Millainen on tekniikan opiskelijan päivä yliopistolla?

Millaista on tekniikan opiskelu? Jotta yliopistossa opiskeluun on helpompi valmistautua, toisen vuoden ympäristötekniikan opiskelija Anni avaa hieman omaa arkeaan ja kertoo mistä yksi tavallinen päivä koostuu. On kuitenkin hyvä muistaa, että eri opiskelijoiden päivät vaihtelevat hyvin paljon niin työmäärän kuin aikataulujenkin osalta.

Klo 7.00 Kello soi

Herätyskello soi. Torkutan.

Klo 7.15 Herääminen

Pakko herätä. En ole millään tavalla aamuihmisiä, mutta tänään olen päättänyt, että menen jo kahdeksaksi koululle opiskelemaan. Perinteiset aamutoimet, johon kuuluu laittautuminen ja nopea aamiainen – sitten menoksi. Asun keskustassa, joten matkaa koululle on n. 15 minuuttia. Siinä ajassa ehdin kerrata hyvin päivän aikataulun ja suunnitella mitä tänään tulee tehdä, etteivät kaikki tehtävät kasaannu loppuviikolle.

Klo 8.00 Lähtö yliopistolle & päivän suunnittelu

Heräämisvaikeuksien vuoksi käyn heti ensimmäisenä hakemassa kahvin koulumme kahvilasta. Yliopiston uusien tilojen myötä myös uusi kahvila on todella viihtyisä ja päätänkin jäädä työskentelemään siihen. Aamukahdeksalta yliopistolla on vielä melko hiljaista, joten pystyn keskittymään oikein hyvin kahvikupillisen ääressä opiskeluun. Käyn läpi eilisen Termodynamiikan perusteet -kurssin luentokalvot ja luentomonisteen. Sen jälkeen katson tämän viikon harjoitustehtävät, etten laskuharjoitusten alkaessa ole aivan pihalla.

Klo 10.15 Tehokasta ajankäyttöä

Minulla on pari tuntia aikaa Lujuustekniikan perusteet -kurssin laskuharjoitusten alkuun, joten käytän tämänkin ajan hyödykseni ja yritän kertailla myös lujuustekniikan edellisen luennon asioita. Ehdin myös hyvin tässä välissä käydä syömässä. Syön ylioppilastalon ravintolassa, jossa valitsen salaattipöydän. Siihen kuuluu muun muassa kanaa, raejuustoa, oliiveja ja paljon muuta hyvää! Erittäin hyvä valikoima ja tästä lounaasta maksan vain 2,60€. Tykkään syödä kevyen lounaan, sillä silloin iltapäivän väsymys ei yllätä niin nopeasti.

Klo 12.15 Lujuustekniikan perusteet -kurssin harkka

Seuraavaksi on vuorossa lujuustekniikan laskuharjoitukset. Tämä konetekniikan kurssi on hieman haasteellinen näin ympäristötekniikan opiskelijana, mutta uskon että tulevaisuudessa laaja-alainen osaaminen välttämätöntä. Päätän siis keskittyä aiheeseen seuraavat 2-3 tuntia. Paikalle on saapunut myös muita kavereita, joten pähkäilemme yhdessä läpikäytäviä tehtäviä. Parasta!

En henkilökohtaisesti ymmärtänyt ennen yliopistoa, miten tärkeässä roolissa kaverit ovatkaan yliopisto-opiskelussa. Ajattelin, että on kliseistä sanoa, että kaikki tehdään yhdessä ja aina autetaan, mutta niin se vain on. Jos joku asia on hankala, niin vielä kertaakaan en ole törmännyt ilmiöön, ettei kaveria jeesattaisi. Se on sitten ihan omasta aktiivisuudesta kiinni, viitsiikö sitä apua kysyä, mutta itse olen ainakin ottanut aina kaverin avun vastaan, koska parasta on saada niitä ”ahaa-elämyksiä” yhdessä!

Klo 14.45 Kotiin lähtö ja iltapäiväväsymys

Nyt tuntuu, että aivot tarvitsevat hieman lepoa. Tänään minulla ei ole enää mitään ohjattua yliopistolla, joten suuntaan kotia kohden. Bussissa laitan luurit korvaan ja katselen syksyistä Lappeenrantaa matkalla kotiin. Kävellessäni kotiin yllätyn, miten kylmä on jo tullut! On ihanaa välillä vaan nollata ajatukset ja miettiä niitä näitä varsinkin keskittymistä vaativan päivän jälkeen.

Klo 16.00 Päivän kevyt osuus

Syön hieman välipalaa ja lähden salille. Itse tykkään rytmittää päivät niin, että jos illalla on vielä jotain opiskeltavaa, niin teen jotakin koulupäivän jälkeen, jolloin jaksan varmasti vielä illalla keskittyä siihen tekemiseen. Salitreeni toimii tänään oivallisena aivojen lepuutuksena ja energian purkuna.

Klo 19.30 Viimeiset työt & lepo

Loppuviikosta on tulossa kaksi tapahtumaa ja viikonlopulle on ohjelmaa, joten maanantaista torstaihin on oltava tehokas. On onni, että yliopistossa voi säädellä niin joustavasti omia aikatauluja.

Harvoin olen väsynyt jo ennen kymmentä, mutta tänään olen. Käyn nukkumaan jo hyvissä ajoin, koska huomenna kello soi taas seitsemältä. Huomenna luvassa on Mittaus- ja automaatiotekniikan perusteet -kurssin harkka sekä Termodynamiikan perusteet -kurssin harkka. Tavoitteena olisi myös laskea hieman matikkaa. Alkusyksy menee tänä vuonna laskupainotteisemmin, mutta toisaalta se onneksi myös tukee oppimista muilla kursseilla. Jokainen vuosi on yliopistossa erilainen ja uusia mielenkiintoisia kursseja on edessä vielä paljon, joten motivaatiota ainakin riittää.