Oma kampuksemme – helmi Saimaan rannalla

Lappeenrannan teknillisen yliopiston kampus on tunnettu vihreydestään. Heti yliopistolle saapuessa edessä näkyy vihreä tuulivoimala, katolta löytyy liuta aurinkopaneeleja ja takapihalla on parkissa sähköautoja ja –polkupyöriä.

Green Campus on näkyvä esimerkki toiminnasta, jolla yliopisto edistää ympäristön hyvinvointia. Ei siis ihme, että LUT:n kampus on valittu maailman kestävimmällä pohjalla olevaksi.

Opiskelijoille kampus näyttää kuitenkin myös monet muut hyvät puolensa. LUT:n kampus sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta, Skinnarilan kaupunginosassa. Emme siis ole aivan kaupungin ytimessä, mutta tämä ei suinkaan ole huono asia. Etäisyys muuhun kaupunkiin on luonut Skinnarilaan oman pienen valtakunnan ja yhteisön, jonka yhteishenki ei jää huomaamatta.

IMG_8453

Kampuksen sijainti luo yliopistolle upean ympäristön. Erityiseksi kampuksen tekee edessä siintävä Saimaa, jonne on yliopiston pääovilta noin sadan metrin matka. Kampuksen sykkeestä pääsee hetkessä lenkkipoluille tai luonnon keskelle hengähtämään. Kenellepä ei kelpaisi opiskelijakämppä Saimaa-näköalalla tai nuotioillat kaveriporukalla Saimaan rannoilla istuskellen.

Itse opiskelun näkökulmasta LUT:n kampus on varsin mukava. Opiskelu tapahtuu saman katon alla, eikä luentojen perässä tarvitse juosta paikasta toiseen. Yliopiston opiskelutilat ovat myös opiskelijoiden käytössä ympäri vuorokauden, joten viime tippaan jätetty harkkatyökin on pelastettavissa, kun voi viettää yön yliopistolla opiskellen.

IMG_8558
Yliopiston tilat yhdistyvät käytävillä, joten kulkeminen paikasta toiseen on helppoa säästä huolimatta.
Pääaulasta löytyy muun muassa naulakoita ja yksi yliopiston ravintoloista.
Kampukselta löytyy paljon istumatilaa, jossa juoda kahvia tai tehdä kavereiden kanssa ryhmätöitä.
Yliopiston tilat ovat viihtyisät ja raikkaat.
Kampukselta löytyy myös kauppa, josta voi ostaa muun muassa vihkoja ja kyniä sekä muita koulutarvikkeita. Yliopisto-opiskelussa ei tarvitse juurikaan ostaa kirjoja, sillä suurin osa materiaalista jaetaan netissä tai tarvittavat kirjat voi lainata yliopiston kirjastosta.
Kampukselta löytyy paljon tiloja, jossa rentoutua ja tehdä kouluhommia.

Kampukselta löytyy mainiot puitteet opiskeluun. Luokkatilat ovat avoimia ja usein myös valoisia ja hyvin ilmastoituja. Yliopisto-opiskelu on hyvin vaihtelevaa. Välillä voi olla ihan pienryhmäopetusta ja välillä taas massaluentoja sadoille opiskelijoille kerralla. Välillä osa luennoista videoidaan ja videot voi katsoa vaikka omalta kotisohvalta.

Luentosalit eivät aina välttämättä ole perinteisen luokkatilan näköisiä.
Yliopistolla luennot kestävät yleisimmin 1,5 tuntia. Eli tunti alkaa aina vartin yli ja päättyy varttia vaille.
LUT:ssa ei tarvitse opiskella yksin. Kirjasto on auki 24/7 eli koska vaan voi tulla koneelle tekemään tehtäviä tai opiskelemaan ystävien kanssa. Kirjastosta löytyy myös paljon varattavissa olevia ryhmätyötiloja.

Vaikka kampus ei aivan ydinkeskustassa sijaitsekaan, sieltä löytyy kaikki mitä opiskelija onnelliseen elämään tarvitsee. Opiskelijahintaiset ravintolat tarjoavat ruokaa myös viikonloppuisin ja kuntosalit, pizzeriat ja kaupat ovat kiven heiton päässä.

Kaiken lisäksi ystävät ovat aina lähellä, sillä suurin osa LOAS:n kämpistä sijaitsee aivan kampuksella tai kahden kilometrin säteellä siitä. Kampuksella järjestetään myös aivan mieletön määrä erilaisia opiskelijatapahtumia, joten tylsää ei varmasti ehdi tulla.

Kampukselta löytyy yhteensä 6 opiskelijahintaista ravintolaa.
Jokaisesta ravintolasta löytyy vaihtoehtoja myös kasvissyöjille sekä allergikoille.
Yliopistolta löytyy myös grilli, josta saa ostaa edulliseen hintaan esimerkiksi hampurilaisia.
Ravintoloiden lisäksi kampukselta löytyy kahviloita, joista voi ostaa kahvin lisäksi myös välipalaa.

Osansa Skinnarilan monimuotoiseen opiskelijayhteisöön tuo vieressä sijaitseva AMK. Kampuksella ollaan kavereita niin teekkareiden ja kyltereiden kuin yliopisto- ja AMK- opiskelijoiden välillä. Yhteinen kampus lisää esimerkiksi liikuntamahdollisuuksien ja ravintoloiden määrää.

Kokonaisuudessaan yliopistokampukselta ei voisi enempää toivoa. LUT:n kampus on kampus, joka tarjoaa upeat puitteet opiskeluun ja se on kampus, jolla viihtyy takuuvarmasti.