Opiskelija-asunnot Lappeenrannassa: Skinnarila Cribs VIII

Skinnarila Cribs -sarjassa tutustutaan erilaisiin opiskelija-asuntoihin Lappeenrannassa. Tällä kertaa esittelemme viisi asuntoa sekä LUT-yliopiston Lappeenrannan kampuksen läheisyydestä että kaupungin keskusta-alueelta. Neljä asunnoista on vuokrattu Lappeenrannan opiskelija-asuntosäätiöltä (LOAS) ja yksi yksityiseltä vuokranantajalta.

Suurin osa LOASin asunnoista sijaitsee alle kahden kilometrin päässä yliopistolta, ja kampusasuminen kehittyy koko ajan; suunnitteilla on rakentaa aivan yliopiston viereen kaksi kerrostaloa, joissa on yhteensä 400 yksiötä. Vuokrataso on myös erittäin kohtuullinen – LOASin vuokrat ovat säilyneet samalla tasolla jo viimeiset viisi vuotta.

LOAS Timppa | 40m²| 1H + KT

Vuokra 492e/kk sisältäen 100Mbit/s -nettiyhteyden, lisäksi ennakkovesimaksu 20e/hlö/kk – vedestä maksetaan kuitenkin kulutuksen mukaan. Jokainen asukas tekee oman sähkösopimuksen

Etäisyys koululta 200m

Etäisyys kaupoilta 1,6km

LOASin Timpat ovat vuonna 2016 valmistuneita kerrostaloja, joissa on yhteensä 163kpl 25 ja 40 neliön kokoisia yksiöitä. Tässä asunnossa neliöitä on 40. Asunto on uusi ja siisti sekä edullinen. Siinä on sopivasti tilaa kahdelle henkilölle ja lisäksi järkevä pohjaratkaisu; esimerkiksi vaatehuone tuo hyvin lisää säilytystilaa.

LOAS Orion 1 | 32m² | 1H + KT

Vuokra 444e/kk sisältäen veden, sähkön sekä 100Mbit/s -nettiyhteyden

Etäisyys koululta 1,7km

Etäisyys kaupoilta 200m

Orion 1 -asuntokohteessa on sekä yksiöitä että kalustamattomia soluasuntoja, ja kohde on peruskorjattu vuonna 2018. Asunnon hyviin puoliin kuuluu hyvä sijainti yliopiston ja kauppojen läheisyydessä sekä viihtyisyys; siitä on helppo sisustaa oman näköinen. Lisäksi kiitosta saa tilava kylpyhuone.

LOAS Peltola 1 | 43m²| 2H + KT

Vuokra 488e/kk + 20e/hlö/kk vesi+sähkö+netti

Etäisyys koululta 7,5km

Lähimmät ruokakaupat muutaman sadan metrin päässä

Peltola 1 sijaitsee Lappeenrannan keskustassa. Se on rakennettu vuonna 1980, mutta kaikki asunnot on peruskorjattu 2004. Kilometrin säteeltä löytyy esimerkiksi kauppakeskus, leffateatteri ja paljon ravintoloita. Keskustasta pääsee kätevästi koululle kolmella eri bussilinjalla, matkaan kuluu aikaa noin 15 minuuttia. Lisäksi rautatieasemalle kävelee alle vartissa. Asunto itsessään on viihtyisä ja siisti, plussana säilytystilan määrä.

LOAS Punkkeririnne | 26m²| Soluasunto

Vuokra 313e/kk + 20e/kk vesi+sähkö+netti

Etäisyys koululta 1km

Etäisyys kaupoilta 1,1km

Punkkeririnne, eli tuttavallisemmin PK7 on yksi LOASin hiljattain peruskorjatuista taloista (peruskorjaus vuonna 2017), ja siellä on sekä yksiöitä että kalustamattomia kahden hengen soluasuntoja. Sijainniltaan PK7 on kätevästi sekä kauppojen että kampuksen läheisyydessä, molempiin on matkaa vain kilometrin verran. Soluasumisen hyvänä puolena on se, että aiemmin tuntemattomasta kämppäkaverista voi saada jopa uuden ystävän. Tai mikäli joku vanhoista kavereista on aloittamassa opiskelut samana syksynä, voi LOASilta pyytää pääsyä samaan asuntoon.

Yksityinen | 35m²| 1H + KT

Vuokra 510e/kk, lisäksi vesi ja autopaikka noin 30e/kk

Etäisyys koululta 1,2km

Etäisyys kaupoilta 500m

Yksityiselläkin puolella vuokrat ovat Lappeenrannassa alhaisia esimerkiksi pääkaupunkiseutuun verrattuna. Tämän asunnon parhaita puolia on asunnon valoisuus, ja kesäisin parveke tuo lisää asuintilaa. Lisäksi sijainti on hyvä – sekä kaupoille että yliopistolle on lyhyt matka, ja Saimaan maasto aukeaa heti oven edestä.