Tietotekniikan ja energiatekniikan opintojen yhdistäminen käytännössä

Julia Tasa opiskelee kolmatta vuotta tietotekniikkaa. Tässä postauksessa kurkistetaan hänen viikko-ohjelmaansa kurssien osalta.

”Lukion jälkeen opiskelin vuoden verran energiatekniikkaa amk:ssa ennen kun pääsin LUT:iin lukemaan tietotekniikkaa, joten sen vuoksi valitsin sivuaineekseni energiatekniikan. Näin ollen sain hyväksiluettua muhkean määrän opintopisteitä sivuaine- ja valinnaisiin opintoihin, joten sivuainepaketin täyttämiseksi tarvittiin enää vain kourallinen energiatekniikan kursseja.

Tietotekniikka ja energiatekniikka saattaa kuulostaa varsin epätavalliselta kombolta, mutta olen kokenut tämän yhdistelmän loistavana! Olen sitä paitsi työskennellyt nyt pari kesää eräässä kansainvälisessä firmassa, jossa IT-osaamisesta sekä energiatekniikan ymmärtämisestä on ollut hyötyä.

Ensimmäisenä vuonna suoritin lähinnä kandidaatintutkinnon kannalta pakollisia opintoja. Toisena opiskeluvuonna päästiin jo pintaa syvemmälle pääaineopinnoissa ja kävin myös muutamia energiatekniikan kursseja. Näin kolmannella vuosikurssilla opinnot keskittyvät lähinnä pääaineen kursseihin ja valitsin näiden kylkeen myös muutaman DI-tason kurssin, jotta Kelan vaatima opintopistemäärä täyttyisi.

No minkälaisia kursseja minulla sitten onkaan? Kerron niistä hieman syvällisemmin. Lukujärjestykseni saattaa näyttää jonkun silmään tyhjältä, mutta näiden lisäksi opiskelu koostuu itsenäisistä harjoituksista ja harjoitustöistä.

koodauskuva

WWW-sovellukset (tietotekniikka)

Tästä kurssista Miia kertoikin jo aikaisemmassa blogitekstissään, joten jätän siitä kertomisen vähemmälle. Tällä web-ohjelmointikielikurssilla Miian kanssa yhdessä tuskailemme ja tuumailemme päämme puhki kun omat koodimme eivät toimi niin kuin pitäisi.

Models and Methods of Software Engineering (tietotekniikka)

Tämä englanninkielinen DI-tason kurssi perehdyttää meitä syvemmälle ohjelmistotuotannossa käytettäviin erilaisiin metodeihin ja malleihin, joita on tarkoituksena pystyä käyttämään, kun ohjelmistoideaa lähdetään toteuttamaan ohjelmistoksi.

Kurssi koostuu luennoista, ryhmätöistä, esitelmistä sekä itsenäisestä työstä. Tenttiä tällä kurssilla ei ole laisinkaan, mikä passaa minulle paremmin kuin hyvin! Ryhmätyössä pääsimme mallintamaan keksimäämme ohjelmistoa erilaisilla, havainnollistavilla kaavioilla. Meidän ryhmämme ideana oli kehittää vanhuksia varten turvaranneke, joka lähettää tarvittaessa hätäsignaalin.

unspecified

Independent Study in English (kieliopinnot)

Tätä itsenäisesti opiskeltavaa kielikurssia suoritan DI-tutkintooni. Se on täysin verkossa suoritettava kurssi, joka koostuu neljästä laajahkosta tehtävästä. Tehtävät sisältävät muun muassa video-cv:n tekoa, esseitä, tiivistelmiä, luetunymmärtämisiä ja kuunteluita.

Kurssin alussa saimme itse määrittää omat deadlinemme tehtävien tekemiselle. Alkuperäisessä aikataulussa on tosin ollut hieman vaikea pysyä… Tämä kurssi ei ole ollut erityisen vaativa, mutta on vaatinut selkärankaa.

Software Business Development (tietotekniikka)

Tämä DI-tason intensiivikurssi on ehkä yksi kaikkien aikojen lemppareistani! Kolmen opintopisteen kurssi mahdutettiin yhdelle ainoalle viikolle kahden periodin väliin, joten tahti oli varsin kova. Tälläkään kurssilla ei ole tenttiä, vaan arvosana koostuu esseestä ja ryhmätyöstä.

Tämä kyseinen ryhmätyö oli äärimmäisen hauska, sillä loimme kuvitteellisen vaatteidensovitus-mobiilisovelluksen, jonka esittelimme hissipuheen muodossa ja loimme laajan raportin yrityksen toimintasuunnitelmasta. Kurssille osallistui tietotekniikan- , tuotantotalouden sekä kauppatieteiden opiskelijoita, joten tässä ryhmätyössä päästiin hyödyntämään eri koulutusalojen edustajien tieto-taitoja.

Systeemiohjelmointi (tietotekniikka)

Tällä kurssilla mennään niin sanotusti ”lähelle rautaa”, eli harjoittelemme matalan tason ohjelmointia ja koodaamme muun muassa Unix-järjestelmän komentosarjoja C-kielellä. Näin alkuun tämä on vaikuttanut varsin haastavalta kurssilta, sillä nyt sukelletaan varsin syvälle tietokonemaailmaan.

Kurssi koostuu luennoista, harjoituksista, tentistä sekä laajasta harjoitustyöstä. Ohjelmointikursseilla oppii parhaiten koodaamalla!”