Sivuaineena urheilu – Esittelyssä: Abitiimin Miia Ruuskanen

Moi!

Olen Miia Ruuskanen, 24-vuotias toisen vuoden kauppatieteiden opiskelija LUT:ssa. Olen kotoisin Helsingistä ja asuinkin siellä syksyyn 2014 asti, kunnes muutin Lappeenrantaan. Perheeseeni kuuluvat Australiaan karannut pikkusisko, josta piti myös tulla kauppatieteilijä, sekä vanhemmat. Olen kyllä aina halunnut myös lemmikin ja olenkin edelleen hieman katkera siitä, ettei sellaista perheeseemme koskaan hankittu. Koulun ulkopuolinen aika kuluu suurimmaksi osaksi urheilun ympärillä; harrastan crossfitiä kuudesti viikossa ja ensimmäiset kilpailuni ovat marraskuun lopussa. En malta odottaa! Lopulla ajallani yritän lukea kirjoja, laulan seinilleni ja hengailen ystävieni kanssa.

miian_esittely2

Kirjoitin ylioppilaaksi Helsingin ranskalais-suomalaisesta koulusta keväällä 2010. Hain Helsingin oikeustieteelliseen vuosina 2010 ja 2011 vielä tulevaisuuden haaveita selvitellessäni. Noiden hakukertojen jälkeen oivalsin kauppatieteiden olevan minulle paljon parempi ala. Hakukeväiden välissä ja ohella työskentelin Hesburgerissa muutamia vuosia esimiestehtävissä. Lisäksi kertyi kokemusta myyjäntyöstä Stadiumissa, jossa jatkoinkin fuksivuonna opintojen ohella työskentelyä viikonloppuisin.

Keväällä 2014, näin helsinkiläisenä, ensisijaisena vaihtoehtona kauppatieteellisen yhteishaussa oli luonnollisesti Aalto-yliopisto. Toiseksi hakukohteeksi valitsin LUT:n, jossa minua kiinnosti monikin asia: LUT on myös äitini opiskelupaikka, Lappeenranta ei ole kovinkaan kaukana Helsingistä ja lisäksi yliopistossa yhdistyvät tekniikka ja kauppatieteet. Lappeenrannassa sijaitsee myös yksi Suomen parhaista crossfit-saleista. Tällä oli myös merkittävä rooli hakukohteen valinnassa, näin lajiin hullaantuneelle. Kolmannella lukukerralla uurastus palkittiin ja LUT:n kauppiksen ovet aukesivat myös minulle.

miian_esittely4

Sain kämppähaussa heti yksiön ja loppukesä pohdittiinkin sisustusratkaisuja ja hypetettiin alkavaa opiskelua. Tyynen pinnan alla minua jännitti kuitenkin paljon; todella paljon. Olin aika arka vielä vuosi sitten; minua pelotti todella paljon muuttaa pois vanhempien luota ja vieläpä toiselle paikkakunnalle, josta en tuntenut juuri ketään! Minulla oli vain kaksi tuttua Lappeenrannassa, joista toinen oli myös kauppatieteiden fuksi. Tiesin kyllä, että äärimmäisen kriisin keskellä voisin toki tukeutua häneen. Minua pelotti eniten etten sopeutuisi joukkoon, sillä en ole tyyppiä rellestävä opiskelijanuori. Pelotti etten saa ystäviä ja jään yksin. Huoleni osoittautuivat heti ensimmäisestä koulupäivästä lähtien aivan turhiksi. Kaikkia muitakin pelotti! Minulle oltiin sanottu monilta eri tahoilta ennen muuttoa, että kukaan ei jää yksin ja kavereita saa varmasti, mutta eihän sellaista usko ennen kuin itse kokee.

miian_esittely3

Ensimmäisenä päivänä meidät jaettiin tutor-ryhmiin. Yhdestä oman ryhmäni tytöstä muodostuikin fuksivuoden aikana yksi parhaista ystävistäni. Parhaat muistot fuksivuodelta voisivat olla vapun juhlinta ja äärimmäisen hauskat fuksiviikot; Itselleni parhaimpina muistoina pidän kuitenkin yhteisiä hetkiä ystävien kanssa. Niitä hetkiä, kun istutaan koulun kirjastolla koko päivä, yritetään yhdessä selättää jotain tenttialueita ja kaikkia väsyttää niin paljon, että läppä on ruokottoman huonoa ja kaikki mahdollinen naurattaa.

Olen saanut äärimmäisen paljon ystäviä LUT:sta, vaikka omistan aikaani paljon urheilulle enkä sen takia käytä alkoholia juurikaan. Olen saanut olla LUT:ssa ja ystäväpiirissäni aina oma itseni. Ilmapiiri on aivan mieletön ja ketään ei jätetä yksin. En ole koskaan elämässäni, en koulussa, työpaikoilla tai missään muuallakaan, kokenut vastaavanlaista yhteisöllisyyttä kuin täällä Lappeenrannassa. Kasvoin henkisesti fuksivuoden aikana todella paljon. Pääsin arkuudestani ja suojakuorestani eroon, mistä olen äärimmäisen ylpeä ja onnellinen. Olen saanut rohkeutta tavoitella unelmiani, tästä esimerkkinä pääsy Abitiimiin ja kesätyö Roviolla Angry Birdsien keskellä.

miian_esittely5

Tulevaisuuden haaveinani on saada tenteistä enemmän kolmosia kuin kakkosia, opetella tekemään hommia jo kesken periodin eikä vasta viikkoa ennen tenttiä (tai paria päivää…) ja nostaa 100 kg maasta.

Torstaina voit lukea täältä samasta blogista, kuinka onnistun sovittamaan koulun ja aikaa kuluttavan crossfitin.

Jos haluat kysyä multa jotakin LUT:sta, niin pistä viestiä vaikka somessa!

Facebook: Miia Ruuskanen

Instagram: @miiar