimotivaatiota!

1075417_10200257889879814_992186800_o

Kahden kilometrin säteellä yliopistosta löytyy jo paljon enemmän tarjontaa. Yksi tämän hetken kuumimpia liikuntaharrastuksia on CrossFit ja CrossFit Lappeenranta löytyykin 2km päässä yliopistolta. Erittäin ammattitaitoiset valmentajat ja kaikkia kannustava ilmapiiri saa yrittämään aina uudelleen ja ylittämään itsensä.  Kuntokin kasvaa aivan huomaamatta!

blogikuva2

Uusin lappeen Rannan liikuntamahdollisuuksista on BoulderSaimaa. Paljon kehuja kerännyt kiipeilykeskus tarjoaa reittejä kaikentasoisille kiipeilijöille. Monet koulumme opiskelijat ovat kehuneet keskusta ja ovat löytäneet lajista uuden harrastuksen.

Yliopistosta 3km päässä löytyy  yksi suomen suurimpia liikuntakeskuksia – Etelä-Karjalan liikuntakeskus.   Liikuntakeskus tarjoaa suuret palloiluhallit, sulkapallo- ja tenniskentät, neljä erilaista kuntosalia ja laajat ryhmäliikunta mahdollisuudet. Huhtari on Abitiimin Fransin valinta!

Tässä yliopistoa  lähinnä olevat urheilumahdollisuudet. Lisää lappeen Rannan urheilutarjontaa  löytyy  täältä.

Urheilu on erinomaista vastapainoa opiskelulle ja kaiken kaikkiaan Lappeenrannassa on loistavat puitteet monipuoliseen treenaamiseen kavereiden kanssa.

Hyviä treenejä toivottaa,

-Abitiimin Jaakko ”Kyykky” Leino