Minkälaisen kauppatieteiden maisterin tutkinnon sinä haluat?

Tiesitkö, että kauppatieteiden maistereita (KTM) eli ekonomeja työskentelee yli 4400 erilaisella tehtävänimikkeellä?

Kauppatieteiden maisterin toimintakenttä on laaja ja monialainen. Asiantuntija- ja johtotehtävien lisäksi ekonomeja työskentelee vaikkapa opettajina, tutkijoina tai yrittäjinä.

Mikä sinusta tulee isona? Onneksi kauppatieteilijän ei tarvitse tietää vastausta tähän tulevaisuuden kysymykseen vielä opintojen alussa.

LUTissa valinnat kohti tulevaisuuden unelma-ammattia tehdään pikkuhiljaa opintojen edetessä.

Kandidaatin tutkinnossa takuu laaja-alaisesta osaamisesta

Kandivaiheessa pyritään laaja-alaisuuteen ja takuuseen siitä, että kuten lääkärillä, myös ekonomilla on salkussaan tarvittavat oman alan tiedolliset ja taidolliset välineet
Sami Saarenketo, professori, dekaani, LUT-kauppakorkeakoulu

Kandidaatin tutkinto on kaksiportaisen korkeakoulututkinnon ensimmäinen vaihe. Opinnot kestävät kolme vuotta. Opiskellessasi kohti maisterin tutkintoa, teet vähitellen valintoja, jotka johtavat kohti haluamaasi osaamista.

Ensimmäisen vuoden perusopinnoissa tutustutaan laajasti kauppatieteelliseen alaan ja luodaan näin pohjaa myöhemmille ainevalinnoille. Perusopintojen aikana pääset kokeilemaan esimerkiksi kiinnostaako sinua markkinointi, yrityksen talouden hallinta vaiko rahoitusala.

Toisena opiskeluvuotena valitset suuntautumisvaihtoehdon kandidaatin tutkintoon. LUTissa on tarjolla viisi kandidaattitutkinnon suuntautumisvaihtoehtoa: hankintojen johtaminen, kansainvälinen markkinointi, laskentatoimi, liiketoiminta-analytiikka ja strateginen rahoitus.

Suoritettuasi kandidaatin tutkinnon, pääset syventämään osaamistasi maisteriohjelmassa.

Kauppatieteiden maisteriohjelma oman kiinnostuksen mukaan

Maisteriohjelmien kesto on kaksi vuotta, ja päätös on jälleen sinun: voit valita omasi useammasta kauppatieteiden maisterin tutkintoon johtavasta maisteriohjelmasta.

Tarjolla on kaksi suomenkielistä ja viisi englanninkielistä maisteriohjelmaa.

LUTin maisteriohjelmissa ei ole kiintiöitä eli saat siis opiskella juuri sitä alaa, mitä haluat, etkä täten kilpaile paikastasi toisten opiskelijoiden kanssa.

Tekniikan sivuaineella erottuva tutkinto

Työelämässä arvostetaan ja etsitään monialaisia osaajia, jotka osaavat ajatella myös oman alansa ulkopuolelta.

Halutessasi voit valita sivuaineen LUTin kahdeksasta tekniikan ohjelmasta, ja hankkia näin perusosaamista vaikkapa tietotekniikasta, energia-alasta tai kestävyystieteistä. Poikkitieteellistä lopputulosta arvostavat myös työnantajat.

Suomen Ekonomien kyselyn mukaan LUTissa on Suomen paras opiskeluilmapiiri kaikista kauppakorkeakouluista, ja lisäksi valmistuneet kauppatieteiden maisterit ovat parhaiten työllistettyjä vuosi valmistumisen jälkeen (Tilastokeskuksen sijoittumistilasto vuoden 2016 lopussa).

LUTissa voit opiskella kauppatieteiden tutkinnon, jolla erotut eduksesi.