Skinnarila Cribs II

Onneksi olkoon! Valintakokeet ovat menneet loistavasti, pisterajat ovat ylittyneet ja kohta postilaatikosta kolisee paksu kirje. Tämä on ensimmäinen askel. Toinen askel useimmilla on yliopistoon lähtiessä muutto pois isin ja äiskän puurokattiloiden ääreltä. Heti hyväksymiskirjeen saatuasi lyöt asuntohakemukset sisään ja jäät odottelemaan vastausta pelonsekaisin tuntein. lappeen Rantaan tullessasi pelkotilat voit jättää taaksesi. Me takaamme sinulle asunnon.

Melko mieletöntä, eikö?

Suurin osa LOAS:n asunnoista sijaitsee parin kilometrin säteellä yliopistostamme, niin kutsutulla Skinnarilan alueella. Halukkaat voivat tietysti hakea asuntoa muualtakin lappeen Rannasta, keskustasta tai sitten vaikkapa kasarmialueelta.

Tässä blogissa keskitymme kuitenkin Skinnarilan kämppiin. Napsimme jokaisesta kohteesta vaihtelevan  skaalan asuntoja soluista aina perhekaksioihin. Astukaa peremmälle!

Laserpuisto

Laserkatu 3

Ensimmäinen kohteemme on lähimpänä yliopistoa. Laserin kämpät ovat vain reilun 100 metrin päässä LUT:sta. Räntäsateisinakin päivinä luennolle pääsee kivuttomasti. Kampuksemme helmi ”G” sijaitsee myös konttausetäisyydellä. Katsahdimme nimettömänä pysyttelevän koneteekkarin soluhuonetta. Laserin solut ovat mukavan avaria ja yhteen soluhuoneeseen mahtuukin helposti yhdistetty makuu-työ-olohuone. Solukaksioissa on yhteinen keittiötila sekä kylpyhuone ja erillinen wc.

Skinnarila 1

Skinnarilankatu 28

”Kakskasin” trademarkki on sisäpihan beachvolley- kenttä, jota nyttemmin varjostaa vastikään täyteen loistoonsa noussut LOASin Seppo. SK28:n asuntokohteet ovat viihdyttäviä ja valoisia, lattialla komeilee vaalea laminaatti ja kylppärit on laatoitettu. Kakskasilta löytyy asuntokohteita soluasunnoista saunallisiin kaksioihin ja jopa kolmioihin. Vuokratasoltaan hieman tyyriimpi kuin Laser. Koululle kakskasilta on reilut 200 metriä.

Skinnarila 2

Teknologianpuistonkatu 4

Jatkojen, etkojen tai muutenvaanbileiden mekka, Tekno. Neloselta (Teknoja on 2 ja 4) löytyy kahden hengen soluja ja myös LOAS:lle harvinaisempia kolmen hengen solukämppiä. Tekno kakkosella on tarjolla myös asuntoja yksineläjille. Koululle Teknoilta taapertaa nelisensataa metriä.

Kotaniemi

Tervahaudankatu 1

Now we’re talking. ”Kotiksen” kämpät ovat opiskelijoidemme keskuudessa haluttua kamaa. Yksiötkin ovat tilavia ja lihavimman rahapussin omaaville Kotaniemessä on elin tilaa myös saunallisissa kolmioissa ja kaksioissa. Vetonaulana suuressa osassa asuntoja on huikea Saimaanäköala. Asuntojen sauna- ja kerhotilat sijaitsevat talon kattohuoneistossa. Mikäs sen mukavampaa, kuin istuskella terassilla saunan jälkeen huurteinen huulilla katsellen samalla Saimaan liplattelua. Vuokrataso on tästä syystä Kotiksen luukuissa hieman muita korkeammalla. Kotaniemen kämpät sijaitsevat kadun toisella puolella Teknoja vastapäätä ja koululle niistä pääseekin yhtä sutjakkaasti.

Punkkeripari

Punkkerikatu 1
Punkkerikadun varressa on kaiken kaikkiaan neljä asuntokohdetta, PK1, PK2, PK5 sekä PK7. Filmiä säästääksemme dokumentoimme Punkkerikaduista ykköskohteen ja blogipläjäyksemme ensimmäisen perheasunnon. PK1:llä pystyy myös huokean vuokratason ansiosta asustelemaan kaksiossa yksiön sijaan, jos niin halajaa. Punkkerimäen asunnot ovat Skinnarilan Vapaa Valtion rajalla ja näiden liepeille eksyykin välillä aboriginaali jos toinenkin. Merkittävimpiä maamerkkejä Peekoiden lähettyvillä ovat paikallinen ravitsemusliike ”Iltatähti”, PK5:n sauna- ja kerhotilat, joissa järjestetään useita sauniksia sekä Punkkerimäki, jota komistavat kiltojemme ja kerhojemme logot. Koululle (hieman PK:sta riippuen) taittaa matkaa noin kilometrin verran.

Punkkeririvi

Linnunrata 10

Linnunradan luhtitalot ovat mukava vaihtoehto niille, jotka haluavat lähelle kauppoja ja koulua, ne siis sijaitsevat suurin piirtein näiden puolivälissä. Etenkin yksiöiden layoutti on mukava erillisellä keittiöllä ja olkkarimakkarikombolla. Alemman kerroksen asunnoissa on mukava pihatason parveketerassi, joilla usein näkee grillien lämpeävän. Koulu-Linnunrata akselilla on matkaa noin 1,5km.

Orion 5

Kaivosuonkatu 1
Orionilla on asuntokohteita 6 kappaletta. Asunnot on nimetty tuoreusjärjestyksessä, jossa 1 on vanhin kohde ja 6 uusin. Orion 6:lla voit asustella perheasunnoissa tai yksiöissä. Kohteen uutuus näkyy ja tuntuu, asunnot ovat todella siistejä ja valoisia. Orion 1,2 ja 3:n erottavan metsäkaistaleen puolella 6:n kanssa ovat myöskin Orion 4 ja 5- kohteet. Orion 4:llä on mahdollista asustella mm. allergia-asunnoissa, jos koirankarvat tai pölyhiukkaset kiusaavat. Kutoselta matka yliopistolle on vajaa pari kilometriä, mutta kauppojen palvelut ovat vajaan 500 metrin päässä.

Orion 3

Korpimetsänkatu 6-8

Vanhempien Orionien tuorein tulokas. Orion 3 sijaitsee kauppojen kupeessa ja koulullekin pääsee kävellen vartissa. Kolmosen asunnot ovat näpsäkän kokoisia ja asustella voit yksiöissä, soluissa tai jopa perheasunnossa (yhdestä löytyy jopa sauna).

Orion 2

Korpimetsänkatu 10

Orion kakkosessa voi asustella kahdessa erityyppisessä talossa, luhtitaloissa tai normaalissa kerrostalossa. Asumismuotoja on vaihtelevasti soluista perheasuntoihin.
Asuitpa missä asuntokohteessa tahansa, on opiskeluasuminen lappeen Rannassa mahtavaa ja viihtyisää.  Saunailtojen tai spontaanien ruokakestien järkkääminen on helppoa, kun kaverit asustelevat useimmiten joko alemmassa kerroksessa tai pihan poikki. Koulujen ja muiden palveluiden läheisyys tekee asumisesta helppoa ja vaivatonta. Vaativaankin makuun löytyy sitten vaikka hieman toisenlaista opiskeluasumista.
Tervetuloa asustelemaan Skinnarilaan!

Tsekkaa myös viime vuoden kämppäblogi!

Tsekkaile LOAS:n asuntokohteet kartalla

Tietoa vuokrista ja vuoden 2013 vuokrataulukkoValokuvat: Lauri Mäki Video: Ville Jahn

19 Comments

 1. Joistain kämpistä löytyy näköjään eriväristä seinää. Onko ihan loasin käsialaa vai saako noita itse maalailla?

  • Itse asiassa noita seiniä ei saisi maalailla itse, vaan LOAS maalauttaa seinät pyydettäessä. Emme ole tiedustelleet, onko niitä mahdollista somistella eri sävyillä. Videon asunnon somistukseen on siis käytetty hieman erivapauksia. Asunnot täytyy kuitenkin luovuttaa pois alkuperäisessä kunnossa, joten seinät on maalattava valkoisiksi muutettaessa.

 2. Onks noi solut ihan tyhjiä niihin muutattessa vai onks siel jotain peruskalusteita valmiina ulkopaikkakunnalta muuttaneille?

 3. saako solukämpän kylppäriin laittaa/laitettua yhteisen pyykkikoneen?

  • mites tiskikone sitten? sen ymmärtää että pienissä kämpissä ei ole tilaa pyykkikoneelle mutta onhan sille tiskikoneelle sentään tilaa kaikissa kämpissä? tuskin kuitenkaan valmiina on

  • Tiskikoneelle ei valitettavasti ihan joka kodista löydy omaa paikkaa keittiöstä. Onpa noita tosin joillakin luovilla sisustajilla näkynyt kylppärissäkin…

  • no mistäs tietää mistä kämpistä sellaiselle sitten löytyy tilaa, että osaan hakea sellaiseen?

 4. Onko uudella opiskelijalla mitään mahiksia saada yksiötä, jos laittaa asuntohakemuksen jo toukokuun lopussa?

  • Toki on, mutta se riippuu paljon siitä kuinka paljon niitä on vapaana. Uudet fuksit menevät kaikkien muiden asunnonhakijoiden ohi. Jokaikiselle LOAS ei kuitenkaan pysty yksiötä tarjoamaan.

 5. Sattuuko teillä olemaan kuvia myös muista, Skinnarilan ulkopuolella olevista LOAS-asunnoista? Minua mietityttää myös se, että onkohan paikallisen ihan mahdotonta saada asuntoa ensisijaisesti ulkomaalaisille opiskelijoille tarkoitetusta kerrostalosta?

  • Ikävä kyllä meillä ei ole kuvaa muista kohteista, mutta LOAS:n sivuilta löytyy pohjapiirrustukset kaikista kohteista. Mahdotonta se ei ole ja näitä tapauksia on ollutkin. Asia hoituu parhaiten sillä, että soitat LOAS:lle ja kysyt asiasta.

 6. Millaistahan lattiamatsku mahtaa olla Sepon yksiöissä sekä makkarissa, että kylppärissä? Näissä ilmeisesti paikat sekä astianpesukoneelle keittiössä ja pyykkärille kylppärissä?

  • Hoi! Pesukoneille löytyy paikat. Lattiamatsku on ”laminaatinnäköistä muovia”. Kylppärissä laattapinnoitus. Siis sellainen neliönmuotoinen ja kova, ei sitä bileidenjälkeistä. Jos haluaa tarkempaa tietoa mitoista, koneiden asennuksesta yms. niin rohkeasti vaan LOAS:n puoleen yhteyttä :). Tervetuloa Skinnarilaan!

Jätä meille kommentti