Vuosi takana

”Mul ei ollu mitään muut ku mahdollisuus

ja tieto siitä, että mitä tahdon voin saavuttaa.

Koval duunil asiat vaan onnistuu,

kokeillaan ja sit taas noustaan, jos kaadutaan.”

-Elastinen

Aika lailla vuosi sitten mua jännitti ihan hirveesti. Ensin yo-tulokset ja sen jälkeen se pääsisinkö LUT:iin suoraan todistuksella. Mä tiesin, että mulla oli mahdollisuus päästä opiskelemaan mun unelmien alaa eli energiatekniikkaa. Lukion aikana olin tehnyt töitä, jotta pääsykokeisiin ei tarvitsisi mennä. Olin varma, että jos en pääse todistuksella suoraan sisään, en pääse ollenkaan.  Kuitenkin postilaatikkoon tipahti kauan odotettu kirje, että Lappeenranta kutsuisi syksyllä. Silloin kyllä hypittiin ja naurettiin. Se oli ehkä maailman paras tunne.

Blogiin2

”Jengi kerääntyy paikalle,

ei ees malta oikeen pysyä aloillaan,

valmiina heittämään kädet taivaalle,

nyt voidaan aloittaa.”

-Robin

Syyskuun alussa koitti jännittävä päivä, kun fuksiviikot alkoivat. Ympärillä oli kauhea määrä tuntemattomia ihmisiä, joista muodostuisi pian uusi kaveripiirini. Ensimmäisinä päivinä kaikki olivat mukana tapahtumissa ja varmasti kaikkia jännitti. Pikkuhiljaa ensimmäisten kahden viikon aikana me uudet enteläiset tutustuimme toisiimme ja meistä kuoriutuikin aikamoinen ryhmärämä 😀 Tästä alkoi mun elämän paras kouluvuosi.

Blogiin4

 

Blogiin5

 

Ensimmäiset kuusi viikkoa eli eka periodi meni vähän kuin sumussa, kun kaikki oli niin uutta ja ihmeellistä. Minä en ollut tottunut asumaan yksin ja sen vuoksi tuntui, että jokaiselle pyykinpesulle ja kauppareissulle piti suunnitella oma ajankohta jo päiviä ennen. Ihan liian pian oli edessä ensimmäinen tenttiviikko. Se ei kuitenkaan omasta mielestä ainakaan kovin paljoa eronnut lukion koeviikosta. Olin ehkä oppinut jo siellä lukiossa itselleni hyvän tavan opiskella, joten siirtyminen yliopistoon oli siinä mielessä helppoa.

Talven kuluessa myös muu Lappeenranta kampusalueen ja Sammonlahden lisäksi alkoi käydä tutuksi. Kaupungissa asuminen oli koko ajan mielekkäämpää, koska ei enää tarvinnut katsoa kartasta, jos meni uuteen paikkaan. Osoitteen näkeminen riitti paikallistamiseen.

Periodit tulivat ja menivät. Wappu lähestyi jo kovaa vauhtia. Ja lappeen Rantojen Wappu todella on kokemisen arvoinen. Kolme viikkoa ohjelmaa joka päivä. Viimeisellä viikolla itselläni ei ollut ollenkaan opetusta, joten kavereiden kanssa ehti viettää extra paljon aikaa yliopiston ulkopuolella. Vappuaattona fuksit sitten kastettiin teekkareiksi. Minut muiden mukana.

 

Blogiin8

Blogiin9

 

Wapun jälkeen oli edessä paluu karuun todellisuuteen ja tenttiviikolle. Samalla alkoi pieni haikeus kaivertaa, kun kaikki kaveripiiristä lähtivät kotiseuduilleen kesänviettoon ja kesätöihin. Kuitenkin kesä menee varmasti nopeasti. Ensi syksynä edessä ovat uudet haasteet ja mahtavia kokemuksia.

Haluan onnitella kaikkia uusia ylioppilaita ja toivottaa tsemppiä vielä jäljellä oleviin pääsykokeisiin. Kaikki uudet fuksit, nähdään ensi syksynä fuksiviikoilla! Ente-fukseilla on mahdollisuus päästä tutustumaan yliopistoelämään mun johdolla, jos satutte mun mahtavaan fuksiryhmään.

 

Kuvat: Mirika Knuutila, Antti Sirainen ja Lauri Kouvo

 

Jätä meille kommentti