Minkälaisen kauppatieteiden maisterin tutkinnon sinä haluat?

Tiesitkö, että kauppatieteiden maistereita (KTM) eli ekonomeja työskentelee yli 4400 erilaisella tehtävänimikkeellä?

Kauppatieteiden maisterin toimintakenttä on laaja ja monialainen. Asiantuntija- ja johtotehtävien lisäksi ekonomeja työskentelee vaikkapa opettajina, tutkijoina tai yrittäjinä.

Mikä sinusta tulee isona? Onneksi kauppatieteilijän ei tarvitse tietää vastausta tähän tulevaisuuden kysymykseen vielä opintojen alussa.

LUT:ssä valinnat kohti tulevaisuuden unelma-ammattia tehdään pikkuhiljaa opintojen edetessä.

Kandidaatin tutkinnossa takuu laaja-alaisesta osaamisesta

Kandivaiheessa pyritään laaja-alaisuuteen ja takuuseen siitä, että kuten lääkärillä, myös ekonomilla on salkussaan tarvittavat oman alan tiedolliset ja taidolliset välineet
Sami Saarenketo, professori, dekaani, LUT School of Business and Management

Kandidaatin tutkinto on kaksiportaisen korkeakoulututkinnon ensimmäinen vaihe. Opinnot kestävät kolme vuotta. Opiskellessasi kohti maisterin tutkintoa, teet vähitellen valintoja, jotka johtavat kohti haluamaasi osaamista.

Ensimmäisen vuoden perusopinnoissa tutustutaan laajasti kauppatieteelliseen alaan ja luodaan näin pohjaa myöhemmille ainevalinnoille. Perusopintojen aikana pääset kokeilemaan esimerkiksi kiinnostaako sinua markkinointi, yrityksen talouden hallinta vaiko rahoitusala.

Toisena opiskeluvuotena valitset suuntautumisvaihtoehdon kandidaatin tutkintoon. LUT:ssä on tarjolla kaksi kandidaatin tutkinnon suuntautumisvaihtoehtoa: kansainvälinen liiketoiminta ja talousjohtaminen – molemmat hyvin laajoja kokonaisuuksia, jotka antavat vahvan tietopohjan liiketaloustieteiden perusteista.

Suoritettuasi kandidaatin tutkinnon, pääset syventämään osaamistasi maisteriohjelmassa.

Kauppatieteiden maisteriohjelma oman kiinnostuksen mukaan

Maisteriohjelmien kesto on kaksi vuotta, ja päätös on jälleen sinun: voit valita omasi useammasta kauppatieteiden maisterin tutkintoon johtavasta maisteriohjelmasta.

Tarjolla on kaksi suomenkielistä ja neljä englanninkielistä maisteriohjelmaa.

LUT:n maisteriohjelmissa ei ole kiintiöitä eli saat siis opiskella juuri sitä alaa, mitä haluat, etkä täten kilpaile paikastasi toisten opiskelijoiden kanssa.

Tekniikan sivuaineella erottuva tutkinto

Työelämässä arvostetaan ja etsitään monialaisia osaajia, jotka osaavat ajatella myös oman alansa ulkopuolelta.

Halutessasi voit valita sivuaineen LUT:n kahdeksasta tekniikan ohjelmasta, ja hankkia näin perusosaamista vaikkapa tietotekniikasta, energia-alasta tai kestävyystieteistä. Poikkitieteellistä lopputulosta arvostavat myös työnantajat.

LUT:ssä voit opiskella kauppatieteiden tutkinnon, jolla erotut eduksesi.