Liugur – Riemua ankean talven keskelle

Kun lukusuunnitelma on viittä vaille valmis ja vinkit pääsykokeisiin on tarkastettu ja hyväksi koettu, niin on aika ottaa hieman rennompaa vaihdetta silmään ja palata takaisin arjen positiivisiin puoliin – ainakin hetkeksi.

Alkuvuosi on ollut valehtelematta mulle kiireisintä aikaa koko lyhyen elämäni aikana, kun päälle painaa yhtäaikaisesti, sekä koulu, työt, aktiivitoiminta, että tietenkin juhlasta nauttiminen.

Eniten aikaa vie kenties kolmantena esiintyvä hämärä termi aktiivitoiminta(?). No sillähän mä lähinnä tarkotan ainejärjestöme hallituksessa toimimista.

Abitiimi bloggaa hieman aktiivitoiminnasta LUT:ssa ja oma pestini, Enklaavin Päätoimittaja vuosimallia 2014, osoittautui mulle mieleiseksi tavaksi päästä mukaan tomintaan.

Ainejärjestöjen hallituksessa toimiminen on siis käytännössä palkatonta, mutta sitäkin hauskempaa työskentelyä ainejärjestömme yhteiseksi hyväksi ja päätoimittajana toimitan 6 kertaa vuodessa meidän omaa lehteämme nimeltä KyyleF, minkä lisäksi kokouksiin osallistuminen ja tapahtumien järjestelyissä avustaminen kuuluu päivittäisiin tehtäviini.

LUT:n ollessa suhteellisen pieni yliopisto, on aktiivisten henkilöiden helppo päästä toimintaan mukaan ja jos koetkin vaikuttamisen ja uusien järjestelyiden fundeeraamisen mielekkääksi on Lappeenranta oiva paikka opiskella.

Yliopisto ei siis välttämättä anna sinulle ainoastaan tutkintoa vaan myös ammattitaitoa ja kokemusta mitä erilaisemmista tehtävistä. Suosittelenkin mitä lämpimimmin ottamaan opiskelijan arjesta kaiken irti mitä saat, sillä sitä valintaa et takuulla tule katumaan tulevaisuudessa.

Järjestötoiminta palkitsee

Ainiin. Munhan piti puhua arjen positiivisista puolista, mutta huomasinkin purkavani stressiä ja ajanpuutetta tekstin muotoon hups.

Vaikka puhuinkin kiireestä ja stressistä aktiivitoiminnassa on se myös osaltaan palkitsevaa. Mitä pienemmäksi sivumäärä kalenterissa tapahtuman ja nykyhetken välillä käy, sitä enemmän kiirettä ja tekemistä riittää. (Ja kyllä – kalenteri on jäänyt pääsykokeista pakkomielteeksi. Uhka vai mahdollisuus?)

Kuitenkin kun tapahtuma alkaa olemaan ohi ja positiivista palautetta sataa osallistujilta, saa näinkin hukassa oleva kauppatieteilijä mukavan mielialabuustin, joka auttaa jaksamaan taas painamaan hommaa jos toista niska limassa.

Tarkoitus olikin tämän upean aasinsillan kautta tutustuttaa teidät Lappeenrannan alkuvuoden toiseen isoon tapahtumaan Liuguriin:

[youtube id=”mbn5_nVf6CA” width=”620″ height=”360″]

Liugur 2014

Kuulema kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja video kertoo enemmän kuin tuhat kuvaa, joten suosittelen katsomaan koko videon, enkä pelkkää linkissä näkyvää kuvaa – olihan tapahtuma muutakin kun lasten uima-altaalla laskevia alastomia teekkareita.

Liugur on perinteinen Enklaavin järjestämä tapahtuma alkuvuodesta, jossa jokainen voi päästää sisäisen tai jopa ulkoisen(?) lapsensa valloilleen talviriehan merkeissä.

Iso määrä isoja ihmisiä pulkkamäessä ei ole jokapäiväinen näky

Pulkkamäki porukalla haalarit jalassa kimmoitti aurinkoisen hymyn pilviseen päivään niin teekkarille kuin kylterillekin, vaikka tässä vaiheessa päivää oltiinkin vielä selvinpäin.

Tapahtuma alkoi jo 11:sta aamulla ja väkeä lappasi mäelle pitkin päivää. Ohjelmassa olikin mäenlaskun lisäksi muun muassa yliopiston ja ammatikorkeakoulun yhteisen urheiluseuran Parrun järjestämä snowsäbä turnaus, sekä erilaisia leikkimielisiä pelejä ja leikkejä.

Snowsäbän kääntyessä humoristisesta lätkimisestä pienimuotoiseen kisailuun sai juhlakansa välissä napostella sponsorien tarjoamia Skyr rahkoja, sekä Pauligin kahvia, tai jopa edullisia rapeita makkaraperunoita mausteiden kera.

Kupu ravittuna olikin hyvä tanssahdella musiikin tahtiin tai ottaa kaksintaistelua kaveria vastaan värikuulasodassa, mikä kotoisammin tunnetaan splättiksenä.

Tapahtuma huipentui vielä laskukisaan mitä omituisemmilla laskuvälineillä tankeista uima-altaaseen, mitä teekkareille tuttuun tapaan laskettiinkin hyvin vähissä vaatteissa – alasti.

Kilpailu oli tietenkin tiukka kun kisataan eri kiltojen välillä ja lopuksi Koneenrakennuskilta vei voiton tällä uhkarohkealla allasviritelmällään ja ”mieskomeudellaan”. Pisteitä KRK keräsi tuomareilta yhtä paljon kuin kauppatieteellinen ainejärjestömme mutta herrasmiesliigassa otellessa voitto kuului näille karkaistuille teekkareille vierasjoukkueena.

Jatkot tuttuun tapaan Giggling Marlinissa

Tapahtuma oli ohi neljän aikaan päivällä ja viisituntinen talvirieha keräsi paikanpäälle suuren osanoton ja osallistujien lisäksi jäi meille järjestäjille hyvä ja onnistunut fiilis päivästä.

Kun tanssijalka oli valmiiksi lämmitelty ja meininki katossa, ei meikäläisellä ollut muiden joukossa muuta mahdollisuutta kuin suunnata etkojen kautta jatkoille Lappeenrannan keskustaan.

Jatkojen teemana afterski toi pipokansan paikalle laskettelulasit milloin otsalla ja milloin kaverin naamalla ja loppu onkin historiaa.

Näistä huikeista päivistä ja öistä saakin välillä kovin työntäyteinen arki mukavaa vaihtelua ja seuraavan päivän krapulassa harkkatyöt onkin varsin ”mukava” jatkaa loppuun ennen seuraavan aamun deadlineä.