Opiskelija-asunnot Lappeenrannassa: Skinnarila Cribs IX

Skinnarila Cribs -sarjassa tutustutaan erilaisiin opiskelija-asuntoihin Lappeenrannassa. Sarjan yhdeksännessä osassa esittelemme neljä asuntoa LUT-yliopiston Lappeenrannan kampuksen läheisyydestä. Kaikki asunnot on vuokrattu Lappeenrannan opiskelija-asuntosäätiöltä (LOAS).

LOAS tarjoaa kodin noin 3000 opiskelijalle. Iso osa asunnoista sijaitsee lähellä kampusta, parhaimmillaan vain alle 100 metrin päässä yliopistosta. Vuokrataso on edullinen, ja asunnot ovat nykyaikaisia, laadukkaita kerrostaloasuntoja. LOAS tarjoaa asukkailleen myös muun muassa pyykkituvat kuivaustiloineen sekä saunavuorot noin kolmesti viikossa. Kampusasuminen kehittyy koko ajan; suunnitteilla on rakentaa aivan yliopiston viereen kaksi kerrostaloa, joissa on yhteensä 400 yksiötä.

Uusien opiskelijoiden asuntotakuu

LOAS, LUT ja Lappeenrannan kaupunki takaavat, ettei kenenkään tarvitse jättää opiskelupaikkaa Lappeenrannassa vastaanottamatta asunnon puuttumisen takia. Uusille opiskelijoille myönnettävä asuntotakuu tarkoittaa, että jokaiselle uudelle opiskelijalle löytyy paikka asua opiskelujen alkuun mennessä – mikäli opiskelija-asuntosäätiön tarjonnasta ei asuntoa löydy, paikataan tilannetta Lappeenrannan kaupungin asuntopalvelun tai yksityisten markkinoiden kautta.

ORION 6 | 32 m²| 1H + KK

Vuokra 427 e/kk,  sisältää 100 Mbit / s nettiyhteyden, veden ja sähkön.

Etäisyys koululta 1,5 km

Etäisyys kaupoilta 650 m

Bussipysäkki 100 m

Orion 6 -asuntokohteessa on sekä yksiöitä että perheasuntoja, kaikki kalustamattomia. Kohde on valmistunut vuonna 2004, ja sijaitsee aivan yliopiston ja kauppojen läheisyydessä. Kaikissa asunnoissa on runsaasti säilytystilaa sekä tilava kylpyhuone.

Lisätietoja kohteesta Orion 6.

ORION 4 | 52,5 m²| 2H + K

Vuokra 575 e/kk, sisältää 100 Mbit / s nettiyhteyden, veden ja sähkön.

Etäisyys koululta 1,5 km

Etäisyys kaupoilta 650 m

Bussipysäkki 100 m

Vuonna 2000 valmistunut Orion 4 sijaitsee aivan kauppojen kupeessa. Talossa on yksiöitä, kalustettuja soluasuntoja sekä kalustamattomia, perheasunnoksi tarkoitettuja kaksioita, joista neljässä on oma sauna.

Soluasunnoissa molemmille soluasujille on omat huoneet; eteinen, keittiö ja wc/kylpyhuone ovat yhteisiä. Soluasuntojen kalusteisiin kuuluvat työpöytä, sänky, pöytävalaisin ja verhot. Soluasuntoihin voi tuoda myös omat kalusteet, jolloin valmiit kalusteet siirretään varastoon odottamaan omaa poismuuttoa.

Lisätietoja kohteesta Orion 4.

ORION 1 | 54 m²| 2H + K

Vuokra n. 360 e/kk,  sisältää 100 Mbit / s nettiyhteyden, veden ja sähkön.

Etäisyys koululta 1,7 km

Etäisyys kaupoilta 300 m

Bussipysäkki 200 m

Asuntokohde Orion 1 on peruskorjattu vuonna 2018. Kohde sijaitsee noin 1,7 kilometrin päässä yliopistolta, kauppojen läheisyydessä. Talossa on sekä yksiöitä että kalustamattomia soluasuntoja. Yksiöistä pienimmät ovat 23,5 neliötä ja suurimmat 39 neliötä. Soluasuntoja on kahta kokoa: 49,5 neliötä sekä 52,5 neliötä.

Soluasumisen yksi hyvä puoli on se, että huokean hinnan lisäksi juttukaveri löytyy seinän takaa. Mikäli sinulla on joku tuttu, joka on aloittamassa opiskelut samana syksynä, LOASilta voi pyytää pääsyä samaan asuntoon.

Lisätietoja kohteesta Orion 1

LOASIN Timppa | 40m²| 1H + KT

Vuokra 492e/kk, sisältää 100Mbit/s -nettiyhteyden, lisäksi ennakkovesimaksu 20e/hlö/kk – vedestä maksetaan kuitenkin kulutuksen mukaan. Jokainen asukas tekee oman sähkösopimuksen.

Etäisyys koululta 200m

Etäisyys kaupoilta 1,6km

Bussipysäkki yliopiston pääsisäänkäynnin edustalla

LOASin Timppa sijaitsee kampusalueella, aivan yliopiston kyljessä. Vuonna 2016 valmistuneessa kohteessa on 163 yksiötä kooltaan 25 tai 40 neliötä. Jokaisessa asunnossa on omat sähkö- ja vesimittarit, joten asukas solmii itse sähkösopimuksen ja vesi laskutetaan kulutuksen mukaan. Asumiseen liittyvät asiat voi helposti hoitaa kohteen katutasossa sijaitsevassa LOASin toimistossa.

Lisätietoja LOASin Timpasta.

1 Comment

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *