Työskentely opintojen ohella – työpaikkana yliopisto

Kolmannen vuoden kauppatieteiden opiskelija ja LUT:n Abitiimin jäsen Miia Ruuskanen kertoo työstään Abitiimissä, miten se onnistuu opintojen ohella sekä millaisia päiviä hänellä on normaalilla viikolla. Millaista on työskennellä osa-aikaisesti yliopistolle ja vielä omalla alalla?

”Kuulin Abitiimistä ensimmäisenä opiskeluvuotenani, ja ymmärsin tiimin vierailevan lukioissa ja messuilla kertomassa yliopistosta. Kiinnostuin toiminnasta heti, sillä olen aina halunnut kannustaa ja innostaa muita ihmisiä. Olin myös innoissani siitä, että Abitiimissä työskentely on minulle sitä oman alan työtä, sillä opiskelen kansainvälistä liiketoimintaa ja markkinointia.

Pääsin mukaan Abitiimiin 2015-2016 ja nyt vedän vuoden 2016-2017 tiimiä. Abitiimissä työskentely on monessa suhteessa minulle uskomaton mahdollisuus. Työskennellessäni yliopiston viestinnässä kehitän omaa osaamistani käytännössä opiskeluiden ohessa, kun taas yliopisto hyötyy siitä, että minä opiskelen alaa ja olen innoissani kehittämässä toimintaa eteenpäin. Työskentely on joustavaa ja minun opintoni etenevät tavoitevauhtia  olen valmistumassa näillä näkymin kauppatieteiden kandidaatiksi ensi kesänä, eli kolmen opiskeluvuoden jälkeen.

Millaista on sitten minun arkeni?

Miia_Ruuskanen

Maanantai

Klo 7
Herätyskello soi ja syön aamiaisen. Olen tänään lähdössä Abitiimin infolle Joutsaan tiimikaverini Susannan kanssa, minun pitää olla koululla 9.30. Pakkaan läppärin mukaan, aion tehdä autossa muutamia kouluhommia.

Klo 9-12
Meillä on juuri alkanut uusi periodi ja onkin aika laittaa kaikki deadlinet kalenteriin. Heti meinasi käydä köpelösti: olemme samalla kurssilla Susannan kanssa, ja kuvittelin erään esseen deadlinen olevan perjantaina, mutta Susanna osaa kertoa sen olevan huomenna klo 13. Kirjaan tämän kalenteriini; tiedän siis mitä tehdä illalla kotona. Kalenterissa koreilevat nyt erilaiset deadlinet: reflektioesseen, vertaisarvioinnin, case-tekstin välinäytön sekä casen loppupalautuksen. Kirjaan myös pakolliset luennot ylös.

Klo 12-16
Info Joutsassa kulkee mallikkaasti ja abeilla on paljon kysymyksiä. Lähdemme ajamaan takaisin Lappeenrantaan, automatkalla on Susannan vuoro tehdä kouluhommia ja minun ajaa.

Klo 17
Vihdoin kotona. Aika tarttua huomisen deadlineen. Olen kurssilla ”Johdatus tietojärjestelmiin” jossa tulee kirjoittaa viikottain luennoista reflektioessee. Reflektiolla tarkoitetaan sellaista kirjoitusta, missä arvioidaan omaa oppimista ja tietämyksen tasoa ennen ja jälkeen luennon. Ohjepituus on kurssilla 400-600 sanaa per luento. Katson luennon netistä ja se kestää 1 h 45 minuuttia. Laitan luennon 1,5 kertaiselle nopeudelle, sillä en haluaisi käyttää koko iltaa siihen…

Klo 19
Saan esseen valmiiksi, olikin hankalaa kirjoittaa niin pitkästi aika yksinkertaisesta aiheesta. Onnistuin kuitenkin ja päätän jättää kouluhommat tähän tältä illalta. Poikaystäväni yllyttää minut lähtemään kanssaan ulos lenkille, vaikka ulkona on -10 astetta pakkasta ja kauhea tuuli. Lämpimästi päälle ja lumeen!

IMG-20161110-WA0033

Tiistai

Klo 8-11
Herätyskello soi ja torkutan tovin. Minulla on luento vasta klo 12, joten päätän nukkua vähän pidempään. Nousen yhdeksän maissa ja hyökkään erään esseeni kimppuun. Kirjoitan eräälle kurssille esseetä aiheesta ”Internet of Things” ja minulla on vielä vähän hakemista esseen aiheen rajaamisen suhteen. Kokonaisuus on niin laaja! Lueskelen tovin erilaisia artikkeleita aiheesta ja saan jotain selvyyttä tekstiini.

Klo 11-15
Pikkusiskoni opiskelee myös kauppatieteitä LUT:ssa ja hän pyytää minut luokseen lounaalle. Lähden lounaan jälkeen yliopistolle luennolle, joka alkaa 12.15. Olen intensiivikurssilla ”Markkina- ja kilpailuoikeus”, jonka luennot järjestetään ti-pe 12-17 luentoina. Aika pitkiä paketteja! Maltan istua luennolla kolme tuntia, jonka jälkeen päätän lähteä syömään. Luentomateriaalit ovat netissä, joten aion lukea ne sieltä.

Klo 16-21
Johdatus tietojärjestelmiin –kurssiin toinen luento on iltaluento, ja päätän mennä kuuntelemaan sen. Luennolla puhutaan Lappeenrannan kaupungin tietojärjestelmistä. Luento loppuu kuudelta, minkä jälkeen piipahdan kotona yliopiston vieressä. Klo 19 olemme sopineet tapaamisen Abitiimin kanssa yliopiston kyljessä olevaan kuppilaan, joten kipitän sinne läpi jälleen hieman myrskyisen sään. Onneksi välimatkat ovat erittäin lyhyitä, pakkasessa ja lumipyryssä en jaksaisi lähteä kauas. Hengailemme kuppilassa muutaman tunnin, jonka jälkeen lähdemme tahoillemme: jotkut painamaan hieman myöhässä olevia koulujuttuja, toiset vapaa-ajalle. Itse lähden valmistautumaan nukkumaan menoon; aamulla on treenin aika. Iltani kohokohta on ehdottomasti se, että kaverini on lähdössä vaihtoon keväällä ja tarjosi minulle pyykinpesukonettaan siksi aikaa. Siistiä!

IMG_4854

kuva täältä

Keskiviikko

Klo 7
Herätyskello soi ja ulkona vallitseva pimeys tekee heräämisestä vaikeaa. Lähdemme koulun vieressä sijaitsevalle salille, jossa olemmekin lähes koko treenin vain keskenämme.

Sk2

kuva täältä

Klo 9-11
Donald Trump on valittu edellisenä yönä presidentiksi ja ahkeran aamun sijaan vietän aikani televisiota aika kauhistuneena katsellen. Luen uutisia ja yritän ymmärtää, mitä tämä kaikki nyt oikeasti tarkoittaa. Päätän jättää huolehtimisen sikseen ja tarttua kouluhommiin. Suunnitelmanani oli mennä taas klo 12.15 Markkina- ja kilpailuoikeuden luennolle, mutta laiskuus iskee ja jäänkin lounaan jälkeen kotiin.

Klo 12-15
Alan kirjoittaa edellisen illan luentoreflektiota. Katson luentoa netistä uudestaan, jälleen pikakelauksella, ja 400 sanan kirjoittaminen tuntuu taas vähän työläältä. En ihan täysin ymmärrä, miksi pitää kirjoittaa niin paljon, sillä vähemmilläkin sanamäärillä saisi vastattua kattavasti. Kun olen kirjoittanut oman reflektioni toisesta luennosta, on aika arvioida muiden reflektioita ensimmäisen luennon osalta. Luen kolmen opiskelijan kirjoitukset ja arvioin niitä asteikolla 1-5. Minun tulee arvioida, että onko teksteissä vastattu annettuihin kysymyksiin. Reflektiot ovat mielestäni aika hyviä, joten annan niille hyvät arviot.

Klo 15-16
Lähden tiimikaverini kanssa Jyväskylään 16.30 koululta Abitiimin reissulle, joten on aika pakata tavarat. Suunnittelen kirjoittavani Internet of Things –esseetäni Jyväskylässä hieman eteenpäin. Palautukseen on tosin vielä 1,5 viikkoa aikaa, mutta olisi mukavaa saada se alta pois.

Klo 17-21
Ajamme Jyväskylään ja tiimikaverillani Valerilla on seuraavana päivänä Tilinpäätösanalyysi –kurssin harjoitustyön palautus. Hänen ryhmällään on jäänyt työn viimeistely vähän viime tippaan, joten ajoin suurimman osan matkasta sillä aikaa, kun hän kamppailee työn viilauksen kanssa.

Loppuviikko menikin näissä maisemissa:

20161111_085038

Yliopistolla on myös muita mahdollisuuksia työskennellä, esimerkiksi harjoitusten vetäminen, tenttien valvonta ja erilaiset assistenttityöt.”

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *