Yliopistoon hakevan muistilista 2021

Kokosimme yhteen tärkeimmät ohjeet, jotka yliopistoon hakevan kannattaa muistaa.

Tutustu koulutusaloihin ja niiden valintaperusteisiin. LUTista löytyy kauppatieteet ja 13 tekniikan alan kandidaattiohjelmaa – tekniikkaa voi opiskella suomenkielisissä tai englanninkielisissä ohjelmissa.

Hae ajoissa. Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa. Korkeakoulun yhteishaku tapahtuu kahdessa vaiheessa: kevään ensimmäisessä yhteishaussa haetaan englanninkielisiin koulutuksiin. Hakuaika on seuraavan kerran tammikuussa 2022. Tässä haussa LUTilla on mukana kuusi englanninkielistä kandidaattiohjelmaa.

Kevään 2021 toisessa yhteishaussa haetaan suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin. Yhteishaun toinen hakuaika on 17.–31.3.2021 klo 15. Tässä haussa ovat mukana LUTin kahdeksan tekniikan koulutusohjelmaa sekä kauppatieteiden koulutusohjelma. Muistilista koskee nimenomaan tätä toista yhteishakua.

Tulokset todistusvalinnasta ovat tiedossa tekniikan ja kauppatieteiden aloilla viimeistään 31.5.2021. Hyväksymistieto tulee näkymään Oma Opintopolku -palvelussa.

Mikäli osallistut valintakokeeseen, valmistaudu hyvin. Kaikkien hakijoiden on hyvä valmistautua kokeisiin, sillä ne pidetään pian todistusvalinnan tulosten julkistamisen jälkeen: valintakokeet järjestetään kesäkuun alussa, tekniikan alan yhteisvalinnassa 1.6.2021 ja kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa 8.6.20201. Valintakokeisiin ei lähetetä erillistä kutsua.

Saavu valintakokeeseen AJOISSA. Tee valintakokeesi hakulomakkeella valitsemallasi koepaikkakunnalla. Koepaikkakunta ei ole sidoksissa alan ensisijaiseen hakutoiveeseen tekniikassa eikä kauppatieteissä, joten saat valita sinulle parhaiten sopivan kaupungin. Varaa mukaasi henkilötodistus (kuvallinen henkilökortti, passi tai ajokortti) sekä kirjoitusvälineet, tekniikan kokeeseen myös sallittu laskin.

Odota tuloksia. Tekniikan ja kauppatieteiden opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 9.7.2021. Saat tiedon valinnasta hakemuksessa antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tulostiedot näet myös Oma Opintopolku -palveluun kirjautumalla. Sieltä näet lisäksi oletko varasijalla johonkin hakukohteeseen.

Hyväksy opiskelupaikkasi ja muista ilmoittautua paikalla olevaksi seuraavalle lukuvuodelle. Opiskelupaikan otat vastaan Opintopolussa. Hyväksytyksi tulleiden hakijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan viimeistään 16.7.2021 klo 15.00 (suomen- ja ruotsinkieliset koulutukset).

Nauti! Tulevaisuus ja opiskelu korkeakoulussa tarjoaa paljon mahdollisuuksia ja avaa ovia työelämään. Muista kuitenkin pitää myös hauskaa. Opiskeluelämä kun ei pelkästään ole kirjojen pänttäämistä. Hyvää ja antoisaa opiskeluaikaa!

Lue myös yliopistoon hakevan useimmin kysytyt kysymykset.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *