LUT-kauppakorkeakoulu – vastuullista liiketoimintaa ja Suomen paras opiskeluilmapiiri

Yhteiskuntaa muovaavat trendit, kuten digitalisaatio ja globalisaatio, muuttavat radikaalisti myös liiketoimintaa ja tapoja, joilla työ ja instituutiot organisoituvat. Kauppatieteilijät ratkovat näitä talouteen liittyviä uusia haasteita kaikenlaisissa toimintaympäristöissä ja yrityksissä, oli sitten kyse energia-alasta, sosiaali- ja terveyspalveluista tai vaikkapa peliteollisuudesta.

Kauppatieteellinen ala tuottaa kriittisesti, analyyttisesti ja eettisesti ajattelevia tulevaisuuden talousosaajia yhteiskuntaamme. Pyrimme siihen, että kuten lääkärillä, myös ekonomilla on salkussaan ne oman alan tiedolliset ja taidolliset työkalut, joilla he voivat muuttaa maailmaa”, sanoo LUT-kauppakorkeakoulun dekaani Sami Saarenketo.

LUT-kauppakorkeakoulussa paneudutaan kestävän arvonluonnin tekijöihin eli siihen, kuinka yritykset menestyvät kansainvälisessä kilpailussa ja samalla toimivat taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävällä tavalla. Kestävä liiketoiminta on yritysten menestymisen ehto muuttuvassa maailmassa, sanoo strategian ja innovaatioiden professori Paavo Ritala LUTista.

”Aihe on tärkeä, sillä vastuullinen liiketoiminta on ainoa oikea ratkaisu globaaleihin ongelmiin. Nykymaailmassa ei voi olla muunlaista kuin kestävää liiketoimintaa.”

Kuin yksi suuri perhe

Ajatusmaailma ja halu parantaa maailmaa ovat myös LUTin kauppatieteiden opiskelijoita yhdistäviä tekijöitä. LUT-kauppakorkeakoulun poikkeuksellisen hyvä yhteishenki näkyy esimerkiksi Suomen Ekonomien tuoreimmassa vastavalmistuneiden palautekyselyssä.

Joustava, kehityshaluinen, opiskelijat etusijalla -ajattelutapa, mahtava henkilökunta ja mieletön opiskelijayhteisö – siinä pähkinänkuoressa se, mistä Suomen paras opiskeluilmapiiri syntyy.

LUT-kauppakorkeakoulun koulutusohjelmavastaava Hanna Salojärvi kertoo, että hyvään opiskeluilmapiiriin on panostettu ja se on saanut paljon kiitosta.

”Me olemme tiivis yhteisö, ja meillä on paljon aktiivista kiltatoimintaa sekä muita aktiviteetteja. Pyrimme myös siihen, että on paikkoja, missä opettajat ja oppilaat voivat kohdata toisensa myös opetuksen ulkopuolella.”

Pitkäjänteinen työ koulutuksen laadun ja opiskeluilmapiirin eteen ovat tuottaneet tulosta, ja ovat osaltaan vaikuttaneet LUTin historian parhaaseen ranking-sijoitukseen: LUT-kauppakorkeakoulu on listattu maailman 200 parhaan bisneskoulun joukkoon Times Higher Educationin (THE) kauppa- ja taloustieteiden alakohtaisessa rankingissa.

Rankingiin osallistuneiden suomalaisyliopistojen joukossa LUT sijoittui toiseksi. Yhteensä maailmassa on noin 16 500 yliopistotasoista bisneskoulua, joten LUT-kauppakorkeakoulu kuuluu parhaaseen yhteen prosenttiin.

5 syytä opiskella kauppatieteitä LUTissa

• LUT-kauppakorkeakoulu kuuluu parhaan 200 joukkoon maailmanlaajuisesti (THE Subject Ranking, 2020)
  • LUT-kauppakorkeakoulussa on Suomen paras opiskeluilmapiiri (Suomen Ekonomien vastavalmistuneiden palaute, 2018)
  • LUTista valmistuneiden työllistymisprosentti on 95 % vuosi valmistumisen jälkeen (Tilastokeskus, 2019)
  • LUTista valmistuneilla on Suomen toiseksi parhaat palkat maisterien palkkavertailussa (Aarresaaren uraseurantakysely, 2018)
  • Ei kilpailua: tullessasi Lappeenrantaan opiskelemaan saat opiskella juuri sitä alaa, jota haluat – LUTissa ei ole kiintiöitä pääaineissa

Tutustu kauppatieteiden kandidaattiopintoihin LUTissa.