Opiskelija-asunnot Lappeenrannassa – Skinnarila Cribs VI

Taas on aika jokavuotisen Skinnarila Cribsin. Kuudennessa osassa tutustutaan niin kimppakämppiin, yksiöihin, kuin perheasuntoihinkin.

Kaikki esittelemämme asunnot sijaitsevat muutaman kilometrin säteellä yliopistosta ja pohjapiirrustukset asuntoihin voi ladata Loasin nettisivuilta.

Vuokrataso Loasin asunnoissa on määritetty neliömäärän mukaan ja soluissa yleinen vuokra on n. 300 €, yksiöissä n. 400 €, perheasunnoissa n. 600 €. Jokaiseen taloon kuuluu myös yhteiset saunat.

100% asuntotakuu

LUT, Saimaan AMK, Lappeenrannan kaupunki ja Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiö LOAS takaavat, ettei kenenkään tarvitse jättää opiskelupaikkaa vastaanottamatta asunnon puuttumisen takia.

Uusille opiskelijoille myönnettävä asuntotakuu tarkoittaa, että jokaiselle uudelle opiskelijalle riittää asunto – mikäli opiskelija-asuntosäätiön tarjonnasta ei asuntoa irtoa, paikataan tilannetta Lappeenrannan kaupungin asuntopalvelun kautta.

 

Loas Timppa | 1 H 25 m2

Vuokra 355 € / kk. Sisältää 100 Mbit / s nettiyhteyden.

Yliopistolle 150 m

Ruokakaupoille 1,9 km

Lappeenrannassa yksiötilanne on hyvä ja aivan yliopiston viereen elokuussa 2016 onkin valmistunut uutuuttaan kiiltävät Loasin Timpat.

Timpat sisältävät kahdenkokoisia asuntoja, 25-neliöisiä, sekä 40-neliöisiä yksiöitä yhteensä 163 kappaletta. Koska Skinnarilassa suositaan vihreitä arvoja, niin Timpoissa jokaisella asukkaalla on oma sähkösopimus ja vesi laskutetaan kulutuksen mukaan.

Tämä yksiö sisältää neliöitä 25, johon onkin erinomaisella pohjaratkaisulla saatu mahtumaan paljon kaappitilaa, keittiö seinän suuntaisesti ja valoisa parveke on myös lasitettu.

Timpoissa asuu paljon opiskelijoita kaikilta vuosikursseilta, ja jos yksiötä ei ihan heti opintojen alussa aukea itselle, niin pienellä jonottamisella sen kyllä saa.

_UT_8816 (1)

_UT_8818

_UT_8832

_UT_8826

_UT_8843

_UT_8820

_UT_8856


Kotaniemi | 2 H + K 52 m2

Vuokra 597 €/kk. Sisältää 100 Mbit / s nettiyhteyden, veden ja sähkön.

Yliopistolle 450 m

Ruokakaupoille 2,1 km

Kotaniemen asunnot sijaitsevat aivan Saimaan rannalla yliopiston pääovilta muutamien satojen metrien päässä. Asunnot ovat valmistuneet vuonna 2002 ja sisältävät yksiöitä, kaksioita ja kolmioita.

Perheasunnoiksi kutsuttuja kaksioita ja kolmioita on myös Lappeenrannassa runsaasti, ja ne mahdollistavatkin asumisen oman paremman puoliskon kanssa vaivattomasti, edelleen Loasin asunnoissa.

Solusta tai yksiöstä perheasuntoon vaihtaminen käy kätevästi vain lomakkeen täyttämällä ja odottamalla asuntotarjousta Loasin puolelta, kun sopiva perheasunto on vapautunut.

_UT_8931

_UT_8927

_UT_8923-2 (1)

_UT_8917

_UT_8919


Orion 6 | 2 H + K 54 m2 

Vuokra 640 € / kk. Sisältää 100 Mbit / s nettiyhteyden, veden ja sähkön.

Yliopistolle 1,6 km

Ruokakaupoille 600 m

Vuonna 2004 valmistuneet Orion 6 asunnot sijaitsevat vain kivenheiton päässä yliopistolta. Perheasuntojen lisäksi Orion 6:sta löytyy myös yksiöitä. Orioneilta on vain muutamien minuuttien kävelymatka läheisille ruokakaupoille.

_UT_8959

_UT_8954

_UT_8950

_UT_8936

_UT_8937


Orion 5 | soluasunto | 2 H + K 54 m2

Vuokra 304 € / kk. Sisältää 100 Mbit / s nettiyhteyden, veden ja sähkön.

Yliopistolle 1,9 km

Ruokakaupoille 600 m

Orion 5 asunnot sijaitsevat aivan Orion 6 vieressä ja myös aivan kauppojen kupeessa. Valmistumisvuosi näissä asunnoissa 2003. Orion 5 pitää sisällään on yksiöitä ja kalustettuja soluasuntoja.

Soluasuntoihin kuuluu tilavat kylpyhuoneet ja keittiöt sekä soluasujille omat huoneet. Soluasuntojen kalusteisiin kuuluu työpöytä, sänky, pöytävalaisin ja verhot. Halutessaan soluasuntoihin voi kuitenkin tuoda omat kalusteet ja siirtää valmiit kalusteet varastoon odottamaan omaa poismuuttoa.

_UT_8968

_UT_8970

_UT_8975

_UT_8977

_UT_8989

_UT_8979


Yksityinen 3 H + K 80m2

Yliopistolle 1,5 km

Ruokakaupoille 500 m

Emma ja Laura asuvat yksityiseltä vuokraamassaan kolmiossa. Asunnon sijainti on 1,5 km yliopistolta ja lähimmille ruokakaupoille on matkaa 500 metriä.

Lappeenrannassa on saatavilla paljon yksityisen kautta vuokrattavia asuntoja Loasin asuntojen lisäksi. Moni onkin valinnut asuintavakseen yksityisen kautta vuokraamisen, sillä myös yksityisen puolella on Lappeenrannassa erittäin kohtuulliset vuokrahinnat.

_UT_8872

_UT_8876

_UT_8886

_UT_8893

_UT_8897

_UT_8891


Katso myös aikaisemmat Skinnarila Cribsit blogista ja asuntovideo Youtubesta. Onnea asunnonhakuun!

3 Comments

 1. Rannassa on kyllä aivan loistava opiskelija-asuntotilanne, ihan jo siitä syystä kannattaa kaupunkia harkita. Yksiön saaminen on ihan mahdollista ja LOASilta saa muutenkin hyvää palvelua!

 2. Hei,
  Olen kuullut juttua, että kaikki eivät saa välttämättä heti asuntoa, vaan saattavat joutua nukkumaan jopa kuukausia opiskelija-asuntojen kerhotilassa asuntotakuusta huolimatta, pitääkö tämä paikkansa? Entä saako suurin osa ensimmäisen vuoden opiskelijoista asunnon paljon kehutusta skinnarilasta palveluiden ääreltä, tästäkin olen kuullut muutamia väitteitä ettei näin olisi?

  Nimim. Hakuvalintojen äärellä

  • Hei Anna,

   Mikäli ensimmäisen vuoden opiskelija on hakenut opiskelija-asuntoa ajoissa, niin suurin osa muilta paikkakunnilta muuttavista saa asunnon suoraan opintojen alkaessa. Joskus syksyisin on tosiaan tilanteita, että opiskelija ei halua ottaa asuntoa vastaan esim. yksityisiltä markkinoilta tai Lappeenrannan kaupungilta (joilla saattaa olla hieman kalliimpi vuokra kuin opiskelija-asunnoissa), vaan haluaa mielummin odottaa vapautuvaa opiskelija-asuntoa. Tällöin opiskelijalle tarjotaan tilapäismajoitusta opiskelijatalojen kerhohuoneista.

   Kukaan ei siis joudu jättämään opiskelupaikkaa vastaanottamatta siksi, ettei olisi paikkaa missä asua. Asuntotakuuhan tarkoittaa sitä, että kaupungissa on asuntoja opiskelijalle varmasti tarjolla (myös muilla kuin opiskelija-asuntoja tarjoavalla LOAS:lla) ja yliopisto toimii aktiivisesti yhteistyökumppaneidensa kanssa, jotta tämä toteutuu.

   Kaikki opiskelija-asunnot sijaitsevat palvelujen äärellä, osa valitsee mieluummin asuinpaikakseen esimerkiksi keskustan Skinnarilan sijaan.

   Terveisin Miia LUT:n Abitiimistä

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *