Opiskelu on muutakin kuin luentoja – San Franciscon opintomatkan top 3

Meillä LUT:ssa opiskelu ei ole pelkkää luennoilla tai kirjastossa jököttämistä, vaan sen vastapainona on suuri tarjonta erilaisia tapahtumia sekä matkoja. Muun muassa kauppatieteiden ainejärjestö Enklaavi järjestää vuosittain ulkomaan ekskursion, jonka mukana ollaan viime vuosina suunnattu Pietariin, Uppsalaan, Budapestiin ja Berliiniin. Marraskuun puolivälissä lähdin Enklaavin matkaan San Franciscoon, ja mukaan tarttui opiskelijoita myös Tampereelta ja Vaasasta. Matkan järjestelyt oli toteutettu yhteistyössä Slushin kanssa, ja lentomatka taittuikin mukavasti ja nopeasti suoralla erityislennolla Finnairin uudella Airbus a350-koneella. Paikan päällä ohjelmassa oli sightseeingin lisäksi yritysvierailuja, shoppailua outleteissa sekä urheiluelämyksiä. Tässä tulee omasta mielestäni reissun TOP 3 lista:

1. Stanford University

Tämä jenkkien huippuyliopisto sijaitsee San Franciscon eteläpuolella Palo Altossa, jota myös Piilaaksoksi kutsutaan. Samalla alueella majailevat lukemattomat startupit sekä muunmuassa sellaiset yritykset kuin Google, Facebook, Apple, Netflix, Tesla ja Intel. Tätä yliopiston ja yritysmaailman kontaktia hyödynnetään puolin ja toisin tutkimuksessa ja opetuksessa, ja vierailullamme pääsimme kuuntelemaan vierailijaluennoitsijaa startupista, joka toimii kyberturvallisuuden ja hakkeroinnin parissa. Toisena esimerkkinä yritysten hyödyntämisestä on opiskelijoiden kerho, joka rakentelee avaruusrakettia ja pääsee testailemaan sitä paikalliselle lentokentälle, aika next level juttu! Stanfordin kampus on mielettömän suuri, ja sinne voi kuka tahansa mennä kiertelemään sekä kuluttamaan rahaa yliopiston huppareihin ja muihin tuotteisiin, joten tämä kohde kannattaa pitää mielessä.

ainonblogi

2. NBA-peli Golden State Warriors vs. Houston Rockets

Vaikka en itse olekaan erityisemmin koripallofani, tämä peli oli kyllä kokemisen arvoinen (myös sen puolesta, että vesipullo maksoi noin 7 euroa ja olut peräti 14). Paikallinen Golden State Warriors johtaa tällä hetkellä NBA pistetaulukkoa ja haastaja Houston Rockets on toisena. On siis varmaan sanomattakin selvää, että tunnelma hallissa oli aikamoinen ja katsomot ihan täynnä. Peli jatkui tasatilanteessa aina toiselle jatkoajalle asti, kunnes Rockets vei tällä kertaa voiton. Tässä lähes neljän tunnin spektaakkelissa ehtivät säännöt tulla tutuksi aloittelijallekin, vaikken vieläkään ymmärrä niin monen aikalisän merkitystä.

Ps. Suosittelen lämpimästi hankkimaan liput istumapaikoille.

15658982_1401000923243972_1193807139_o

3. Sightseeing

Viimeisenä päivänä lähdimme kaveriporukalla kiertelemään kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä, eikä sää olisi voinut olla parempi! Alla olevien kohteiden lisäksi voin suositella Ghiradelli Squaren putiikkeja ja kahvilaa (nam mitä jäätelöitä), Chinatownia (valitse kuitenkin ruokapaikka huolella) ja Painted Ladies -taloja Alamo Squaren kukkulalla.

ainonblogi1

Kuuluisa Golden Gate -silta yhdistää San Franciscon niemen muuhun mantereeseen pohjoisesta. Toisella puolella sijaitsee mm. Sausaliton alue, joka on kuulemma näkemisen arvoinen.

ainonblogi2

Kaupungin keskusta on erittäin mäkinen, ja ajelu cable carilla pitkin jyrkkiä katuja oli kuin vuoristoradassa!

ainonblogi3

Satama-alueen Pier 39 on paikallisen merileijonayhteisön mieluisin auringonottopaikka. Tosi söpöjä otuksia, mutta haiskahtavat kyllä aikalailla.

Kaiken kaikkiaan mielestäni on mahtavaa, että meille opiskelijoille tarjotaan mahdollisuuksia irtautua välillä Skinnarilan arjesta, ja suosittelen todella kaikille näihin mahdollisuuksiin tarttumista. Itselleni on näiltä reissuilta jäänyt käteen paljon – vaihdellen mielenkiintoisista yritysvierailuista kokemuksiin paikallisesta yöelämästä. San Franciscossa näkemäni huono-osaisten ja kodittomien ihmisten määrä puolestaan toi arvostusta suomalaiseen ja eurooppalaiseen yhteiskuntaan sekä avasi silmiä siitä, kuinka paljon maailmassa on vielä parannettavaa. Mutta jottei blogini lopu masentavaan sävyyn, haluan sanoa, että ennen kaikkea näissä reissuissa kiteytyy mahtava yhteishenki, hauskat muistot ja uudet kaverit!

– Aino Laineenoja, neljännen vuoden kauppatieteiden opiskelija