Suomen paras kauppatieteiden yhteishenki syntyy jo ensimmäisellä viikolla

Kauppatieteiden fuksit eli opintonsa aloittavat opiskelijat saavat jo ensimmäisellä viikolla kokea, mitä kuuluisa Skinnarilan henki tarkoittaa. Academic Adventure -päivä on yksi orientaatioviikon kiitetyimmistä tapahtumista, jossa luodaan koko opiskeluajan kestäviä ystävyyksiä.

Janika Tuomola seisoo miltei ihmisen korkuisen lautakasan päällä, ihan reunalla ja selkä tyhjyyttä kohti. Hänen allaan seisoo joukko muita fukseja, asetelmassa kädet valmiina ottamaan kiinni.

Ottavathan he varmasti kiinni?

Kyllä, kyllä ottavat.

Tuomola kaatuu reunan yli, kiljahdus, ja koppi.

Tuomola lepää tukevasti vastaanottajien käsivarsien päällä. Hetki, ja hän on taas seisomassa, tällä kertaa jalat tukevasti maassa.

”Koko kroppa reagoi jännitykseen, ja siitä se kiljahduskin tuli. Se oli jännittävää mutta ihanaa”, hän sanoo.

 

Jännitystä ja itsensä ylittämistä

Jännitys, itsensä ylittäminen, luottamus, ryhmähenki. Siitä on kyse kauppatieteiden kandidaattiohjelman fukseille järjestetyssä Academic Adventure -tapahtumassa.

Academic Adventure on joka vuosi järjestettävä ryhmäytymistapahtuma. Tänä vuonna se järjestettiin Asinsaaren leirikeskuksessa Lappeenrannassa jo 21. kertaa.

Päivän ohjelmassa on erilaisia tehtävärasteja, ulkona olemista, syömistä ja uusiin opiskelijakavereihin tutustumista. Tapahtumapäivä huipentuu kampuksella järjestettävään iltaohjelmaan sekä jatkoihin. Academic Adventure on yksi kauppatieteiden fuksiviikon kiitetyimmistä tapahtumista.

”Täällä saa ylittää itsensä. Oma roolini vuosi sitten oli sellainen, että se toi kylmät väreet pelkästä jännityksestä ja onnistumisen tunteesta. Nykyiset kaveriporukkani ovat pitkälti muodostuneet Academic Adventuren pohjalta”, kertoo kauppatieteiden toisen vuoden opiskelija Samuli Saukkonen.

Saukkonen on paikalla tuutorina, siis fuksien ohjeistajana, neuvojana ja oikeana kätenä.

Myös Martin Böss on tuore tuutori.

”Minut toivotettiin vuosi sitten niin tervetulleeksi, että halusin antaa oman osani nyt takaisin. Tämä on mahtava tapahtuma, ja se kestää riittävän pitkään niin, että jännitys sulaa ja ihmiset todella oppivat tuntemaan, luottamaan ja tsemppaamaan toisiaan”, Böss sanoo.

Suomen paras opiskeluilmapiiri kaikista kauppakorkeakouluista

LUT-kauppakorkeakoulussa on todistetusti poikkeuksellisen hyvä yhteishenki. Suomen Ekonomien tuoreimman kyselyn mukaan LUT-kauppakorkeakoulussa on Suomen paras opiskeluilmapiiri kaikista Suomen kauppakorkeakouluista.

LUT-kauppakorkeakoulun koulutusohjelmavastaava Hanna Salojärvi kertoo, että hyvään opiskeluilmapiiriin on tarkoituksella panostettu.

”Me olemme tiivis yhteisö ja meillä on paljon aktiivista kiltatoimintaa sekä muita aktiviteetteja. Ensimmäisten viikkojen aikana uudet fuksit saavat käytännössä kokea, mitä Skinnarilan henki tarkoittaa.”

Skinnarilan henki on käsite, eikä sitä ole helppo kuvailla. Se pitää kokea. Yksinkertaistettuna se tarkoittaa sitä, että kaikkia autetaan eikä kukaan jää yksin.

Salojärvi kertoo, että moni opiskelija antaa koululle kiitosta perusteellisesta ja hauskasta orientaatioviikkojen ohjelmasta. Myös opiskelijoiden pysyvyys koulutusohjelmassa on ollut hyvää.

”Ne opiskelijat, jotka meille tulevat, myös pysyvät täällä. Hyvin harva opiskelija lähtee pois kesken koulutusohjelman tai kandivaiheen jälkeenkään.”

Academic Adventure -tapahtuman idea on rakentaa yhteisöllisyyttä ja saada opiskelijat positiivisella tavalla ylittämään itsensä erilaisilla tehtävärasteilla.

”Samaa asennetta tarvitaan myös opinnoissa. Pitää olla rohkeutta ja heittäytymiskykyä.”

LUT-kauppakorkeakoulussa opettajat ovat helposti lähestyttäviä ja innolla mukana myös Academic Adventuresin kaltaisissa tapahtumissa.

”Pyrimme siihen, että on paikkoja, missä opettajat ja oppilaat voivat kohdata toisensa myös opetuksen ulkopuolella.”

Kauppatieteiden tuutorit Panu Moilanen, Peppi Segersven ja Daniel Hitrov.

Opiskelijat eivät kilpaile keskenään

LUT-kauppakorkeakoulussa parasta on, että opiskelijat eivät kilpaile keskenään. Tätä mieltä ovat tuutorit Daniel Hitrov, Panu Moilanen ja Peppi Segersven.

”Academic Adventuressa kaikki tsemppaavat toisiaan”, sanoo Panu Moilanen.

”Sama tsemppaus näkyy myös koulussa. Kukaan ei kilpaile keskenään, vaan kaikki auttavat toisiaan. Se on tosi ihanaa”, sanoo Segersven.

Kandidaatti- ja maisterivaiheessa jokainen kauppakorkeakoulun opiskelija voi valita suuntautumisvaihtoehtonsa oman kiinnostuksensa mukaan, sillä erillisiä opiskelijakiintiöitä eri suuntautumisvaihtoehtoihin ei ole olemassa.

”Se on tosi tärkeää. Itse halusin hakea tänne juuri siitä syystä. LUT-kauppakorkeakoululla on hyvä maine ja tosi hyvät ohjelmat”, kertoo Kuusamosta Lappeenrantaan muuttanut kauppatieteiden fuksi Rebecca Koramo.

Hän ja Eliisa Laamanen ovat tyytyväisiä Academic Adventure -tapahtumaan.

”Nyt ei haittaa, vaikka lähimmät kaverit olisivat kipeinä, kun muutkin opiskelukaverit tulevat tällaisissa tapahtumissa tutuiksi.”

Päivä jatkuu Asinsaaressa aurinkoisena. Fuksit kaatuilevat, kieppuilevat, kiipeävät ja heittäytyvät erilaisiin tehtäviin. Onpa ohjelmassa virtuaalirotkon ylitystäkin.

Fuksit Justus Rikka ja Jimi Saarinen pitävät taukoa laiturilla.

”Kiva, kun vähän kuin pakotetaan tutustumaan uusiin ihmisiin. Täällä se käy helposti”, he sanovat.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *