Yrittäjyysyhteisö Lutes edistää yrittäjyyttä kampuksella

Skinnarilan kampus luo yrittäjyydelle ainutlaatuiset puitteet

LUT Entrepreneurship Society eli Lutes on Skinnarilan kampuksella toimiva opiskelijoiden hallinnoima yrittäjyysyhteisö, jonka tavoitteena on edistää opiskelijoiden yrittäjyyttä, itsensä kehittämistä ja omatoimisuutta työelämässä.

Tämä tarkoittaa sitä, että yhteisö pyrkii luomaan opiskelijoille mahdollisuuksia rakentaa yrityksiä ainutlaatuisessa ympäristössä, jossa kaikki tarvittava on lähellä. Toisen vuoden tuotantotalouden opiskelija Veeti Huotari toimii Lutesin puheenjohtajana ja kertoo, miten yhdistyksen toiminta näkyy kampuksellamme.

”Käytännössä olemme yhdistys kaikkia yrittäjyydestä kiinnostuneita varten. Tavoitteemme on tuoda esille jokaisen oma potentiaali ja hyödyntää sitä maksimaalisella tavalla. Olemme Skinnarilassa onnellisessa tilanteessa, sillä kampuksemme poikkitieteelliset alat ovat täydellinen lähtökohta korjaamaan maailman suurimpia haasteita. Kaikki osapuolet puhaltavat yhteen hiileen ja ihmiset ovat avoimia.

Koska puitteet ovat täällä kohdillaan startup-yritysten syntymiselle, täytyy tavoitteiden ja unelmien olla melkeinpä pelottavalla ja absurdilla tasolla. Vaikein osa on itse kysyä ja kyseenalaistaa ympäristöä, ja sen jälkeen lähteä haastamaan sitä yrittäjyyden kautta.

Yrittäjän tärkein työkalu loppupeleissä on hän itse, minkä takia itsestä huolehtiminen ja itsensä kehittäminen ovat menestyksen kannalta äärimmäisen tärkeitä asioita. Yrittäjyys voidaan nähdä yhtenä itsensä toteuttamisen tapana ja tahdommekin varmistaa, että jokainen saa oikeat työkalut uralleen.

Toiminnalla kunnianhimoiset tavoitteet

Lutes on määrittänyt itselleen kunnianhimoisia tavoitteita niin pidemmällä kuin lyhyellä aikavälillä. Pitkän aikavälin tavoitteeksi olemme asettaneet terveen ja toimivan startup-kulttuurin luomisen Skinnarilan kampukselle, johon kuuluvat itse startup-yritykset, yhdistykset kuten Lutes sekä yliopisto ja AMK. Lyhyellä aikavälillä tähdätään opiskelijoiden tämän hetkisten yrittäjyyteen liittyvien ongelmien ratkomiseen.

Toimintamme näkyvin osuus on ehdottomasti erilaiset yrittäjyyteen liittyvät tapahtumat. Tämän vuoden huhtikuussa järjestämme Takeoff-puhujaseminaarin, jonka aiheena on läpimurrot. Kesäkuussa starttaa 8-viikkoinen yrityshauduttamo, jonka tarkoituksena on auttaa tiimejä yrityksen perustamiseen liittyvien yleisimpien ongelmien kanssa.

Tämä ohjelma toimii ”dream big, act small and fail fast” –tyyppisen ajattelumallin avulla; tiimejä kannustetaan kehittämään ideaansa kokeilemisen kautta. Syksyllä Lutes tuo samat teemat, eli yrittäjyyden kulmakivet, kaikkien opiskelijoiden saataville järjestämällä erilaisia workshopeja ja muita tapahtumia kampuksella.

Avoin yhteisö rakentamassa omannäköistä maailmaa

Lutesin toimintaan on helppo päästä mukaan ja olemme yhdistyksenä avoin kaikille uusille ideoille ja erityisesti uusille ihmisille. Yhteisömme toiminta perustuu nimenomaan opiskelijoiden haluun rakentaa omannäköisensä maailma. Itseäni yrittäjyydessä kiehtoo erityisesti suurien unelmien tavoittelu ja jatkuva itsensä haastaminen vaikeassa ympäristössä.

Yrittäjyydessä oma kädenjälki heijastuu menestyksessä ja kaikesta on suoraan itse vastuussa. Haluaisin tulevaisuudessa olla mukana rakentamassa yhteiskuntaa sellaiseksi, jossa kaikilla on tasapuoliset mahdollisuudet elämään eikä maailma tuhoutuisi esimerkiksi saastumisen vuoksi. Uskon, että yrittäjyys mahdollistaa minulle parhaat lähtökohdat tavoitteisiini. ”

Leave A Response

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Saat parhaat tarinat ja vinkit suoraan sähköpostiisi - tilaajia on jo yli 1500.
ErrorHere