Liikuntamahdollisuudet Skinnarilan kampuksella

Vähänkään urheilua seuraavat ihmiset, lajista riippumatta tietävät Lappeenrannan. Kaupunki Etelä-Karjalassa, josta on aina tullut huippu-urheilijoita sekä valtakunnan tason urheilujoukkueita. Tämän kirjoituksen tarkoitus on hieman avata, mitä kaikkea Lappeenrannassa ja erityisesti kampusalueellamme voi harrastaa. Lyhyesti sanottuna täällä voi harrastaa lähes mitä vain.

Kampukseltamme löytyy paljon erilaisia liikuntamahdollisuuksia. Koulullamme on kaksi kuntosalia, kaksi liikuntasalia, sekä ns. ”peilisali” jossa voi harrastaa esimerkiksi kamppailulajeja sinne asennettavan tatamin avulla.

Tämän lisäksi koulun läheisyydestä, muutaman kilometrin säteeltä löytyvät mahtavat Saimaan rantoja pitkin kulkevat lenkkipolut, kuplahalli, futiskenttä sekä talvella tietysti ulkojäät (täälläpäin on talvella ulkojäät – toisin kuin etelämpänä).

16424145910_34befd8350_z

Koululla liikunta-asioita pyörittää SaLUT eli Saimaan korkeakoululiikunta, joka on Saimaan ammattikorkeakoulun ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston yhteinen liikuntatoimi. SaLUT kontrolloi liikuntasalien vuoroja, järjestää ryhmäliikuntatunteja sekä muita tapahtumia. Koulun liikuntapalveluita, eli kunto- ja liikuntasaleja pääsee käyttämään kohtuullisella 15 euron maksulla/lukukausi.

Jos haluat sisällyttää liikuntapassiisi myös ryhmäliikunnat, maksaa se 50e/lukukausi. SaLUT:in alaisuudessa toimii myös urheiluseura Parru, joka opiskelijoiden yhteinen urheiluseura. Sen joukkueissa pystyy tällä hetkellä harrastamaan futsalia ja jääkiekkoa. LUT:lla sekä Saimialla on myös amerikkalaisen jalkapallon joukkue Lappeenranta Wildmen.

jefublogi-2

Mahdollisuuksia harrastaa pelkästään koululla on siis todella paljon. Joko sitten koulun joukkueissa tai vähän rennommin SaLUT:in säbä-, futsal-, koris-, lentis- ja sulkisvuoroilla.

blogikuva2

Lappeenrannasta löytyy liikuntamahdollisuuksia tietysti paljon muualtakin kuin kampukselta. Mahdollisuuksia löytyy lähes mitä vain boulderoinnista crossfittiin ja yleisurheilusta lasketteluun, niin kilpa- kuin harrastetasolla. Penkkiurheilijoille löytyy myös paljon vaihtoehtoja, muun muassa jääkiekkoa, jääpalloa, salibandya ja koripalloa.

Jätä meille kommentti