Yliopistoon hakevan muistilista 2020

Kokosimme yhteen tärkeimmät ohjeet, jotka yliopistoon hakevan kannattaa muistaa.

Tutustu koulutusaloihin ja niiden valintaperusteisiin. LUTista löytyy kauppatieteet ja kahdeksan eri teknillisen alan koulutusohjelmaa.

Hae ajoissa. Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Korkeakoulun yhteishaku tapahtuu kahdessa vaiheessa: kevään 2020 ensimmäisessä yhteishaussa haetaan englanninkielisiin koulutuksiin. Hakuaika on 8.–22.1.2020 klo 15 (utc +2). Tässä haussa LUTilla on mukana ainoastaan tekniikan englanninkielinen kandidaattiohjelma.

Kevään 2020 toisessa yhteishaussa haetaan suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin. Yhteishaun toinen hakuaika on 18.3.–1.4.2020 klo 15. Tässä haussa ovat mukana LUTin kahdeksan tekniikan koulutusohjelmaa sekä kauppatieteiden koulutusohjelma. Muistilista koskee nimenomaan tätä toista yhteishakua.

Tulokset todistusvalinnasta ovat tiedossa tekniikan ja kauppatieteiden aloilla viimeistään 27.5.2020 (diplomi-insinöörikoulutuksen osalta jo muutama päivä aikaisemmin, arviolta 22.5.). Hyväksymistieto tulee näkymään Oma Opintopolku -palvelussa.

Mikäli osallistut valintakokeeseen, valmistaudu hyvin. Kaikkien hakijoiden on hyvä valmistautua kokeisiin, sillä ne pidetään pian todistusvalinnan tulosten julkistamisen jälkeen: tekniikan valintakoe on toukokuun lopulla (28.5.2020) ja kauppatieteiden valintakokeet kesäkuun alussa (2.6.2020). Tekniikan ja kauppatieteiden valintakokeisiin ei lähetetä erillistä kutsua.

Saavu valintakokeeseen AJOISSA. Tee valintakokeesi hakulomakkeella valitsemallasi koepaikkakunnalla. Koepaikkakunta ei ole sidoksissa alan ensisijaiseen hakutoiveeseen tekniikassa eikä tulevalla hakukierroksella kauppatieteissäkään, joten saat valita sinulle parhaiten sopivan kaupungin. Varaa mukaasi henkilötodistus (kuvallinen henkilökortti, passi tai ajokortti) sekä kirjoitusvälineet, tekniikan kokeeseen myös sallittu laskin.

Odota tuloksia. Tekniikan ja kauppatieteiden opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 8.7.2020. Saat tiedon valinnasta hakemuksessa antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tulostiedot näet myös Oma Opintopolku -palveluun kirjautumalla. Sieltä näet lisäksi oletko varasijalla johonkin hakukohteeseen.

Hyväksy opiskelupaikkasi ja muista ilmoittautua paikalla olevaksi seuraavalle lukuvuodelle. Opiskelupaikan otat vastaan Opintopolussa. Hyväksytyksi tulleiden hakijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 15.7.2020 klo 15.00 (suomen- ja ruotsinkieliset koulutukset).

Nauti! Tulevaisuus ja opiskelu korkeakoulussa tarjoaa paljon mahdollisuuksia ja avaa ovia työelämään. Muista kuitenkin pitää myös hauskaa. Opiskeluelämä kun ei pelkästään ole kirjojen pänttäämistä. Hyvää ja antoisaa opiskeluaikaa!

Lue myös yliopistoon hakevan useimmin kysytyt kysymykset.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *