Skinnarila Cribs III

Nyt on jälleen aika päästä kurkistamaan opiskelijoidemme asuntoihin! Opintojen alkaessa pääsee moni teistä vihdoin muuttamaan omaan asuntoon ja Lappeenrannan kaupunki tekee tämän helpoksi 100% Asuntotakuun turvin. Kaikki opiskelupaikan saaneet saavat siis varmasti asunnon ja tämä on erittäin ainutlaatuista!
Tänä vuonna pääsimme tutustumaan kuuteen eri LOASin kohteeseen – kahteen soluasuntoon, kahteen yksiöön sekä kahteen perheasuntoon, jotka esittelemme seuraavaksi. LOASin kohteissa on erityisesti mainittavaa se, että yleensä vuokra sisältää jo suoraan veden, sähkön sekä 100Mb netin!

Laserpuisto

_UT_5414

Vuokra: 315e

Matka yliopistolle: 50m

Matka kaupoille: 1,5 km

_UT_5409

Lähimpänä yliopistoa sijaitsevat Laserpuiston opiskelija-asunnot. Iida  asuu kahden hengen solussa tällä hetkellä Emmin kanssa. Laserin soluasunto koostuu yhteisestä eteisestä, keittiöstä, WC:stä, kylpyhuoneesta sekä kämppisten omista huoneista.

_UT_5462

_UT_5415

_UT_5458

_UT_5453

Asunnon parhaita puolia ovat Iidan mukaan sijainti aivan koulun vieressä, asunnon tilavuus sekä suuri kylpyhuone. Sen sijaan miinusta Iida antaa pintojen kulumille, sinertävälle lattiamatolle sekä sinisille keittiön kaapinoville.  Soluasumisesta Iidalla ei ole mitään pahaa sanottavaa. Päinvastoin kämppikset ovat olleet todella kivoja!

_UT_5426

_UT_5448

Skinnarila 1 aka SK28

_UT_5578

Vuokra: 315e

Matka yliopistolle: 200m

Matka kaupoille: 1,5 km

_UT_5586

Myös toinen kohteemme Skinnarila 1 sijaitsee aivan yliopistomme vieressä. Pääsimme tutustumaan Paulan sekä hänen kämppiksensä Helenan soluasuntoon. Tämäkin asunto koostuu samalla kaavalla yhteisestä eteisestä, keittiöstä, kylpyhuoneesta ja kummankin omasta huoneesta.

_UT_5593

_UT_5604

_UT_5638

Paulasta asunnon parhaita puolia ovat asunnon loistava kunto (asunto on peruskorjattu vuonna 2008), aamuauringon paistaminen makuuhuoneeseen, tyylikkäät laminaattilattiat sekä sijainti lähellä yliopistoa. Asunnon huonompi puoli Paulasta on olohuoneen puuttuminen ja myös säilytystilaa voisi olla enemmän.

_UT_5609

_UT_5636

_UT_5635

_UT_5620

Myöskään Paulalla ei ole mitään valittamista soluasumisesta. Hän on viihtynyt erittäin hyvin ja haluaakin asua samassa asunnossa valmistumiseensa saakka.

LOASin Seppo

_UT_5483

Vuokra: 410e (ei sisällä sähköä)

Matka yliopistolle: 200m

Matka kaupoille: 1,5 km

_UT_5478

Seuraavaksi tutustumme vuonna 2013 valmistuneeseen LOASin Seppoon, joka koostuu 70 opiskelijan yksiöstä. Esittelyssämme on tällä kertaa  oma asuntoni, eli Abitiimin Lauran asunto. Asunto koostuu eteisestä, kylppäristä sekä avarasta keittiö/olohuone/makuuhuone tilasta.

_UT_5487

Asunnossa parasta on, että kaikki asunnossa on uutta ja siten kaikki pinnat ovat hyvässä kunnossa.  On mukavaa etteivät kaikki seinät ole valkoisia, vaan pinnat ovat eri ruskean sävyisiä. Myös kylpyhuoneen tilavuus on plussaa. Asunnon ilmansuunnat ovat hyvät, sillä aurinko paistaa asuntoon koko päivän, eli valoa riittää. Huonoja puolia asunnosta on vaikea keksiä. Joskus musiikkia kuuluu naapuriasunnoista, mutta sekään ei ole oikeastaan häirinnyt. Kaiken kaikkiaan olen ollut erittäin tyytyväinen asuntoon!

_UT_5537

_UT_5481

_UT_5509

Opiskeluideni alettua asuin lähes koko ensimmäisen vuoden soluasunnossa keskustassa. Muutin yksiöön heti LOASin Sepon valmistuttua, sillä halusin asua lähempänä koulua. Halusin myös mieluummin asua yksiössä kuin solussa, vaikka soluasumisessa ei sinänsä mitään vikaa ollutkaan.

_UT_5497

_UT_5531

Koljonlinna

_UT_5543

Vuokra: 496e

Matka yliopistolle: 6km

Matka kaupoille: 200m

_UT_5540

Toinen esittelemämme yksiö on Oskarin yksiö Lappeenrannan keskustassa. Asunto koostuu eteisestä, kylpyhuoneesta sekä erittäin tilavasta keittiöstä ja olohuone/makuuhuoneesta. Asuntoa on vaikea käsittää yksiöksi, sillä tuntuu kuin asunnossa olisi kaksi huonetta keittiön ollessa hiukan erillään makuuhuone/olohuoneesta.

_UT_5556

_UT_5552

Oskarista asunnon parhaita puolia ovat juuri tilavuus ja sijainti keskustassa. Oskari haluaa asua keskustassa, sillä hänestä on kiva asua hiukan erillään yliopistosta ja kaikki palvelut kuten kaupat, ravintolat ja kuntosalit ovat lähellä. Vaikka yliopistolle on pidempi matka, on sinne helppo kulkea bussilla. Asunnon huonompia puolia ovat, että talvella asunnossa on hiukan kylmä ja välillä liikenteen melu häiritsee aamuisin.

_UT_5548

_UT_5558

_UT_5568

Oskari pääsi muuttamaan kyseiseen yksiöön heti opintojen alettua Lappeenrannassa. Hänestä asunnon saaminen oli helppoa ja hän pitää asunnostaan paljon.

Orion 6

_UT_5650

Vuokra:  kahdelta hengeltä yhteensä 640e + autopaikka 4e

Matka yliopistolle: 1,5 km

Matka kaupoille: 500m

_UT_5653

_UT_5651

Seuraavaksi tutustumme pariin perheasuntoon ja niistä ensimmäisenä Orionin Kitin ja hänen poikaystävänsä Joonaksen asuntoon. Lisäksi heillä on Ruka-niminen koira. Asunto on erittäin tilava ja koostuu eteisestä, kylpyhuoneesta, avonaisesta keittiö/olohuoneesta sekä makuuhuoneesta.

_UT_5660

_UT_5679

Kitistä asunnossa parasta on erillinen vaatehuone ja ylipäätään asunnon avonaisuus keittiön ja olohuoneen ollessa yhtenäistä avaraa tilaa. Miinusta asunnossa saa muovilattia ja se, ettei seiniä voi maalata oman halun mukaan.

_UT_5647(1)

_UT_5666

Kysyimme tuottiko koira ongelmia asunnon saannissa, mutta Kiti kertoi ettei koira haitannut ollenkaan, sillä LOASilla on erikseen pari allergiataloa, joihin lemmikkejä ei saa viedä. Muuten lemmikit eivät rajoita asunnon saantia.

_UT_5696

Kotaniemi

_UT_6017

Toinen perheasunto sijaitsee aivain yliopiston lähettyvillä suositulla paikalla Saimaan rannan tuntumassa. Tässä perheasunnossa asuu Abitiimin Kalle  ja hänen tyttöystävänsä Miisa. Asunnossa riittää tilaa, sillä se käsittää eteisen, keittön, olohuoneen, kylpyhuoneen, saunan ja kaksi makuuhuonetta.

_UT_5980

Vuokra: kahdelta hengeltä yhteensä 780e

Matka yliopistolle: 200m

Matka kaupoille:  n. 1,5km

_UT_6004

Kalle pitää erityisesti juuri asunnon sijainnista, näköalasta Saimaalle, koosta sekä tietysti omasta saunasta. Haittapuolina hän mainitsee hyvistä puolista johtuen asunnon suosion esimerkiksi bileiden pitopaikkana.

_UT_6008

_UT_6023

Aikaisemmin Kalle asui LOASin Orionilla  soluasunnossa hyvän kaverinsa kanssa.  Myös soluasunnossa riitti hänen mielestään hyvin tilaa ja varsinkin lyhyt etäisyys kaupoille oli entisen asunnon ehdottomia hyviä puolia. Lisäksi yhteiselo kaverin kanssa sujui mutkattomasti.

_UT_6024

_UT_5987

Muihin LOASin asuntokohteisiin pääset tutustumaan täältäLOASin kohteiden lisäksi asunnon voi hankkia myös esimerkiksi yksityisiltä markkinoilta.

_UT_5965

Skinnarilassa viihtyy hyvin, ja jokaiselle löytyy varmasti Lappeenrannasta sopiva asunto.

Kuvat © Jami Pankakari

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *