Opiskelijoidemme suosituimmat sivuaineet

Opinnot yliopistossa koostuvat pää- ja sivuaineopinnoista, kieli- ja viestintäopinnoista, valinnaisista opinnoista ja opinnäytetyöstä. Usein opintoihin sisältyy myös harjoittelua. Sivuaineen eli sivuopintojen avulla opiskelija voi laajentaa pääaineen kautta saatavaa osaamista haluamaansa suuntaan.

LUTissa opiskelija voi valita oman sivuopintokokonaisuutensa eri koulutusohjelmien tarjoamista vaihtoehdoista. Osa koulutusohjelmista antaa opiskelijalle suosituksia, kun taas osa on rajannut sivuopintojen valikoimaa.

Sivuopinnot ovat pakollisia LUTin kandidaattiohjelmissa, mutta maisteriohjelmissa käytäntö vaihtelee: osassa ohjelmia sivuopintojen laajuinen kokonaisuus on sisällytetty syventymisopintoihin, jolloin erillistä sivuopintokokonaisuutta ei suoriteta. Osassa ohjelmia voi suorittaa laajan sivuopintokokonaisuuden, eli jatkaa kandidaattiopintojen aikana aloitettuja sivuopintoja myös maisterivaiheessa.

Mitkä ovat LUTin kandidaattivaiheen opiskelijoiden suosituimmat sivuopintokokonaisuudet? Kysyimme asiaa LUTin opintopalveluista, ja kokosimme alle suosituimmat sivuopintokokonaisuudet koulutusohjelmittain lukuvuonna 2022–2023.

Energiatekniikka:

 1. Energiatalous
 2. Ympäristötekniikka

 

Kemiantekniikka:

 1. Tuotantotalous
 2. Ympäristötekniikka
 3. Energiatekniikka

 

Konetekniikka:

 1. Tuotantotalous
 2. Energiatalous

 

Laskennallinen tekniikka:

 1. Ohjelmistotuotanto
 2. Tuotantotalous
 3. Liiketoimintaosaaminen

 

Sähkötekniikka:

 1. Teollisuuselektroniikka
 2. Energiatalous

 

Tietotekniikka:

 1. Tuotantotalous
 2. Liiketoimintaosaaminen

 

Tuotantotalous:

 1. Ohjelmistotuotanto
 2. Energia- ja ympäristötekniikan perusteet

 

Ympäristötekniikka:

 1. Tuotantotalous
 2. Energiatekniikka
 3. Liiketoimintaosaaminen

 

Kauppatieteet:

 1. Taloustiede
 2. Johtaminen
 3. Teknillinen matematiikka

 

Lisätietoa lukuvuoden 2022–2023 sivuopintokokonaisuuksista löydät LUTin opinto-oppaasta (valitse koulutusohjelma, jonka opintojen sisältöön haluat tutustua).

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *