Vinkit Studia-messuille

Lukiolaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnatut Studia-messut järjestetään vuosittain Helsingin Messukeskuksessa. Tässä muutamia LUTin abitiimiläisten kokoamia vinkkejä, joiden avulla saat parhaan mahdollisen hyödyn irti Suomen suurimmasta opiskelu- ja uratapahtumasta.

1. Kirjoita ylös kysymyksiä esittelijöille

Usein messuille mentäessä on pää täynnä kysymyksiä, mutta esittelypisteelle saapuessa päässä lyökin tyhjää. Kysymykset kannattaa kirjoittaa ylös jo ennen tapahtumaa, jolloin saat kaikista esittelijöistä irti haluamasi tiedot. Mikäli et oikein tiedä mitä kysyä, tässä muutamia vinkkejä:

  1. Miten tämä yliopisto/ammattikorkeakoulu eroaa toisesta vastaavaa koulutuksesta tarjoavasta tahosta?
  2. Miksi minun kannattaisi valita juuri tämä yliopisto/ammattikorkeakoulu?
  3. Mikäli valmistun teidän yliopistostanne/koulutusohjelmasta, mikä minusta tulee isona/mihin työllistyn?
  4. Onko paikkakunnalla minkälaiset asumis-/harrastusmahdollisuudet?
  5. Miksi itse hait kyseiseen kouluun?
  6. Mikä on parasta opinnoissasi?
  7. Mikä on huonointa opinnoissasi?

Esittelijät ovat ainutlaatuinen mahdollisuus kysellä oikeasti opiskelusta, asumisesta, elämisestä ja ylipäätään asioista, mitä eri koulujen nettisivuilta ei tahdo löytää.

Voit myös tutustua kouluihin ja jututtaa esittelypisteillä olevia opiskelijoita ja henkilökunnan edustajia ilman sen suurempia suunnitelmia – tyyli on vapaa.

Kuvassa kolme hyväntuulista henkilöä Studia-messuilla

2. Tyhjä kassi mukaan

Studia-messut ovat valtavat ja näytteilleasettajia on useassa eri hallissa. Esitteitä ja esim. karkkeja on mahdollisesti tarjolla paljon, joten varaa mukaasi tilava reppu, jotta saat kaikki haluamasi esitteet mukaan. Esitteistä voi olla varsinkin silloin paljon iloa, kun yhteishaku tulee ajankohtaiseksi ja haluat vielä varmistaa mitä opiskelumahdollisuuksia kullakin yliopistolla tai ammattikorkeakoulussa oli tarjota.

Kuvassa LUTin hakijan oppaita

3. Avoin mieli

Monesti sitä tietää jo aika varmasti mihin hakee tai mitä haluaa tehdä. Studia-messut on ainutlaatuinen mahdollisuus vielä kyseenalaistaa nämä ajatukset, joten ota siitä mahdollisuudesta kaikki irti! Kun kuljet vastaanottavaisena ja avoimin mielin messuilla, saatat löytää itsellesi täysin uuden tulevaisuuden suunnitelman ja kiittää itseäsi myöhemmin.

P.S. Mikäli haluat messuilta kangaskassin, piipahda LUTin ständillä messuosastolla 4c61!

Nähdään Studiassa!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *