Töitä vailla

Taas on tullut aika suunnata katseet ja mieli kohti kesälaitumia. Kesä, tuo ihana vuodenaika. Mitä se meille opiskelijoille oikein merkitseekään? Yöttömiä öitä, linnunlaulua, auringonpaistetta, rantabulevardeja, mansikoita ja skumppaa aamupalalla…NOT! Opiskelijalle kesä”loma” on se aika vuodesta kun työelämälle näytetään, että meistä opiskelijoista todella on johonkin. Niska limassa ahkeroiden sitä ollaan valmiita viettämään suven ainoat hellepäivät kiltisti neljän seinän sisällä, kunhan sitä vaan saisi sitä oman alan työkokemusta. Ja se jos jokin onkin kiven alla.

Ensimmäisen oman alan työpaikan saanti on kovan työn takana. Aniharva pystyy siihen jo ensimmäisen vuoden jälkeen, toisen vuoden jälkeenkin osa jää vielä kuivin suin. Viimeistään kandin jälkeen luulisi että se oman alan työpaikka viimein löytyisi.
Jotta se unelmien kesäduuni löytyisi, on etsintä aloitettava ajoissa. Osa työpaikoista aloittaa rekryt jo ennen joulua, suurin osa kuitenkin heti uuden vuoden jälkeen. Tammi-helmikuu on varmasti kaikkein kiireisintä aikaa. Joskus vielä maalis-huhtikuussa etsitään työntekijöitä, mutta yleensä silloin haastattelut ovat jo alkaneet pyörimään.
Miten sitten se oma unelmapaikka (tai edes oman alan paikka) saavutetaan? Tärkein muistettava sääntö on: ole aktiivinen. Se tarkoittaa, että hae hae hae, ota itse aktiivisesti yhteyttä yrityksiin. Laita hakemukset, tiedustele puhelimitse, tarvittaessa vie CV paikan päälle henkilökohtaisesti. Muista kuitenkin, että jos yritys käyttää sähköistä hakua, muuten tulleita hakemuksia ei yleensä huomioida. Joten kunnioita yritystä, älä ole liian innokas.

Hyvä tapa bongata oman alan työpaikkoja ja tutustua yrityksiin on joka vuosi LUT:ssa järjestettävä DuuniDay. Tänä vuonna tapahtuma valtasi yliopiston ja ylioppilastalon aulat tiistaina 29.1. Paikalla oli useita yrityksiä, ammattijärjestöjä ja tietenkin innokkaita opiskelijoita. Lukuisten ständien lisäksi opiskelijoilla oli mahdollisuus otattaa CV-kuva, osallistua CV-klinikkaan ja jopa ihan paikan päällä päästä työhaastatteluun!

DuuniDay viimeistään herätti jokaisen opiskelijan kaivamaan ne edelliskesien työtodistukset laatikon pohjalta ja istahtamaan tietokoneen eteen kiillottamaan CV hohtavan houkuttelevaksi ja naputtelemaan työhakemuksia etsien juuri sitä oikeaa!

2 Comments

  1. Hei,
    Olen nyt kirjoittava abiturientti ja olisi kiva lukea teidän tiimiläisten sisäänpääsystä ja sen tuottamasta luku-urakasta.

    Kiitos 🙂

Jätä meille kommentti