Opiskeluntäyteinen syksy

Juuso kirjoitti jokin aika sitten siitä, miten hänen syksynsä LUT:lla on lähtenyt käyntiin, joten ajattelin, että nyt olisi minun vuoroni.

Kuten otsikkokin kertoo, syksy on ollut todellakin opiskeluntäyteinen. Pari ensimmäistä viikkoa lusmuiltiin opintojen suhteen, mutta sen jälkeen todellisuus iski vasten kasvoja. Kun kaikki harkat, luennot ja harkkatyöt lasketaan yhteen, välillä tunnit tuntuvat loppuvan vuorokaudesta kesken.

Älkää nyt kuitenkaan pelästykö. Tämä syksy on ollut tähän mennessä elämäni parasta aikaa.

Uudet ihmiset

Fuksiviikkojen alussa vanhemmat opiskelijat sanoivat, että parasta on uusien  ihmisten tapaaminen ja heihin paremmin tutustuminen.   Aluksi en kuitenkaan uskonut sitä, sillä en ole mikään maailman sosiaalisin ihminen.

Ennakkoluuloni osoittautuivat taas kerran turhiksi, sillä samanhenkisiin tyyppeihin tutustuminen on todellakin ollut parasta koko syksyssä. Uusia kavereita löytää kyllä. Sitä on aivan turha etukäteen huolehtia ja jännittää.

9544584423_8c820b145d_k

Viikonloput

Kauempaa tuleville fukseille VR ja matkahuolto ovat tulleet tutuiksi jo heti näin alkusyksyn aikana. Joka viikonloppu opintotuki ei salli valtion rautateillä matkustella kotiin, varsinkin jos matkakulut suuntaansa nousevat yli 25:teen euroon. Kuitenkin olemalla aktiivinen ja kyselemällä, voi huokeampiakin matkustustapoja löytyä. Esimerkiksi kimppakyydit.

No mitäs sitten jos viikonlopuksi jää Skinnarilaan? Minulla itselläni sellaiset viikonloput ovat yleensä täynnä seuraavan viikon koulujuttujen tekemistä. Toisaalta kavereita jää aika usein samaan aikaan lappeen Rannoille, joten mahdollisia ovat myös ostosreissut keskustaan tai vaikkapa extrapitkä lenkki.

Ensimmäinen tenttiviikko

Minulla on yksi neuvo teille tuleville opiskelijoille. Aloittakaa se tentteihin valmistautuminen ajoissa, ettei tarvitse edeltävänä yönä opiskella hullun lailla.

Minä pelkäsin etukäteen sitä, kuinka vaikeita yliopiston tentit oikein olisivat. Voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että ne eivät todellakaan ole mitään rakettitiedettä, jos niihin on valmistautunut. Valmistautumisella tarkoitan lähinnä laskemista ja tietenkin teorian ainakin jonkin tasoista osaamista.

Ylioppilaskunna sivuilla on tenttiarkisto, jonka sopukoista löytyvät viime vuosina pidetyt tentit. Sieltä voi käydä tutkimassa vanhojen tenttien rakenteita ja viimeisenä iltana tarkistamassa, onko kyseisessä tentissä niin sanottuja ikivihreitä, eli suosikkikysymyksiä.

Jos on lukiossa jo tottunut tekemään hommia hyvien arvosanojen eteen, ei täälläkään ole mitään suurempia ongelmia saada kelpo arvosanoja. Minä esimerkiksi en tehnyt mielestäni mitään eri tavoin kuin lukiossa, ja hyvinhän se meni. Hommaa helpottaa siis se, että on jo lukiossa oppinut olemaan ahkera ja löytänyt oman toimivan opiskelutyylinsä. Älkää kuitenkaan huolestuko, kyllä sen oman toimivan opiskelutyylin ehtii muovaamaan vielä täälläkin.