Opiskelijan tuki ja hauskuuttaja jo 30 vuotta – Enklaavi vahtii tulevien ekonomien etuja

LUT-kauppakorkeakoulu ja sen ainejärjestö Enklaavi täyttävät tänä syksynä 30 vuotta. Enklaavi on nähnyt vuosien varrella noususuhdanteet ja lamat – moni opiskelija on varmaan kokenut laskut myös Giggling ”Gemmi” Marlinissa tai Ylioppilastalon Kellarissa vietettyjen iltojen jälkeen.

Oli yhteiskunnallinen tilanne mikä tahansa, ainejärjestömme tutkitusti Suomen paras ilmapiiri on aina pysynyt yllä. Juuri yhteisöllisyys ja Lappeenrannassa vallitseva Skinnarilan henki ovat pitäneet huolta siitä, että monet valitsevat yliopistomme ja pysyvät täällä, vaikka kenties joidenkin mielestä kiehtovampiakin kaupunkeja on tarjolla.

Enklaavin keskeisiä tehtäviä on valvoa opiskelijoiden etuja, pitää yllä suhteita paikalliseen ja kansalliseen yrityskenttään sekä tarjota opiskelijoille tukea, apua ja tietenkin hauskanpitoa erilaisten tapahtumien muodossa. Enklaavin jäsen on samalla Suomen Ekonomien opiskelijajäsen. Enklaavin ja Suomen Ekonomien mentorointiohjelma on ollut erittäin suosittu, ja työelämässä jo toimivien ekonomien sparrattavaksi on mahdollista hakea myös syksyllä 2021.

Ainejärjestömme on noussut LUTin suurimmaksi ja aktiivisimmaksi killaksi. Tällä hetkellä Enklaavilla on noin 1 400 jäsentä. Moni Lappeenrannasta valmistunut on sitä mieltä, että kaupunki on opiskelijan kannalta täysin timanttinen. Täällä on kaikki, mitä opiskelija voi tarvita: opiskelijaystävälliset vuokrat, Kela-tuettu lounas ja elinikäiset ystävät.

Kuvassa LUT-yliopisto ja opiskelijoita

Ainejärjestön toiminta ei ole kuin ennen

Ensimmäinen asia, joka hyppää silmille selatessani vanhoja ainejärjestölehtemme Kyylefin sivuja, on ainejärjestötoiminnan ja koko opiskelijaelämän luonteen muuttuminen. Menneiden vuosien ainejärjestöaktiivit loivat kulttuurin ja perinteet, joita tällä hetkelle pidämme itsestäänselvyyksinä. Bileitä järjestetään yhä, ja niin tapahtumat kuin bileetkin ovat kasvaneet suuremmiksi sekä budjetiltaan että osallistujamääriltään. Ainejärjestön toiminta on kuitenkin muuttunut ammattimaisemmaksi, eikä juhlimisella ole enää niin suurta painoarvoa kuin ennen.

Toimintamme keskiöön on noussut varsinkin viimeisen parin vuoden aikana jäsentemme hyvinvoinnista huolehtiminen. Lisäksi olemme syventäneet suhdettamme yliopiston kanssa ja olemme aktiivisesti mukana kurssien kehittämisessä jäsentemme palautteen perusteella.

Erityisen suuren haasteen edessä tulee jatkossa olemaan meidän mahtavan opiskeluilmapiirimme ja -kulttuurimme ylläpitäminen, kun kaikki on mahdollista toteuttaa myös etänä. Läheinen sijainti pääkaupunkiseudun kanssa mahdollistaa paljon, mutta tarkoittaa sitä, että opiskelijoiden siirtyminen hyvissä ajoin ennen valmistumista lähemmäksi työpaikkoja on helpompaa. Toki tämä kertoo osaltaan siitä, että enklaavilaiset ovat haluttua työvoimaa ja töihin pääsee usein jo ennen valmistumista.
Aktiivista ainejärjestötoimintaa pyörittävät siis kandiopiskelijat; he saavat toiminnan kautta arvokasta työnomaista kokemusta, mutta maisteriopiskelijoiden aktivoiminen voi olla haasteellista.

Kuvassa Enklaavin Timo Oksanen

Jokainen työpaikka tarvitsee Skinnarilan henkeä

Enklaavi siirtyi uudelle vuosikymmenelle uudella strategialla. Tavoitteemme on palvella koko jäsenistöä ympäri Suomen niin etäyhteyksien välityksellä kuin ollen läsnä Lappeenrannan ja Lahden kampuksilla.

Haluan kiittää kaikkia järjestöaktiiveja ja jäseniämme, jotka ovat mahdollistaneet kaiken tämän. Ilman teidän työtänne, emme välttämättä olisi tässä vaiheessa vakavarainen, tunnettu ja haluttu ainejärjestö.

Suurin toiveeni Enklaavin puheenjohtajana on, että kaikki saisivat nauttia opiskelijaelämästä juuri sellaisella tavalla kuin itse haluavat ja hankkia yhtä ikimuistoisia kokemuksia kuin me vanhemmat tieteenharjoittajat.

Lappeenrannassa ja nykyään myös Lahdessa on rakennettu erityinen ilmapiiri ja yhteen hiileen puhaltamisen kulttuuri; Skinnarilan henki. Jokainen työpaikka ympäri maailman tarvitsee Skinnarilan henkeä. Jokainen työpaikka on kiitollinen saadessaan enklaavilaisen palkkalistoilleen. Ennen kaikkea, jokainen enklaavilainen on korvaamattoman arvokas.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Timo Oksanen

Hallituksen puheenjohtaja, Enklaavi ry.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *