Millaista on olla opiskelija?

Oletko tietoinen siitä, mihin kaikkeen olet opiskelijana oikeutettu? Opiskelijoille tarjottavia etuuksia on paljon, ja ne kannattaa hyödyntää jo heti opintojen alusta alkaen. Seuraavaksi on lueteltu muutamia etuja, jotka yliopisto-opiskelijoille tarjotaan.

1. Saat käyttöösi opiskelijakortin

Opiskelijakortti oikeuttaa moniin etuuksiin, ja niihin kannattaa tutustua, koska vilauttelemalla korttia voi säästää paljon rahaa. Opiskelijakortti oikeuttaa esimerkiksi opiskelijahintaiseen ruokaan yliopiston ravintoloissa sekä alennuksiin juna- ja bussilipuissa. Opiskelija-alennuksia kannattaa kysellä rohkeasti, sillä alennusta saa monista tuotteista ja palveluista.

2. YTHS:n eli ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiön palvelut ovat käytössäsi

YTHS tarjoaa yleisterveyden, suunterveyden sekä mielenterveyden palveluja opiskelijoille, jotka suorittavat perustutkintoa yliopistossa Suomessa. LUT:ssä YTHS palvelee opiskelijoita kampuksella, ja ajan varaaminen sekä terveyspalveluiden käyttö on helppoa. YTHS:n palveluista maksetaan 54 euroa lukuvuosittain, ja summa tilitetään osana ylioppilaskunnan jäsenmaksua.

3. Saat käyttöösi lukuisia ohjelmistoja ja palveluja

Meillä LUT:ssa opiskelijoille tarjotaan Microsoft Office 365 ProPlus -paketti, jonka voi ladata ilmaiseksi viidelle tietokoneelle sekä viidelle mobiililaitteelle. Lisäksi Microsoft tarjoaa opiskelijoille ohjelmistopalveluja, kuten Microsoftin käyttöjärjestelmät, kehitystyökaluja sekä sovelluksia.

Opiskelijoille on tarjolla myös esimerkiksi F-Securen tuotteita alennuksilla, MATLAB-lisenssi sekä SAS-ohjelma. Tarjottavat ohjelmistot kannattaa hyödyntää, koska ne auttavat opiskelussa ja rahaa säästyy merkittävästi. Lisenssit ohjelmistoihin ja tietokantoihin ovat usein todella kalliita.

Yliopistossa tarjotaan paljon samoja ohjelmistoja, joita käytetään myös työelämässä valmistumisen jälkeen, joten niiden käytöstä yliopistoaikana hyötyy merkittävästi. Osan yliopiston tarjoamista ohjelmistoista saa ladatuksi omalle tietokoneelle, ja osa on käytettävissä yliopiston tietokoneilla.

4. Saat yliopiston tilat ja palvelut käyttöösi

Yliopistomme on avoinna opiskelijoille 24/7, ja käytössäsi on esimerkiksi mikroluokkia sekä ryhmätyö- ja itseopiskelutiloja.  Mikroluokissa on opiskelijoiden käyttöön tietokoneita sekä ohjelmistoja. Työskentelytiloja voi itse varata käyttöönsä, ja niissä esimerkiksi harjoitustyön tekeminen porukalla on viihtyisää. Opiskelijoiden käytössä on myös tulostimia, skannereita sekä monitoimilaitteita.

5. Lappeenrannan tiedekirjasto palvelee sinua

Kampuksellamme sijaitsee tiedekirjasto, joka on opiskelijoiden käytössä 24/7. Tiedekirjastolla pääsee käsiksi suureen määrään aineistoja, joita on sekä painetussa muodossa kirjaston tiloissa että sähköisessä muodossa netissä. Kirjastossa saatavilla olevat kokoelmat koostuvat Lappeenrannan teknillisen yliopiston sekä Saimaan ammattikorkeakoulun aloihin liittyvistä aineistoista. Painettuna aineistona on esimerkiksi kursseihin liittyviä kirjoja, ja kurssikirjallisuutta tarvitsee harvoin itse ostaa. Netissä opiskelijoille on saatavilla lukematon määrä sähköisiä kirjoja, lehtiä, tietokantoja sekä paljon muita julkaisuja.

6. Yliopiston henkilökunta on tukenasi

LUT:n opiskelijapalvelut tukevat opiskelijoita koko yliopisto-opintojen ajan. Apunasi on esimerkiksi oman koulutusohjelmasi opintojen ohjaaja sekä opintoneuvoja, jotka avustavat opiskeluun liittyvissä pulmissa. Lisäksi opiskelijoiden asiakaspalvelussa autetaan kaikissa opintoihin liittyvissä käytännön asioissa.  Meillä myös professorit ovat hyvin tavoitettavissa eli apua on runsaasti tarjolla. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä LUT:n hakupalvelut osaavat avustaa parhaiten.

7. Hyödynnä liikunta- ja harrastusmahdollisuudet

Opiskelijoille on tarjolla paljon ilmaisia sekä edullisia liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia. SaLUT eli Saimaan korkeakoululiikunta tarjoaa muun muassa paljon ryhmäliikuntatunteja sekä palloilu- ja lajivuoroja. Yliopiston kuntosalit ovat opiskelijoiden käytössä pientä maksua vastaan.

Ylioppilaskunnan alaisuudessa toimii paljon kerhoja, joista jokaiselle löytyy varmasti mieluinen. Tai mikäli sellaista ei löydy, voi perustaa oman kerhon. Tarjolla on esimerkiksi ylioppilasteatteria, ratsastuskerho sekä elektroniikkakerho. Opiskelun vastapainoksi yliopistosta löytyy siis varmasti jokaiselle mieluista vapaa-ajan tekemistä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *