Liikuntaa LUT:ssa – Opiskelijan urheilumahdollisuudet

Tällä kertaa blogissa aiheena yliopiston eri liikuntamahdollisuudet painottuen ulkona vallitsevasta jääkaudesta johtuen sisällä harrastettaviin lajeihin. Nyt kun koulu on lähtenyt kunnolla käyntiin ja erilaiset koulutehtävät painavat jälleen päälle, on hyvä välillä muistaa vähän hengähtää ja tehdä jotain mikä saa ajatukset pois vallitsevasta koulustressistä. Mikäs sen parempi vaihtoehto tähän kuin liikunta!

1079112_10200257890719835_1579032780_o

Tätä toimintaa varten LUT:lta ja lähellä sijaitsevalta Saimaan ammattikorkeakoululta löytyy yhteinen liikuntatomikunta, Saimaan korkeakoululiikunta eli tuttavallisemmin Salut. Nimihirviöstä huolimatta Salutin tarjoamat liikuntapalvelut ovat erittäin yksinkertaisia: pienellä jäsenmaksulla puolivuosittain saa käyttöön kaksi kuntosalia, monitoimisalin, peilisalin, osallistumisoikeuden eri lajivuoroille sekä yli kaksikymmentä eri ryhmäliikuntatuntia viikossa. Aloitetaan asian lähempi tarkastelu vaikka kuntosaleista.

Liikuntablogi2

Yliopistolta löytyy kaksi eri kuntosalia, III-vaiheen Rocky-sali ja VII-vaiheen kuntosali. Jos pitää järeämmästä, nostan maasta 100 kiloa tyyppisestä meiningistä, suosittelen Rocky-salia. Jos taas puolestaan kuuluu tämän blogin kirjoittajan kanssa samaan kastiin, jossa kuntoillaan seuraavaa kesää varten, on VII-vaiheen sali oikeampi paikka. Tältä kuntosalilta löytyy tiistaisin oma aika myös pelkästään naisille, jolloin pääsee kuntoilemaan ilman turhaa testosteronin käryä. VII-vaiheen sali on myös isompi näistä kahdesta salista, joten sinne todennäköisimmin mahtuu kuntoilemaan myös suositumpina aikoina.

Liikuntablogi5

Monitoimisali ja peilisali ovat puolestaan yliopistolla sijaitsevia saleja, joita saa jokainen varata itsellensä netissä olevan sivuston kautta. Monitoimisalissa pidetään myös eri lajivuorot, kuten amerikkalainen jalkapallo-, futsal -ja lacrosse-vuorot muutamia mainitakseni. Mikäli on lukiossa harrastanut tanssia, peilisali on esimerkiksi hyvä paikka opettaa  koko uudelle kaveripiirille itselle jo tutut liikkeet.

404455_291254760928039_575199556_n

Lisäksi jos haluaa mennä ihan ohjatulle ryhmäliikuntatunnille, Salut tarjoaa näitäkin edullisesti. Tunteja on yli kaksikymmentä viikossa ja lajit vaihtelevat aina joogasta ja tanssista erilaisten lihaskuntotuntien kautta kahvakuulaan asti. Näiden tuntien avulla varmasti myös saavuttaa sen unelmissa siintävän bikinikunnon ensi kesään mennessä!

1526907_717704581597802_1303949234_n

Mitä tämä lysti sitten maksaa LUT:in opiskelijoille? Salutilta löytyy kaksi eri jäsenmaksua LUT:ssa opiskeleville, 20 ja 60 euroa. Pienemmällä summalla saa käyttöön kevätlukukaudeksi kuntosalit, sekä monitoimisalin, peilisalin ja eri lajivuorot. Suuremman summan maksamalla saa puolestaan samaksi ajanjaksoksi kaikki edellä mainitut asiat, mutta lisäksi vielä ryhmäliikuntatunnit. Opiskelijalle liikunnan harrastaminen on siis oikeasti tehty halvaksi! Mukavia sisäliikuntahetkiä toivotellen, eikun paukkupakkasten jatkoja!

-Abitiimin Bea

Jätä meille kommentti