Yliopistoon hakevan muistilista 2019

Kokosimme yhteen tärkeimmät ohjeet, jotka yliopistoon hakevan kannattaa muistaa.

Tutustu koulutusaloihin ja niiden valintaperusteisiin. LUTista löytyy kauppatieteet ja kahdeksan eri teknillisen alan koulutusohjelmaa.

Hae ajoissa. Hakeminen tapahtuu kirjautumalla Opintopolku.fi -palveluun. Yhteishaku Suomen korkeakouluihin (suomen- ja ruotsinkieliset koulutukset) on 20.3.–3.4.2019.

Tulokset todistusvalinnasta on tiedossa tekniikan aloilla 24.5.2019 ja kauppatieteillä viimeistään 29.5.2019. Tieto valinnasta tulee sähköpostitse.

Mikäli haet valintakokeella, valmistaudu hyvin. Kaikkien hakijoiden on hyvä valmistautua kokeisiin, sillä ne pidetään pian todistusvalinnan tulosten julkistamisen jälkeen: tekniikan valintakoe on toukokuun lopulla (28.5.2019) ja kauppatieteiden valintakokeet kesäkuun alussa (5.6.2019). Tekniikan ja kauppatieteiden valintakokeisiin ei lähetetä erillistä kutsua.

Saavu valintakokeeseen AJOISSA. Varmista, milloin ja missä valintakoe järjestetään. Tekniikan valintakoepaikkakunnan voi valita vapaasti (Espoo, Tampere, Turku, Vaasa, Oulu ja Lappeenranta). Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa hakijan tulee osallistua valintakokeeseen ensisijaiseksi asettamansa yliopiston järjestämässä koetilaisuudessa, LUTiin ensisijaisesti hakeneet voivat valita koepaikakseen Helsingin, Lahden tai Lappeenrannan. Varaa mukaasi valokuvallinen henkilöllisyystodistus sekä kirjoitusvälineet, tekniikan kokeeseen myös sallittu laskin.

Odota tuloksia. Tekniikan ja kauppatieteiden opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2019. Saat tiedon valinnasta hakemuksessa antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tulostiedot näet myös Oma Opintopolku -palveluun kirjautumalla. Sieltä näet lisäksi oletko varasijalla johonkin hakukohteeseen.

Hyväksy opiskelupaikkasi ja muista ilmoittautua paikalla olevaksi seuraavalle lukuvuodelle. Opiskelupaikan otat vastaan Opintopolussa. Hyväksytyksi tulleiden hakijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 8.7.2019 klo 15.00.

Nauti! Tulevaisuus ja opiskelu korkeakoulussa tarjoaa paljon mahdollisuuksia ja avaa ovia työelämään. Muista kuitenkin pitää myös hauskaa. Opiskeluelämä kun ei pelkästään ole kirjojen pänttäämistä. Hyvää ja antoisaa opiskeluaikaa!

Lue myös yliopistoon hakevan useimmin kysytyt kysymykset.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *