LUT-kauppakorkeakoulu – vastuullista liiketoimintaa ja erinomainen opiskeluilmapiiri

Yhteiskuntaa muokkaavat ilmiöt, kuten tekoälyn ja data-analytiikan hyödyntäminen, muuttavat radikaalisti myös liiketoimintaa ja tapoja, joilla työ ja instituutiot organisoituvat. Kauppatieteilijät ratkovat konkreettisia ja globaaleja ongelmia kaikenlaisissa toimintaympäristöissä ja yrityksissä – oli sitten kyse energia-alasta tai vaikkapa peliteollisuudesta.

Kauppatieteellinen ala tuottaa kriittisesti, analyyttisesti ja eettisesti ajattelevia tulevaisuuden talousosaajia yhteiskuntaamme. Pyrimme siihen, että kuten lääkärillä, myös ekonomilla on salkussaan ne oman alan tiedolliset ja taidolliset työkalut, joilla he voivat kestävästi muuttaa maailmaa”, sanoo LUT-kauppakorkeakoulun dekaani Sami Saarenketo.

LUT-kauppakorkeakoulussa paneudutaan kestävän arvonluonnin tekijöihin eli siihen, kuinka yritykset menestyvät kansainvälisessä kilpailussa ja samalla toimivat taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävällä tavalla. Kestävä liiketoiminta on yritysten menestymisen ehto muuttuvassa maailmassa, sanoo strategian ja innovaatioiden professori Paavo Ritala LUTista.

”Aihe on tärkeä, sillä vastuullinen liiketoiminta on ainoa oikea ratkaisu globaaleihin ongelmiin. Nykymaailmassa ei voi olla muunlaista kuin kestävää liiketoimintaa.”

Kuvassa opiskelijat tekevät ryhmätyötä

Kuin yksi suuri perhe

Ajatusmaailma ja halu parantaa maailmaa ovat myös LUTin kauppatieteiden opiskelijoita yhdistäviä tekijöitä. LUT-kauppakorkeakoulun poikkeuksellisen hyvä yhteishenki näkyy esimerkiksi Suomen Ekonomien tuoreimmassa vastavalmistuneiden palautekyselyssä.

Joustava, kehityshaluinen, opiskelijat etusijalla -ajattelutapa, mahtava henkilökunta ja mieletön opiskelijayhteisö – siinä pähkinänkuoressa se, mistä erinomainen opiskeluilmapiiri syntyy.

LUT-kauppakorkeakoulun koulutusohjelmavastaava Hanna Salojärvi kertoo, että hyvään opiskeluilmapiiriin on panostettu myös etäaikana.

”Me olemme tiivis yhteisö, ja meillä on paljon aktiivista kiltatoimintaa sekä muita aktiviteetteja. Pyrimme myös siihen, että on paikkoja, missä opettajat ja opiskelijat voivat kohdata toisensa myös opetuksen ulkopuolella.”

Palautekyselyn mukaan myös koulutuksessa hankitut valmiudet erottavat LUTista valmistuneen kauppatieteiden maisterin edukseen: selkeimmät erot muihin yliopistoihin ovat kestävän kehityksen osaamisessa, tietoteknisissä valmiuksissa sekä eettisen toiminnan valmiuksissa.

Pitkäjänteinen työ koulutuksen laadun ja opiskeluilmapiirin eteen ovat tuottaneet tulosta, ja ovat osaltaan vaikuttaneet LUTin historian parhaaseen ranking-sijoitukseen: LUT-kauppakorkeakoulu on listattu maailman 175 parhaan bisneskoulun joukkoon Times Higher Educationin (THE) kauppa- ja taloustieteiden alakohtaisessa rankingissa.

Rankingiin osallistuneiden suomalaisyliopistojen joukossa LUT sijoittui toiseksi. Yhteensä maailmassa on noin 16 500 yliopistotasoista bisneskoulua, joten LUT-kauppakorkeakoulu kuuluu parhaaseen yhteen prosenttiin.

Kuvassa opiskelijat tekevät ryhmätyötä

5 syytä opiskella kauppatieteitä LUTissa

• LUT-kauppakorkeakoulu kuuluu parhaan 175 joukkoon maailmanlaajuisesti ja on myös Suomen toiseksi paras kauppakorkeakoulu (THE Subject Ranking, 2022)
  • LUT-kauppakorkeakoulussa on erinomainen opiskeluilmapiiri (Suomen Ekonomien vastavalmistuneiden palaute, 2020)
  • LUTista valmistuneiden työllistymisprosentti on 97 % vuosi valmistumisen jälkeen (Tilastokeskus, 2020)
  • LUT-kauppakorkeakoulusta valmistuneilla on valmistumishetkellä Suomen parhaat palkat – keskiarvo 3879 € / kk (Suomen Ekonomien vastavalmistuneiden palaute, 2020)
  • Ei kilpailua: tullessasi Lappeenrantaan opiskelemaan saat opiskella juuri sitä alaa, jota haluat – LUTissa ei ole kiintiöitä pääaineissa

Tutustu kauppatieteiden kandidaattiopintoihin LUTissa ja hae kevään yhteishaussa 16.–30.3.2022 klo 15.