Liikuntamahdollisuudet Lappeenrannassa ja Lappeenrannan kampuksella

Esittelemme tässä postauksessa LUT-yliopiston Lappeenrannan kampusalueen liikuntamahdollisuuksia. Toki kampusalueen ulkopuoleltakin löytyy paljon mahdollisuuksia harrastaa monipuolisesti urheilua ja myös näitä vaihtoehtoja esittelemme tässä lyhyesti.

Yliopistolta löytyy hiljattain remontoitu kuntosali ja kaksi liikuntasalia. Tämän lisäksi koulun läheisyydestä, muutaman kilometrin säteeltä, löytyvät todella kattava ulkokuntosali säädettävillä painopakoilla, mahtavat Saimaan rantoja pitkin kulkevat lenkkipolut, kuplahalli, koripallo-, padel- ja jalkapallokentät sekä talvella ulkojäät.

Kampuksella liikuntaan liittyvät asiat hoitaa MOVEO Liikuntapalvelut, joka on LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston yhteinen liikuntatoimi. MOVEO hallinnoi liikuntasalien vuoroja, järjestää ryhmäliikuntatunteja sekä muita tapahtumia. Koulun liikuntapalveluja pääsee käyttämään kohtuullisella 30 euron maksulla/lukukausi.

Harrastusmahdollisuuksia jo pelkästään koululla on siis todella paljon. Jos haluaa harrastaa joukkuelajeja, se onnistuu joko koulun joukkueissa tai sitten vähän rennommin MOVEOn salibandy-, futsal-, koris-, lentis- ja sulkisvuoroilla kavereiden kanssa.

Lisäksi Lappeenrannasta löytyy kuntosaleja kattavasti myös koulun ulkopuolelta. Forever-ketjun omistama Huhtari tarjoaa peräti kolme erilaista kuntosalia sekä laajan valikoiman erilaisia ryhmäliikuntatunteja. Huhtarissa on mahdollisuus harrastaa myös erilaisia mailapelejä kuten tennistä ja squashia. Huhtarissa sijaitsee myös hienosti valaistut kuntoportaat sekä ulkoliikuntasali.

SYKE Training Center on Suomen suurin kuntosali, joka sijaitsee Lappeenrannan keskustassa. Toinen kahdesta muusta ”Sykkeen” kuntosalista sijaitsee Skinnarilassa aivan kampuksen läheisyydessä. Lappeenrannan keskustassa sijaitsee myös esimerkiksi Fitness 24/7 sekä kuntokeskus Lehmus. Tarjontaa siis kuntosalien osalta löytyy varmasti vaativampaankin makuun.

blogikuva2

LUTin ja LABin opiskelijoiden ja henkilökunnan urheiluseura Parru ry järjestää Huhtarissa kaksi kertaa vuodessa liikuntayö-tapahtuman, jossa opiskelijat pääsevät koko yön kokeilemaan erilaisia urheilulajeja ja ryhmäliikuntatunteja todella edullisesti. Lisäksi yliopisto järjestää ammattikorkeakoulun kanssa yhteistyössä erilaisia lajikokeiluja lukuvuoden aikana. Lajikokeiluja on järjestetty esimerkiksi judosta, karatesta, geokätköilystä, tankotanssista ja hapkidosta.

Lappeenrannasta löytyy tietysti paljon muutakin kuin kuntosaleja. Uimahalleja löytyy kaksi kappaletta, Lappeenrannan keskustasta sekä vähän kauempaa Lauritsalasta. Mahdollisuuksia löytyy lähes rajattomasti – boulderoinnista crossfittiin ja yleisurheilusta lasketteluun, niin kilpa- kuin harrastetasolla. Penkkiurheilijoille löytyy myös paljon vaihtoehtoja, muun muassa jääkiekkoajääpalloasalibandya ja koripalloa.

Lappeenrannassa on useampi tanssikoulu, joissa voi harrastaa muun muassa kilpa-, tanko-, show- ja nykytanssia. Lisäksi tarjolla on esimerkiksi street dance-, baletti- ja jazz-tunteja. Lappeenrannan alueella sijaitsee myös viisi frisbeegolfrataa. ”Oikean” golfin pelaajille Lappeenrannasta löytyy täyspitkä kauniilla maisemilla ja tasaisilla greeneillä varustettu rata sekä toinen täysmittainen kenttä ja harjoituskeskus hieman kauempaa Rauhan alueelta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *