Liikuntamahdollisuudet Lappeenrannassa ja Skinnarilan kampuksella

Tämän kirjoituksen tarkoitus on kertoa LUT-yliopiston Lappeenrannan kampusalueen liikuntamahdollisuuksista – erilaisia mahdollisuuksia harrastaa urheilua monipuolisesti löytyy toki myös kampusalueen ulkopuolelta.

Yliopistolta löytyy vasta avattu uusi kuntosali, kaksi liikuntasalia, sekä ns. ”peilisali” jossa voi harrastaa esimerkiksi kamppailulajeja sinne asennettavan tatamin avulla.

Tämän lisäksi koulun läheisyydestä, muutaman kilometrin säteeltä löytyvät mahtavat Saimaan rantoja pitkin kulkevat lenkkipolut, kuplahalli, futiskenttä, padel-kenttä sekä talvella tietysti ulkojäät.

Kampuksella liikunta-asioita pyörittää SaLUT eli Saimaan korkeakoululiikunta, joka on Saimaan ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston yhteinen liikuntatoimi. SaLUT kontrolloi liikuntasalien vuoroja, järjestää ryhmäliikuntatunteja sekä muita tapahtumia. Koulun liikuntapalveluita, eli kunto- ja liikuntasaleja pääsee käyttämään kohtuullisella 20 euron maksulla/lukukausi. Jos haluat sisällyttää liikuntapassiisi myös ryhmäliikunnat, maksaa se 60e/lukukausi.

Mahdollisuuksia harrastaa pelkästään koululla on siis todella paljon. Joko sitten koulun joukkueissa tai vähän rennommin SaLUT:in säbä-, futsal-, koris-, lentis- ja sulkisvuoroilla.

Lisäksi Lappeenrannasta löytyy esimerkiksi kuntosaleja kattavasti myös koulun ulkopuolelta. Forever-ketjun omistama Huhtari tarjoaa peräti neljä erilaista kuntosalia ja lisäksi laajan valikoiman erilaisia ryhmäliikuntatunteja. Huhtarissa on mahdollisuus harrastaa myös erilaisia mailapelejä kuten tennistä ja squashia.

LUTin ja Saimaan AMK:n opiskelijoiden ja henkilökunnan urheiluseura Parru ry järjestää Huhtarissa kaksi kertaa vuodessa liikuntayö-tapahtuman, jossa opiskelijat pääsevät koko yön kokeilemaan eri lajeja ja ryhmäliikuntatunteja todella edullisesti.

SYKE Training Center on Suomen suurin kuntosali, joka sijaitsee Lappeenrannan keskustassa. Toinen kahdesta muusta ”sykkeen” kuntosalista sijaitsee Skinnarilassa aivan kampuksen vieressä. Lappeenrannan keskustassa sijaitsee myös esim. Fitness 24/7 sekä kuntokeskus Lehmus. Tarjontaa siis kuntosalien puolelta löytyy varmasti vaativampaankin makuun.

blogikuva2

Lappeenrannasta löytyy tietysti paljon muutakin kuin kuntosaleja. Mahdollisuuksia löytyy lähes mitä vain boulderoinnista crossfittiin ja yleisurheilusta lasketteluun, niin kilpa- kuin harrastetasolla. Penkkiurheilijoille löytyy myös paljon vaihtoehtoja, muun muassa jääkiekkoa, jääpalloa, salibandya ja koripalloa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *