Skinnarilan Henki

Skinnarilan Henki. Se on jotain, jota on todella haastavaa täysin kuvailla. Skinnarilan Henki on jotain sellaista, joka on vain itse koettava. Henki asustelee kampuksellamme jokaisessa teekkarissa ja kylterissä. Alle olemme yrittäneet koota joitakin tapahtumia ja ilmiöitä, joissa Skinnarilan Henki on ollut jollakin tavalla läsnä.

Aloitetaan helpolla eli maallisella mammonalla. Eräs nuori teekkarin alku oli myynyt arpalippuja kampuksen opiskelijatapahtumassa. Arpajaiset sinällään olivat menestys ja toiminta toi tuloja useita satoja euroja. Tämä kyseinen teekkari onnistui kotimatkallaan hukkaamaan tuotot. Aamulla hän kuitenkin tajusi tilanteen ja sen vakavuuden. Hän lähti kuumeisesti metsästämään rahoja, niitä kuitenkin matkalta löytämättä. Viimeisenä keinona teekkari kävi kysymässä kärsinyttä kirjekuorta yliopiston infosta. Kaikeksi yllätyksekseen infosta hänelle ojennettiin kirjekuori joka sisälsi kaikki yön tuotot!

Samantyyppisen helpotuksen sai kokea myös rakas henkilökuntamme. Kesän vastustamaton huuma sai pään niin pyörälle, että noustessaan mopon kyydistä ja suunnistaessaan tekemään uusia urotekoja työpöytänsä ääreen, hän onnistui hävittämään mopon avaimet. Avaimet olivat ”onneksi” merkitty erittäin selvästi muovisella läpyskällä ja ne oli helppo yhdistää tähän trendikkääseen menopeliin. Avaimet oli kuitenkin palautettu mopon penkille odottamaan päivän päättymistä ja kotiin lähtöä. Tavaroiden kadottaminen ei siis aina johda surulliseen lopputulokseen.

306945_10151244062217168_1141935761_n

Myös eräs tarina kertoo että aikoinaan yliopistolla sijaitsi opiskelijoiden prujikset, joissa opiskelijat säilyttivät henkilökohtaisia tavaroitaan. Eräs opiskelija oli laittanut käyttämättömän VR:n junalipun ilmoitustaululle, josta hän oli käyttänyt meno-paluu-lipusta vain meno matkan. Hän ajatteli myydä toisen matkan opiskelijaystävälliseen hintaan jollekulle toiselle opiskelijalle. Myynti-ilmoituksessa oli käyttämätön lippu klemmarilla kiinni paperissa, jossa luki lipun hinta ja myyjän nimi. Muutaman päivän kuluttua lippu oli hävinnyt ja pyydetty rahasumma löytyi myyjän prujislaatikosta.

Sitten pari vähän erikoisempaa esimerkkiä. Eräs naishenkilö oli päättänyt suunnata juhlien jälkeen yöllä kotiin. Matkaa ei kuitenkaan tarvinnut taittaa yksin, sillä reipas henkilömme päätti auttaa myös toisen tuupertuneen juhlijan kotiin. Tarinan päähenkilö ei erityisemmin häntä tuntenut eikä näin hänellä ollut ystävän velvollisuutta auttaa tuupertunutta mötköä kotiin. Siitä huolimatta matkaa alettiin taittaa kylmän Siperian tuulen tuiverruksissa alkukeväällä. Onneksi matkan taittamisen helpottamiseksi löydettiin pulkka, jotta kantaminen vältettäisiin. Päättäväisyydestä tosin kertoi se, että kaikki pääsivät lopulta omaan sänkyyn, vaikka lunta maassa ei ollutkaan ja pulkka ei varsinaisesti luistanut.

9534128571_bf7bbec82c_h

Eräässä tarinassa harmituksen määrä oli valtaisa kun hauskan illan päätteeksi avain ei meinannut millään sopia kotioven lukkoon. Onneksi tämä ponnekas yrittäminen kantautui sisälle asti ja ovi tultiin avaamaan. Nyt sitä vihdoin pääsisi rankan päivän päätteksi sohvalle lepäämään. Aamu tuli ja sen mukana syvä hämmennys. Paikka ei tuntunut aivan omalta. Pienen pähkäilyn ja parin ärräpään jälkeen tulikin kova kiire ulos. Nyt nimittäin ei ollut hajuakaan missä sitä tuli vietettyä yö. Kämppä näytti todella tutulta, ainoastaan kalusteet sekä sohva, millä yö vietettiin, tuntuivat hitusen vieraalta. Sitten aukesikin toisen huoneen ovi ja reipas ”Huomenta” kajahti ilmoille sekä hilpeä nauru. Uninen päähenkilömme hieman hätääntyneenä kyseli, että missä hän mahtaa tällä hetkellä olla. Kävi ilmi että kerroksen liian alhaalla. Syy tähän oli se, että kova yritys päästä sisään ja määrätietoinen päättäväisyys sohvalle nukkumaan oli niin suuri, että ystävällinen, mutta tarinalle vielä tuntematon urho päätti majoittaa hieman sekavan, täysin vieraan tyypin kotisohvalleen.

Hyvä henki niin opiskellessa kuin opiskelukulttuurissa ovat Lappeenrannassa opiskelun suola. Se ylipäätään määrittää vahvasti meiltä valmistunutta DI:tä tai KTM:ää. Henki kattaa yli ainerajojen ja tekee monipuolisten kontaktien luomisesta hyvin helppoa. Tässä muutama esimerkki siitä mitä tuo henki ainakin on. Kuten alussa totesimme on Skinnarilan Henki hankalaa pukea sanoiksi. Se on vain itse koettava.

9606803118_06f6043d1c_h

3 Comments

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *