Opiskelija-asunnot Lappeenrannassa: Skinnarila Cribs IV

Hello! Opiskelujen alkaessa omaan kämppään muuttaminen on yksi iso askel – päätettiin tänäkin vuonna helpottaa muutoksen jännitystä esittelemällä muutama lappeen kämppä. 🙂

Meillä on siitä onnellinen tilanne, että asuntoja on kaikille riittävästi ja vuokrataso on melkoisen halpa verratuna vaikkapa pääkaupunkiseutuun. Opiskelijasolun vuokra asettuu noin 300€/kk paikkeille ja yksiöissä keskimääräinen vuokra on 400€/kk luokkaa. Opintotuen + asumislisän ollessa yhteensä hieman päälle 500€, jää siis rahaa vielä muuhunkin vuokran jälkeen.

1 | Bean solukämppä | Orion 3

Yleensä ensimmäinen asunto opintojen alkaessa on solu, jollaista Bean kämppä tässä blogissa edustaa. Kaikki LOAS:n kohteet on joko rakennettu 2000-luvulla tai peruskorjattu sen puolella. Suurin osa soluista on 2hlö asuntoja, käsittäen yhteisen kylppärin ja keittiön sekä kummalekin omat huoneet. Jos kaverisi suuntaa samalle paikkakunnalle opiskelemaan, voitte toivoa hakemuksessa yhteistä kämppää, joka yleensä on mahdollista.

Tämä kyseinen talo on rakennettu vuonna 2000 ja edustaakin tällä hetkellä vanhimpaa päätä asunnoista – oletettavasti menee siis pian remonttiin. Haluttiin kuitenkin pelkkien uutuutta kiiltävien kämppien sijaan näyttää, kuin myös hieman iäkkäämmästä lukaalista saa helposti varsin viihtyisän. Orion 3 sijaitsee aivan Sammonlahden kauppojen vieressä, yliopistolle matkaa kertyy noin 1,5km.

Pidemmittä puheitta, kuvat kämpästä:

_UT_9775

_UT_9777

_UT_9779

_UT_9788

_UT_9790

2 | Inkerin yksiö | LOAS Seppo

Asuntojen iässä toista ääripäätä edustaa 2013 valmistunut pelkkiä yksiöitä sisältävä LOAS Seppo, josta Abitiimin Inkeri onnistui nappaamaan kämpän. Yksiöitä on reilusti, mutta suosion vuoksi niitä ei kaikille riitä heti ensimmäisen vuoden alussa. Päästyäsi LOASille asumaan on yksiötä kuitenkin helppo hakea, ja niihin pääsee yleensä lyhyen jonotusajan jälkeen kun yleensä keväällä valmistumisten yhteydessä niitä enemmän vapautuu.

Inkerin kämpän vuokra on 410€, sisältäen netin sekä ennakkomaksun vedestä. Perinteisesti LOAS:n kohteissa vuokraan ovat kuuluneet suoraan 100Mb/s netti, sähkö ja vesi, mutta Seppossa siirryttiin ympäristöystävällisyyden vuoksi käytön mukaan tuleviin maksuihin. Green Campus. 😉 Silti Abitiimi sanoo, että hieman päälle 400 noin uudesta kämpästä 300m yliopistolta on aika kova diili!

Niinjoo, se kämppä! Kuviin:

_UT_7109

_UT_7117

_UT_7112

_UT_7120

_UT_7122

_UT_7133

_UT_7137

_UT_7141

_UT_7159

_UT_7249

3 | Bonus | Antin oma kämppä | Sammonlahti

Omistusasuminen voi tuntua opintojen alkaessa vielä kaukaiselta, mutta sitä kannattaa silti harkita vaihtoehtona. Kela tukee myös tätä asumismuotoa yleisen tuen kautta, vaikka varsinaista opintotuen asumislisää ei omassa kämpässä asuva saakaan. Jos kuitenkin kokee että tuet + töissä käyminen mahdollistavat lainan maltillisenkin lyhentämisen opintojen aikana, on kämppä toki sijoitusmielessä parempi ratkaisu vuokralla asumisen sijaan.

Tässä vaiheessa lienee hyvä mainita, että omassa kämpässä asuminen opintojen aikana on erittäin harvinaista – ehdottomasti suurin osa opiskelijoista nauttii halvasta vuokra-asumisesta täysin siemauksin. Halusimme kuitenkin tähän blogiin nostaa tämänkin muodon bonuksena esille. Varsinkin kauppatieteitä opiskeleva Abitiimin Viljo suosittelee; ”Korot ovat alhaalla ja lappeen neliöhinnat eivät päätä huimaa”.

Sitten kuviin!

_UT_5111

_UT_5115

_UT_5121

_UT_5122

_UT_5164

_UT_5123

_UT_5184

_UT_5130

_UT_5189

_UT_5141

Siinä tämän vuoden esittelyt! Viime vuonna kuvailtiin useampi kämppä Skinnarila Cribs III:n merkeissä, jotka kannattaa myös käydä tsekkaamassa.

Loppuun vielä todellinen PROTIP: Heti kun on selvillä että haet Lappeenrantaan opiskelemaan, kannattaa käydä LOAS:n sivuilla tekemässä asuntohakemus. Näin pääset mahdollisesti paremmille sijoille jonossa – jos jostain syystä et vielä suuntaakkaan lappeeseen ensi syksynä niin hakemuksen voi aina perua.

Sitten vaan pohtimaan mitä omaan kämppään haluaa tuoda ja laittaa. 😉 Ykkösvinkkinä koko Abitiimin puolesta on se, että omaan sänkyyn kannattaa investoida!

juttu

Yhteishaku on käynnissä vielä 9.4. asti, toivottavasti moni on jo oman kohteensa löytänyt. 😉 Lisää tietoa LUT:n hakukohteista löydät täältä, tai meiltä esimerkiksi Abitiimin Facebook-sivun kautta kysymällä.

Tsemppiä pääsykokeisiin & loistavaa kevättä toivottaen,

Abitiimin Jami