Mitä LUTin Lahden kampuksella voi opiskella?

LUTin Lahden kampuksella voi opiskella diplomi-insinööriksi sekä kauppatieteiden maisteriksi. Syksystä 2021 alkaen Lahdessa voi opiskella myös tekniikan kandidaatiksi, kun kampuksella alkaa kaksi uutta kansainvälistä kandidaattiohjelmaa.

Kandidaattiohjelmat toteutetaan yhteistyössä kiinalaisen Hebein teknillisen yliopiston (HEBUT) kanssa. Koulutukset ovat kaksoistutkinto-ohjelmia eli tekniikan kandidaatiksi valmistuneet saavat tutkintotodistukset molemmista yliopistoista. Opetus ohjelmissa on englanniksi.

Ohjelmat ovat suomenkielisten ohjelmien tavoin kolmevuotisia (180 op) ja johtavat Bachelor of Science in Technology (eli tekniikan kandidaatti) -tutkintoon. Kandidaattiohjelmista on mahdollisuus jatkaa suoraan alan maisteriopintoihin (2v, 120 op) LUTissa ja suorittaa myös diplomi-insinöörin (Master of Science in Technology) tutkinto.

Ohjelmiin sisältyy valinnaisia sivuaineopintoja muun muassa kiinalaiseen liiketoimintaan, kulttuuriin ja tekniikkaan liittyen. Lisäksi ohjelmiin sisältyy kiinan kielen opiskelua.

Hakeminen englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin tapahtuu korkeakoulujen kevään ensimmäisessä yhteishaussa 7.1.–20.1.2021. Opinnot ohjelmissa alkavat syksyllä 2021.

Kandidaattiohjelmat Lahdessa

Energy Technology

Ohjelmassa opit löytämään tulevaisuuden teknologisia ratkaisuja turvallisiin, taloudellisiin ja kestäviin energiamuotoihin liittyen. Opit tutkimaan energian tuotantoa, siirtoa, jakelua ja käyttöä sekä arvioimaan, kuinka energiantuotanto vaikuttaa ympäristöön, talouteen ja yhteiskuntaan.

Tästä kandidaattiohjelmasta on mahdollisuus jatkaa seuraaviin LUTin DI-ohjelmiin:

 • Bioenergy Systems
 • Energy Conversion
 • Nuclear Engineering

Lähiopetus kaikissa DI-ohjelmissa järjestetään Lappeenrannassa

Lue lisää Energy Technology -ohjelmasta.

Software and Systems Engineering 

Ohjelmassa opit hallitsemaan ohjelmistotuotteiden, järjestelmien ja palveluiden suunnitteluun, kehittämiseen ja testaamiseen tarvittavat teknologiat, työkalut ja menetelmät. Opit kehittämään kannattavia, kestäviä ja käyttäjäystävällisiä ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin. Ymmärrät, että ohjelmistot ja IT-laitteet ovat myös olennainen tuki sekä väline ratkaista muiden tieteenalojen haasteita.

Tästä kandidaattiohjelmasta on mahdollisuus jatkaa seuraaviin LUTin DI-ohjelmiin:

 • Software Engineering and Digital Transformation
  Syventymisvaihtoehdot:
  – Software Engineering (ohjelmistosuunnittelu ja ohjelmistokehitys)
  – Digital Transformation (liiketoimintaprosessien, tuotteiden sekä palveluiden digitalisaatio)
   Lähiopetus järjestetään Lappeenrannassa
 • Software Product Management and Business
  Lähiopetus järjestetään Lahdessa

Lue lisää Software and Systems Engineering -ohjelmasta.

Maisteriohjelmat Lahden kampuksella

Lahdessa on tarjolla yksi kauppatieteiden ja seitsemän tekniikan maisteriohjelmaa. Yhteensä aloituspaikkoja ohjelmissa on noin 200.

Maisteriohjelmat johtavat ylempään korkeakoulututkintoon ja soveltuvat niille, joilla on pohjakoulutuksena jo kandidaatin tutkinto tai AMK-tutkinto (esim. tradenomi tai insinööri).

Opinnot Lahden maisteriohjelmissa suoritetaan intensiivi-, etä- tai monimuoto-opiskeluna, joten ne soveltuvat hyvin myös työn ohella suoritettaviksi. Maisteritutkinnon laajuus on 120 op ja ohjelman ohjeellinen suorittamisaika on kaksi vuotta.

Seuraava hakuaika maisteriohjelmiin on vuodenvaihteessa 2020–2021 (joulu-tammikuussa). Opinnot alkavat syksyllä 2021.

Lahdessa voi opiskella seuraavissa maisteriohjelmissa:

Kauppatieteet (KTM):

Tekniikka (DI):

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *