Muutakin kuin liikuntaa – harrastusmahdollisuudet kampuksella

Kattavan liikuntaharrastusten valikoiman lisäksi Lappeenrannasta ja Skinnarilan kampukselta löytyy lukuisia mahdollisuuksia löytää harrastus esimerkiksi musiikin, kuvataiteiden tai näyttelemisen parista.

LTKY:n, eli Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnan, alla toimii useita kerhoja, jotka tarjoavat laajan valikoiman toimintaa, joista jokainen voi löytää itselleen tekemistä ja uusia tuttavuuksia koulutöiden ohella.

Musiikki

Jos musiikin harrastaminen kiinnostaa, löytyy kampukselta sekä naiskuoro Resonanssi että mieskuoro Teekkarilaulajat. Molemmat kuorot ovat toimineet yliopistolla vuosikymmenten ajan ja ovat näkyvä osa paikallista laulukulttuuria.

Laulamisen lisäksi Teekkareiden musiikkikerho, eli TeMu, tarjoaa puitteet bänditoimintaan, elektronisen musiikin soittamiseen sekä erilaisten miksaustehtävien harjoitteluun. Lappeenrannan kaupungilla on myös musiikkiopisto, josta löytyy niin laulu- kuin soitinopetusta, sekä erilaisia laulu- ja bändikokoonpanoja.

Kuvataiteet ja valokuvaus

Kuvataidekerho Ateljee on yksi uusimmista tulokkaista harrastuskerhojen piirissä. Kerho on kuitenkin jo alle vuoden toimimisen aikana saanut tuotua yhteen piirtämisestä ja maalaamisesta kiinnostuneita opiskelijoita erilaisten projektien ja yhteistapahtumien kautta.

Kuvataiteen lisäksi myös valokuvaamisesta innostuneille löytyy oma porukka Kamerakerhosta; tällä kerholla on oma studio kampuksella, jota jokainen jäsen saa käyttää harjoitteluun ja erilaisten kuvaussessioiden toteuttamiseen. Kerho tarjoaa myös mahdollisuuden aloittelijoille oppia lisää valokuvaamisesta ja lainata välineistöä harjoittelua varten.

Teatteri

Lappeenrannan ylioppilasteatteri ActI tuo teatteritaiteiden harrastajat yhteen kampuksella. Tämä kerho tuottaa joka vuosi yhden koko illan näytelmän, minkä lisäksi jäsenillä on mahdollisuus osallistua esimerkiksi improvisaatioiltoihin sekä oppia uutta aiheeseen liittyvillä kursseilla.

Ylioppilasteatterin lisäksi Lappeenrannasta löytyy teatteritaiteisiin erikoistuneita opistoja, joissa voi musiikkiopistojen tapaan opiskella teatteritaiteita jopa tutkintoon asti.

Ratsastus, kalastus, retkeily ja paljon muuta

Taideharrastusten lisäksi ylioppilaskunnan alla toimii kerhoja laidasta laitaan esimerkiksi ratsastuksesta, kalastamisesta ja retkeilystä kiinnostuneille, joihin Lappeenranta itsessään tarjoaa erinomaiset puitteet.

Skinnarilassa omien rakkaiden harrastusten jatkaminen tai uuden aloittaminen on siis tehty helpoksi sovittaa opiskelijan arkeen. Mikäli omaan harrastukseesi liittyvä kerho vielä puuttuu, on oman kerhon perustaminen helppoa.

Katso kaikki harrastekerhot ylioppilaskunnan sivuilta.