Tutkitusti maailman parhaat opiskelu- ja laboratoriotilat

Kansainvälisessä opiskelijatutkimuksessa LUTin kampusalue, opiskelutilat, laboratoriot, digitaaliset kirjastopalvelut sekä ympäristöystävällisyys sijoittuivat parhaiksi koko maailmassa.

Tutkimuskyselyyn vastasi kaiken kaikkiaan 110 000 kansainvälistä opiskelijaa ympäri maailmaa yhteensä 120 korkeakoulusta, joista 32 oli eurooppalaisia. Suomalaisia yliopistoja oli tutkimuksessa mukana 15.

Lappeenrannan kampuksemme sijaitsee Skinnarilan kaupunginosassa ja tunnetaan siksi myös nimellä Skinnarilan kampus. Kampus on kompakti kokonaisuus, jossa työskentelee päivittäin lähes 10 000 ihmistä: tutkijoita, professoreita, opiskelijoita ja muuta henkilökuntaa.

Monipuolisia tiloja omatoimiselle opiskelulle ja protopaja J. Hyneman Center

Lappeenrannan kampuksella on hiljattain tehty mittava peruskorjaus. Moderni kampus tarjoaa laajan valikoiman palveluita sekä erilaisiin tarpeisiin muuntuvia tiloja. Tilat toimivat paitsi opiskelu ja työnteon, myös erilaisten tapahtumien ja konferenssien estradina, tutkimusympäristönä sekä ajasta riippumattoman työskentelyn mahdollistajina.

Uudistettuihin tiloihin lukeutuu myös syksyllä 2018 avattu protopaja J. Hyneman Center. Se on opiskelijoille paikka kohdata, testata erilaisia ratkaisuja, rakentaa prototyyppejä ja toteuttaa keksintöjä yhteistyössä yritysten kanssa. Keskuksen tarkoituksena on saada aikaan uusia ideoita ja innovaatioita.

Yksi tila, monta eri käyttötarkoitusta

Yliopiston tilat sekä tiedekirjasto ovat kulkuavaimella opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä 24/7. Yliopistolle voi siis tulla pänttäämään tulevia tenttejä varten tai tekemään töitä vaikka keskellä yötä.

Perinteisten luentosalien sijaan opetustilat on suunniteltu pienryhmätyöskentelyä sekä opetuksen digitalisaatiota tukeviksi. Luennot voidaan striimata tai nauhoittaa myöhempää katselua varten, ja opettajalla on käytettävissään tuorein tekniikka luentojen pitämiseksi.

Myös ravintolatilat muuntautuvat joustavasti opiskeluun ja esimerkiksi ryhmätöihin sopiviksi työpisteiksi – myös ravintoloiden aukioloaikojen ulkopuolella. Vastaavia kohtaamispaikkoja ja pit stop -työpisteitä löytyy myös pääkulkuväylien varrelta. Tilat on varustettu tarvittavalla av-tekniikalla, ja kalustuksella tiloja saadaan muunneltua myös hiljaiseen työskentelyyn soveltuviksi.

Opintojen vastapainoksi kampuksella on myös hyvät mahdollisuudet harrastaa liikuntaa. Kampuksella on kaksi liikuntasalia, yksi kuntosali ja ryhmäliikuntatunteja tarjolla maanantaista torstaihin.

Omavaraisuus energiantuotannossa kasvaa

Peruskorjauksen yhteydessä kiinnitettiin erityistä huomiota myös energiaratkaisuihin ja uusiutuvan energian hyödyntämiseen. Osa peruskorjatun rakennuksen lämpöenergian tarpeesta tuotetaan ilma-vesilämpöpumppujärjestelmällä.

Tämän ansiosta rakennuksen energiankulutuksen hiilidioksidipäästöt nykyisillä päästökertoimilla laskien ovat pienemmät kuin pelkällä kaukolämpöjärjestelmällä.

Peruskorjatun osan katoille ja osaan julkisivuista on asennettu aurinkopaneeleja. Aurinkovoimalan teho kiinteistön alueella on yhteensä noin 500 kW, ja tuotamme sähköntarpeestamme noin 7 prosenttia itse.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *